A „STOP: C0000221 unknown hard error” és a „STOP: C0000221 STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH” hibaüzenet

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314474 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Az alábbi Stop hibaüzenetek valamelyike jelenik meg:
STOP: C0000221 unknown hard error
elérési_út\fájlnév
STOP: 0xC0000221 unknown hard error
C:\Winnt\System32\Ntdll.dll (vagy más konkrét fájl vagy illesztőprogram)
STOP: 0xC0000221 STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH
elérési_út\fájlnév
A jelenség további részleteivel a „További információ” szakasz foglalkozik.

Oka

A hibát a hibaüzenetben megnevezett fájl sérülése okozza. A Microsoft Windows XP indításakor ellenőrzi a következő fájlok épségét:
  • Minden illesztőprogramfájl (kivéve a rendszertöltő rutin által a számítógép indításához betöltött fájlok).
  • Minden DLL-fájl (dinamikus csatolású függvénytár), beleértve a User, a Graphics Device Interface (GDI), a Shell, a Kernel, az Ntdll, a Crtdll és egyéb fájlokat.
A probléma nem megfelelő hardverillesztő telepítése után jelentkezhet. A fent ismertetett hibaüzenetek egyike jelenik meg például, ha egy MIPS-illesztőt telepít egy X86 rendszerű számítógépen.

Ehhez a problémához vezethet továbbá, ha egy Iomega Zip márkájú ZIP-meghajtó ugyanarra az IDE-kábelre csatlakozik, mint a merevlemez.

A cikkben említett, harmadik féltől származó alkalmazások a Microsofttól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal garanciát ezeknek a termékeknek a teljesítményére vagy a megbízhatóságára vonatkozóan.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a sérült fájl egy új példányát, vagy telepítse újra a Windows XP operációs rendszert. Ha a Windows XP újratelepítése után sem szűnnek meg a fenti hibajelenségek, az hardver- vagy hálózati problémára utal.

További információ

A hibaüzenet különböző változatokban jelenhet meg – például kék képernyőn vagy egy párbeszédpanelen. A megjelenés formája attól függ, hogy az operációs rendszer betöltési folyamatának mekkora része hajtódott végre a sérült fájl észleléséig.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314474 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 1. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbenv kbother kbprb kb3rdparty kbdriver KB314474
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com