Utforskaren låser sig under identifiering av ljudenheter

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 314405 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

Vid identifiering av Plug and Play-ljudmaskinvara i Windows XP slutar Utforskaren att svara. Detta kan även inträffa när en fysisk borttagning eller en manuell avinstallation av en drivrutin initieras.

Orsak

Problemet kan orsakas av ett ytterst ovanligt tidsinställningstillstånd i WinMM-undersystemet. Detta beror på flera variabler: den nya enhetens svarstid, bussen som enheten ansluts till samt automatisk installation av underordnade drivrutiner om detta är en flerfunktionsenhet.

Lösning

En snabbkorrigering som stöds är tillgänglig från Microsoft. Den är emellertid endast avsedd att åtgärda det problem som beskrivs i artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem, rekommenderar vi att du väntar på nästa programuppdatering som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om snabbkorrigeringen är tillgänglig för hämtning anges detta högst upp i denna artikel. Annars kontaktar du Microsoft Support för att få snabbkorrigeringen.

Obs! Om det uppstår ytterligare problem eller krävs felsökning, måste du kanske skapa en särskild serviceförfrågan. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella snabbkorrigeringen. En fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! Samtliga språk som snabbkorrigeringen är tillgänglig för visas i en lista. Om ditt språk inte finns med i listan beror det på att ingen snabbkorrigering är tillgänglig för språket. Den engelska versionen av denna korrigering har de filattribut (eller senare) som visas i följande tabell. Datum och tider för dessa filer anges i UTC-tid (Coordinated Universal Time). Innan du läser filinformationen konverteras den till lokal tid. Du kan se skillnaden mellan UTC-tid och lokal tid på fliken Tidszon i verktyget Datum och tid på Kontrollpanelen.
  Datum     Tid  Version    Storlek  Filnamn ----------------------------------------------------- 21-jul-2003 18:29 5.1.2600.1250 162 816 Winmm.dll

Workaround

Om du vill undvika problemet direkt kan du använda Aktivitetshanteraren för att avsluta processen Explorer.exe, varvid Utforskaren startar om automatiskt. Sedan startar du om datorn på vanligt vis.

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i början av denna artikel.

Egenskaper

Artikel-id: 314405 - Senaste granskning: den 23 december 2008 - Revision: 2.5
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nyckelord: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbenv kbfix kbprb KB314405

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com