Kako s sistemskimi datotekami ustvariti zagonsko disketo, ki varuje, da ne bi mogli zagnati operacijskega sistema Windows XP

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 314079 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Za članek o enakem postopku v operacijskem sistemu Microsoft Windows 2000 glejte članek101668.
Razširi vse | Zmanjšaj

UVOD

Če računalnik uporablja procesor Intel x86, zagonski zapis za aktivno particijo ali datoteke, s katerimi zaženete operacijski sistem Windows, pa se poškodujejo, morda ne boste mogli zagnati računalnika. V tem članku je opisano, kako ustvarite zagonsko disketo. Z zagonsko disketo lahko zaženete računalnik, če se zagonski zapis poškoduje.

DODATNE INFORMACIJE

Zagonsko disketo programa Windows ustvarite, ko v računalnik prvič namestite program Windows. Ta disketa je drugačna od zagonske diskete MS-DOS. Za razliko od MS-DOS-a celotnega operacijskega sistema Windows ne morete shraniti na eno disketo. Na zagonski disketi programa Windows so samo tiste datoteke, s katerimi zaženete operacijski sistem s preostalimi sistemskimi datotekami programa Windows, ki so nameščene v pogonu trdega diska. Zagonsko disketo ustvarite tako:
 1. V pogon A vstavite prazno disketo in nato formatirajte disketo z operacijskim sistemom Windows XP.
 2. Iz korenske mape sistemske particije v pogonu trdega diska (na primer C:\-) kopirajte naslednje datoteke na disketo:
  Boot.ini.
  NTLDR
  Ntdetect.com
  Iz datotek lahko odstranite skrite in sistemske atribute in atribute, ki so samo za branje.
 3. Obnovite skrite in sistemske atribute ter atribute, ki so samo za branje, v datoteke na trdem disku, če ste te atribute odstranili.
 4. Če je v sistemski particiji datoteka Bootsect.dos ali Ntbootdd.sys, ponovite korake od 2 do 4, da kopirate te datoteke na zagonsko disketo.
Če formatirate disketo v operacijskem sistemu Windows XP, zagonski zapis pokaže na datoteko NTLDR. Ko se datoteka NTLDR zažene, naloži razpoložljive izbire operacijskega sistema iz datoteke Boot.ini. Če izberete Windows, NTLDR zažene datoteko Ntdetect.com in podeli nadzor datoteki Osloader.exe. Če izberet MS-DOS ali OS/2, NTLDR naloži datoteko Bootsect.dos.

Lastnosti

ID članka: 314079 - Zadnji pregled: 7. marec 2006 - Revizija: 2.2
VELJA ZA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Ključne besede: 
kbacwsurvey kbhowto kbenv kbinfo kbsetup kbusage KB314079

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com