Een lijst met namen die zijn geregistreerd bij Windows Internet Naming Service

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 314104 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Zie voor een Microsoft Windows 2000-versie van dit artikel:119495.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel beschrijft de namen die zijn geregistreerd door de server WINS (Windows Internet Naming Service). Deze lijst van geregistreerde namen wordt gegroepeerd:
  • Computernamen
  • Domeinnamen
  • Speciale namen
Elke WINS-client registreert de naam daadwerkelijk met de WINS-Server drie of vier keer. Verschillende speciale NetBIOS-namen worden eveneens geregistreerd om te onderhouden en browselijsten op te halen.

Hier vermelde namen worden aangeduid met \ \naamgevolgd door de hexadecimale waarde [xxx]. Namen worden met spaties uit te breiden tot de zes tiende byte aangevuld.

Meer informatie

Geregistreerde computernamen

\\computer naam[00h]
Deze naam is geregistreerd voor de naam van de WINS-client werk station.
\\computer naam[03h]
Deze naam is geregistreerd voor de Messenger-Service in WINS.
Client:

\\computer naam[BFh]
Deze naam is geregistreerd voor de service Network Monitor ing Agent en is alleen beschikbaar als de service is gestart op de computer. Als de naam niet een volledige 15 tekens lang is, wordt de naam aangevuld met plus (+) symbolen.
\\computer naam[BEh]
Deze naam is geregistreerd voor het net werk monitor ing agent. Het is een unieke naam die wordt geregistreerd wanneer externe agent wordt gestart.
\\computer naam[1Fh]
Deze naam is geregistreerd voor Network Dynamic Data Exchange (NetDDE) Services en verschijnt alleen als de NetDDE-services zijn gestart op de computer.
\\computer naam[20h]
Deze naam is geregistreerd voor de Server-service op de WINS-Client.
\\computer naam[21 h]
Deze naam is geregistreerd voor de RAS-client.
\\computer naam[06 h]
Deze naam is geregistreerd voor de RAS-Server service.

Geregistreerde domeinnamen

\\domein naam[00h]
Dit exemplaar van de domeinnaam wordt geregistreerd door de workstation dus Deze kan browser-broadcasts ontvangen van Microsoft LAN Manager-systemen. Dit is de naam waar server aankondigingen naartoe worden verzonden in LAN Manager zodat andere LAN Manager-computers de servers in het net werk kunnen volgen. Microsoft Windows NT 4. 0-computers maken niet deze uitzendingen, tenzij deLMAnnounceoptie is ingeschakeld door de Server-service configureren in het net werk in het Configuratiescherm.
\\domein naam[1Bh]
Dit exemplaar van de domeinnaam wordt geregistreerd door de computer met Windows NT Server 4. 0 die als masterbrowser voor het domein wordt uitgevoerd. Deze domeinnaam kunt bladeren in externe domeinen. Wanneer een WINS-server voor deze naam wordt gevraagd, retourneert de WINS-server het IP (Internet Protocol)-adres van de computer die deze naam heeft geregistreerd.
\\domein naamType [1Ch]
Deze naam is geregistreerd voor gebruik door de domeincontrollers binnen het domein en kan maximaal 25 IP-adressen bevatten. Één IP-adres is van de primaire domeincontroller (PDC) en de overige 24 IP-adressen worden de IP-adressen van de reserve domeincontrollers (BDC's). De domeinnaam van het [type 1Ch] wordt gebruikt door de reserve domein controllers vinden de PDC wanneer Pass through-verificatie nodig is voor het valideren van een aanmeldings verzoek.
\\domein naam[1Dh]
Dit exemplaar van de domeinnaam wordt alleen geregistreerd door de overzichtsbrowser, waarvan er slechts voor het domein zijn. Deze naam wordt gebruikt door de reservebrowsers met de overzichtsbrowser om de lijst met beschikbare servers ophalen van de masterbrowser te communiceren.
\\domein naam[1Eh]
Deze naam wordt geregistreerd door alle browserservers en potentiële browserservers in een domein of werk groep. Deze naam wordt gebruikt voor aankondigings verzoeken die een masterbrowser stuurt vult de browselijsten en voor keuze verzoek pakketten om een verkiezing forceren.

Andere of speciale namen

Naast computernamen en domeinnamen, de volgende namen ook in de WINS-database worden weer gegeven:

\\--__MSBROWSE_ _ [01 h]
Deze naam wordt geregistreerd door de overzichtsbrowser en wordt gebruikt voor het uitzenden van en ontvangen van domein aankondigingen op het lokale subnet. Via de Deze naam is dat een masterbrowser de namen van andere domeinen en de namen van de overzichtsbrowsers in die domeinen leert. Een WINS-server die altijd een naamquery voor deze naam ontvangt, geeft als resultaat het subnet-broadcastadres voor het lokale subnet van de aanvragende client.
\\gebruikers naam[03h]
Als u de WINS-database bekijken, ziet u de gebruikersnamen voor gebruikers die momenteel aangemeld bent ook ingeschreven in de WINS-database. De gebruikersnaam wordt geregistreerd door het onderdeel Server zodat gebruikers ontvangen kunnen.net sendberichten.

Eigenschappen

Artikel ID: 314104 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbinfo kbnetwork kbmt KB314104 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:314104

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com