Windows Verkenner reageert niet meer bij het opsporen van audioapparaten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 314405 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer in Windows XP Plug and Play-geluidsapparatuur wordt gedetecteerd, reageert de Windows Verkenner niet meer of lijkt deze niet meer te reageren (loopt vast). Dit probleem kan ook optreden wanneer de gebruiker bezig is het apparaat fysiek te verwijderen of de installatie van het stuurprogramma te verwijderen.

Oorzaak

Dit probleem wordt veroorzaakt door een uiterst zeldzaam timingprobleem dat optreedt in het subsysteem WinMM en afhankelijk is van diverse variabelen, waaronder de reactietijd van het nieuwe apparaat, de bus waarop het apparaat is aangesloten en de automatische installatie van onderliggende stuurprogramma's als het een multifunctioneel stuurprogramma betreft.

Oplossing

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet beschikbaar voor die taal. De Engelse versie van deze correctie heeft de bestandskenmerken die in de volgende tabel worden weergegeven (of recentere kenmerken). De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC-notatie (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Als u het verschil tussen UTC en lokale tijd wilt bepalen, gebruikt u het tabblad Tijdzone van de optie Datum en tijd in het Configuratiescherm.
  Datum     Tijd  Versie    Grootte  Bestandsnaam ----------------------------------------------------- 21-jul-2003 18:29 5.1.2600.1250 162.816 Winmm.dll

Workaround

Als u dit probleem onmiddellijk wilt verhelpen, gebruikt u Taakbeheer om het proces Explorer.exe te beëindigen, waarna de Verkenner automatisch opnieuw wordt gestart. Nadat de Verkenner opnieuw is gestart, start u de computer op de gebruikelijke manier opnieuw op.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld.

Eigenschappen

Artikel ID: 314405 - Laatste beoordeling: woensdag 31 december 2008 - Wijziging: 3.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbenv kbfix kbprb KB314405

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com