Cum se utilizează fișierele de sistem pentru crearea unui disc de încărcare de protecție împotriva imposibilității de a porni Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 314079 - View products that this article applies to.
Pentru o versiune Microsoft Windows 2000 a acestui articol, consultați 101668 (articolul poate să fie în limba engleză).
Măriți totul | Reduceți totul

INTRODUCERE

În cazul în care computerul utilizează un procesor de tip Intel x86 și înregistrarea de pornire pentru partiția activă sau fișierele necesare pornirii Windows se deteriorează, pornirea computerului poate fi imposibilă. Acest articol descrie modul de creare a discului de pornire. Cu un disc de pornire, aveți posibilitatea să porniți computerul chiar dacă înregistrarea de pornire este deteriorată.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Creați un disc de pornire pentru Windows când instalați Windows pe computer pentru prima oară. Acest disc este diferit de un disc de pornire MS-DOS. Spre deosebire de MS-DOS, sistemul de operare Windows nu are loc pe o dischetă. Un disc de pornire Windows conține doar acele fișiere care sunt necesare pornirii sistemului de operare, restul fișierelor Windows fiind situate pe unitatea de hard disk. Pentru a crea un disc de pornire, urmați acești pași:
 1. Introduceți o dischetă goală în unitatea A, apoi formatați discul utilizând Windows XP.
 2. Copiați pe dischetă fișierele de mai jos, din folderul rădăcină a partiției de sistem de pe unitatea hard disk (spre exemplu, C:\-):
  Boot.ini
  NTLDR
  Ntdetect.com
  Poate să fie necesară eliminarea din fișiere a atributelor ascuns, sistem și doar în citire.
 3. Restaurați atributele ascuns, sistem și doar la citire ale fișierelor pe hard disk, dacă le-ați eliminat.
 4. Dacă fișierul Bootsect.dos sau Ntbootdd.sys se află pe partiția de sistem, repetați pașii de la 2 până la 4 pentru a copia aceste fișiere pe discul de încărcare.
Dacă formatați o dischetă în Windows XP, înregistrarea de pornire va indica spre fișierul NTDLR. Când se execută NTLDR, încarcă selecțiile disponibile ale sistemului de operare din fișierul Boot.ini. Dacă selectați Windows, NTLDR execută Ntdetect.com, apoi transferă controlul către Osloader.exe. Dacă selectați MS-DOS sau OS/2, NTLDR încarcă Bootsect.dos.

Proprietă?i

ID articol: 314079 - Ultima examinare: 11 august 2006 - Revizie: 2.2
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kbacwsurvey kbhowto kbenv kbinfo kbsetup kbusage KB314079

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com