A Windows felügyelet nélküli telepítése CD lemezről

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314459 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 216258 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk azt mutatja be, hogy miként hajtható végre a Windows rendszer felügyelet nélküli telepítése egy Intel-alapú számítógép CD lemezről történő indításával.

További információ

Windows XP rendszer esetén felügyelet nélküli telepítés végezhető CD lemezről.

A CD lemezről végzett felügyelet nélküli telepítés feltételeinek ellenőrzése

A CD lemezről végzett felügyelet nélküli telepítés elvégzéséhez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:
 • A számítógépnek támogatnia kell a CD lemezről való rendszerindítást, és teljesítenie kell az „El-Torito No Emulation” szabvány követelményeit. A szabványról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  167685 El Torito szabványú rendszerindító CD lemez létrehozása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • A felügyelet nélküli válaszfájlt át kell nevezni a Winnt.sif névre, és hajlékonylemezre kell másolni, hogy a telepítőprogram hozzáférhessen.
 • A válaszfájlnak tartalmaznia kell egy érvényes [Data] szakaszt. Ennek magyarázatát megtalálja a cikkben.
Megjegyzés: Erre a telepítési módszerre a következő korlátozások vonatkoznak:
 • A telepítésben csak egy partíció vehet részt.
 • A telepítés során nem adhat meg külső gyártó által készített meghajtót.

A számítógép előkészítése felügyelet nélküli telepítésre

A számítógép CD lemezről végzett felügyelet nélküli telepítésre való előkészítéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Hozzon létre egy felügyelet nélküli válaszfájlt a Microsoft Windows XP telepítőlemezén található Telepítéskezelő segédprogrammal. A Telepítéskezelő telepítésének lépései:
  1. Nyissa meg a Sajátgép ablakot, majd a Windows XP CD-ROM Support\Tools mappáját.
  2. Dupla kattintással nyissa meg a DEPLOY.CAB fájlt.
  3. Kattintson a Szerkesztés menü Az összes kijelölése parancsára.
  4. Kattintson a Szerkesztés menü Másolás mappába parancsára.
  5. Kattintson az Új mappa létrehozása gombra. Írjon be egy tetszőleges nevet a Telepítéskezelő mappájához, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Írja be például a telepítéskezelő nevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  6. Kattintson a Másolás gombra.
  7. Nyissa meg az imént létrehozott mappát, majd kattintson duplán a setupmgr.exe fájlra. Ekkor elindul a Windows telepítéskezelő varázsló. Kövesse a varázsló utasításait a válaszfájl létrehozásához. A válaszfájlok létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
   308662 Válaszfájl létrehozása Windows 2000 rendszerben a Telepítéskezelő segédprogrammal (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 2. Adja hozzá az alábbi bejegyzéseket tartalmazó [Data] szakaszt a felügyelet nélküli válaszfájlhoz:

  • UnattendedInstall=Yes – A „yes” értéket kell megadni.
  • MSDosInitiated=No – A „no” értéket kell megadni, ellenkező esetben a telepítőprogram leáll a telepítés grafikus szakaszában.
  • AutoPartition=1 – Ha ez az érték 1, a rendszer automatikusan kijelöli a telepítési partíciót. Ha az érték 0 (nulla), a telepítés szöveges szakaszában meg kell adni a használni kívánt telepítési partíciót.
 3. Mentse a felügyelet nélküli válaszfájlt hajlékonylemezre Winnt.sif néven.
 4. Helyezze a Windows telepítőlemezét a CD-ROM-meghajtóba, majd helyezze a hajlékonylemezt a hajlékonylemez-meghajtóba.
 5. Módosítsa a rendszerindítási sorrendet a számítógép CMOS-beállításaiban oly módon, hogy a CD-ROM szerepeljen elsőként a listán. Ennek menetéről tájékozódjon a számítógéphez adott dokumentációban, vagy forduljon a gyártóhoz.

  A hardvergyártóval való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

  60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

  60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 6. Indítsa újra a számítógépet. A telepítőprogram CD lemezről való indításakor a rendszer a hajlékonylemezen található Winnt.sif fájl segítségével hajtja végre a felügyelet nélküli telepítést.
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314459 - Utolsó ellenőrzés: 2008. február 21. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo kbsetup KB314459
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com