ID articol: 314076 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Acest articol descrie etapă cu etapă modalitatea de creare a unei noi conexiuni VNP în Microsoft Windows XP.

Aveți posibilitatea să utilizați o rețea privată virtuală (VPN) pentru a conecta componente la o rețea utilizând altă rețea, cum ar fi Internet. Rețelele private virtuale rezolvă aceasta prin „direcționarea” prin Internet sau prin altă rețea publică, într-o manieră care furnizează aceeași securitate și aceleași caracteristici ca o rețea privată. Cu VPN, conexiunile prin rețeaua publică pot transfera date utilizând infrastructura de rutare din Internet, dar pentru utilizator, datele par a se transfera printr-o legătură privată dedicată.

Informații suplimentare

Prezentare generală a VPN

O rețea VPN este o metodă de conectare la o rețea privată (de exemplu, rețeaua de la birou) prin intermediul unei rețele publice (de exemplu, Internet).

O rețea VPN oferă avantajul unei conexiuni pe linie comutată la un server pe linie comutată, plus ușurința și flexibilitatea unei conexiuni Internet. Utilizarea unei conexiuni Internet permite conectarea la resurse din întreaga lume și, în majoritatea locurilor, conectarea la locul de muncă printr-un apel local la cel mai apropiat număr de telefon cu acces la Internet. Dacă aveți o conexiune Internet de viteză înaltă, cum ar fi prin cablu sau linie digitală (DSL), la birou și la computerul propriu, aveți posibilitatea să comunicați cu biroul dvs. la viteza Internet. Aceasta este mult mai rapidă decât orice conexiune pe linie comutată care utilizează un modem analog.

Rețelele VPN utilizează linkuri autentificate pentru a asigura că numai utilizatorii autorizați se pot conecta la rețea și utilizează criptarea pentru a asigura că alte persoane nu pot intercepta și utiliza date care călătoresc prin Internet. Windows XP atinge acest nivel de securitate utilizând protocoalele PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) sau L2TP (Layer Two Tunneling Protocol). Aceste protocoale de direcționare reprezintă o tehnologie care ajută la transferul mai sigur al informațiilor prin Internet, de la un computer la altul.

De asemenea, tehnologia VPN permite unei firme să se conecteze la filialele sale sau la alte firme printr-o rețea publică, cum ar fi Internet, ajutând-o, în același timp, să mențină securitatea comunicațiilor. Conexiunea VPN prin Internet operează logic ca o legătură de rețea de arie largă dedicată (WAN).

Configurarea conexiunii VPN dintr-un computer client

Pentru a configura o conexiune la VPN, urmați acești pași:
 1. Pe computerul care execută Windows XP, confirmați că există o conexiune la Internet corect configurată.

  Pentru mai multe informații despre modalitatea de testare a configurației Internet, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  314067 Cum se depanează conectivitatea TCP/IP în Windows XP (Poate fi în engleză)
 2. Faceți clic pe Start, apoi faceți clic pe Panou de control.
 3. În Panoul de control, faceți dublu clic pe Conexiuni în rețea.
 4. Faceți clic pe Creare conexiune nouă.
 5. În expertul Conexiune în rețea, faceți clic pe Următorul.
 6. Faceți clic pe Conectare în rețea la locul de muncă, apoi pe Următorul.
 7. Faceți clic pe Conexiune pentru rețea virtuală privată, apoi pe Următorul.
 8. Dacă vi se solicită, efectuați una din următoarele:
  • Dacă utilizați o conexiune pe linie comutată la Internet, faceți clic pe Formare automată a acestei conexiuni inițiale, apoi pe conexiunea Internet pe linie comutată din listă.
  • Dacă utilizați o conexiune permanentă, cum ar fi un modem cu cablu, faceți clic pe Fără formare conexiune inițială.
 9. Faceți clic pe Următorul.
 10. Tastați numele firmei sau un nume descriptiv pentru conexiune, apoi faceți clic pe Următorul.
 11. Tastați numele de gazdă sau adresa IP a computerului la care vă conectați, apoi faceți clic pe Următorul.
 12. Faceți clic pe Utilizare de către oricine dacă doriți să faceți disponibilă conexiunea pentru oricine face Log on la computer sau faceți clic pe Numai pentru uz propriu pentru a face conexiunea disponibilă numai când faceți Log on la computer, apoi faceți clic pe Următorul.
 13. Faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Adăugare comandă rapidă la conexiune în spațiul de lucru dacă doriți să creați o comandă rapidă pe desktop, apoi faceți clic pe Terminare.
 14. Dacă vi se solicită conectarea, faceți clic pe Nu.
 15. În fereastra Conexiuni în rețea, faceți clic cu butonul din dreapta pe noua conexiune.
 16. Faceți clic pe Proprietăți, apoi configurați mai multe opțiuni pentru conexiune.
  • Dacă vă conectați la un domeniu, faceți clic pe fila Opțiuni, apoi faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Includere domeniu Windows de Log on pentru a specifica dacă se solicită informațiile de domeniu de Log on Windows înainte de a încerca să vă conectați.
  • Dacă doriți reluarea conexiunii dacă se întrerupe, faceți clic pe fila Opțiuni, apoi faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Formare din nou dacă linia a căzut.
Pentru a utiliza conexiunea, urmați acești pași:
 1. Utilizați una din următoarele metode:
  • Faceți clic pe Start, indicați spre Conectare la, apoi faceți clic pe noua conexiune.
  • Dacă ați adăugat o comandă rapidă pentru conexiune pe desktop, faceți dublu clic pe comanda rapidă de pe desktop.
 2. Dacă nu sunteți conecta la Internet, Windows oferă conectarea la Internet.
 3. După ce computerul se conectează la Internet, serverul VPN vă solicită numele de utilizator și parola. Tastați numele de utilizator și parola, apoi faceți clic pe Conectare. Resursele de rețea ar trebui să fie disponibile ca și atunci când vă conectați direct la rețea.
 4. Pentru a vă deconecta de la VPN, faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma pentru conexiune, apoi faceți clic pe Deconectare.
Notă Dacă nu reușiți să vă conectați la resursele partajate din rețeaua la distanță prin computer, utilizați adresa IP a computerului la distanță pentru a vă conecta utilizând UNC (\\<Adresă_IP>\Nume_partajare). Editați fișierul gazdă din folderul Windows\System32\Drivers\, apoi adăugați o intrare pentru a mapa numele serverului la distanță la adresa sa IP. Apoi utilizați numele computerului într-o conexiune UNC (\\Nume_server\Nume_partajare).

Depanarea conexiunilor VPN

Depanarea problemelor conexiunilor VPN implică, de regulă, contactarea furnizorului de servicii Internet (ISP), a administratorului serverului VPN sau a producătorului ruterului sau al paravanului de protecție.

Când încercați să vă conectați la serverul VPN, este posibil să nu reușiți conectarea și să primiți un mesaj de eroare care seamănă cu următoarele:
678: The remote computer did not respond.

930: The authentication server did not respond to authentication requests in a timely fashion.

800: Unable to establish the VPN connection.

623: The system could not find the phone book entry for this connection.

720: A connection to the remote computer could not be established.
Pentru a rezolva problema, utilizați una dintre următoarele metode:
 • Verificați dacă v-ați conectat la Internet înainte de a încerca să vă conectați la serverul VPN.

  Pentru mai multe informații despre depanarea conectivității la Internet în Windows XP, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
  314067 Cum se depanează conectivitatea TCP/IP în Windows XP (Poate fi în engleză)
  314095 Cum se depanează cauzele posibile ale problemelor conexiunii Internet în Windows XP (Poate fi în engleză)
 • Dacă vă conectați la Internet, dar încă nu reușiți să stabiliți o conexiune la serverul VPN și primiți eroarea 623, consultați următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:
  227391 Mesaj de eroare: „Error 623 the system could not find the phone book entry for this connection” când faceți o conexiune VPN (Poate fi în engleză)
 • Dacă vă conectați la Internet, dar încă nu reușiți să stabiliți o conexiune la serverul VPN și primiți eroarea 720, consultați următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:
  314869 Eroare 720: Nu s-a configurat niciun protocol de control PPP (Poate fi în engleză)
 • Dacă încă nu este posibil să vă conectați la serverul VPN, este posibil ca serverul VPN să nu fie configurat corect. Luați legătura cu administratorul serverului VPN.

  Dacă sunteți administrator al serverului VPN, consultați următoarele articole din Baza de cunoștințe Microsoft pentru informații suplimentare despre modalitatea de configurare a serverului VPN Microsoft:
  308208 Cum se instalează și se configurează un server de rețea privată virtuală în Windows 2000 (Poate fi în engleză)
  162847 Depanarea problemelor de conectivitate PPTP în Windows NT 4.0 (Poate fi în engleză)
  299684 Mesaj de eroare: Eroare 930; The authentication server did not respond to authentication requests in a timely fashion (Poate fi în engleză)
 • Dacă utilizați un paravan de protecție personal sau un ruter de bandă lată, sau dacă există rutere sau paravane de protecție între clientul VPN și serverul VPN, trebuie activate următoarele porturi și protocoale pentru PPTP pe toate paravanele de protecție și ruterele care sunt între clientul VPN și serverul VPN:

  Reduceți tabelulMăriți tabelul
  Porturi clientPort serverProtocol
  1024-65535/TCP1723/TCPPPTP

  În plus, trebuie să activați IP PROTOCOL 47 (GRE).

  Pentru informații despre configurația paravanului de protecție sau a ruterului și pentru a confirma că paravanul de protecție sau ruterul va admite aceste porturi și protocoale, contactați producătorul paravanului de protecție, al ruterului, furnizorul de servicii Internet sau administratorul serverului VPN.
Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 314076 - Ultima examinare: 7 iunie 2013 - Revizie: 1.1
Se aplică la:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbhowtomaster kbnetwork KB314076

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com