Τρόπος μη αυτόματης κατάργησης προγραμμάτων από το εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs)

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 314481 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR314481
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τροποποίηση του μητρώου. Πριν να τροποποιήσετε το μητρώο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και ότι γνωρίζετε τον τρόπο επαναφοράς του μητρώου, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και επεξεργασίας του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
256986 Ορισμός του Μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Αυτό το άρθρο επεξηγεί τον τρόπο μη αυτόματης κατάργησης ενός στοιχείου από τη λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs) στο εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs), σε περίπτωση που το στοιχείο εξακολουθεί να εμφανίζεται μετά την αρχική σας προσπάθεια να το καταργήσετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Η λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs) στο εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs) αναγράφει όλα τα προγράμματα που είναι συμβατά με τα Windows, τα οποία διαθέτουν ένα πρόγραμμα ή δυνατότητα απεγκατάστασης. Ορισμένες φορές, ένα πρόγραμμα μπορεί να μην καταργείται εντελώς και το κλειδί μητρώου που χρησιμοποιείται, για να εμφανίσει το πρόγραμμα στη λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs) παραμένει. Σε αυτήν την κατάσταση, ίσως χρειαστεί να καταργήσετε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα από τη λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs) στο εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs). Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά σφάλματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θέματα που προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) είναι δυνατό να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) με δική σας ευθύνη.
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).
 2. Στο πλαίσιο Άνοιγμα (Open), πληκτρολογήστε regedt32 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 3. Στον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor), εντοπίστε το ακόλουθο κλειδί μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 4. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο κλειδί μητρώου Uninstall και, κατόπιν, κάντε κλικ στην εντολή Εξαγωγή (Export) του μενού Αρχείο (File).
 5. Στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή αρχείου μητρώου (Export Registry File) που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή Επιφάνεια εργασίας (Desktop) στη λίστα Αποθήκευση στο (Save in), πληκτρολογήστε uninstall στο πλαίσιο Όνομα αρχείου (File name) και, κατόπιν, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση (Save).
 6. Κάθε κλειδί που βρίσκεται κάτω από το κλειδί Uninstall στο αριστερό τμήμα του παραθύρου του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) αντιπροσωπεύει ένα πρόγραμμα που εμφανίζεται στη λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs) του εργαλείου "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs). Για να προσδιορίσετε σε ποιο πρόγραμμα αντιστοιχεί κάθε κλειδί, κάντε κλικ στο κλειδί και, κατόπιν, προβάλετε τις ακόλουθες τιμές στο παράθυρο λεπτομερειών στα δεξιά:
  DisplayName: Τα δεδομένα τιμής για το κλειδί DisplayName είναι το όνομα που αναγράφεται στο εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs).

  -και-

  UninstallString: Τα δεδομένα τιμής για το κλειδί UninstallString είναι το πρόγραμμα, που χρησιμοποιείται για την απεγκατάσταση του προγράμματος.
 7. Όταν προσδιορίσετε το κλειδί μητρώου που αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα, το οποίο καταργήσατε αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται στη λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs) του εργαλείου "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs), κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο αριστερό τμήμα του παραθύρου Επεξεργαστής Μητρώου (Registry Editor) και, κατόπιν, κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή (Delete).

  Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) σε απόκριση του μηνύματος "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε αυτό το κλειδί και όλα τα δευτερεύοντα κλειδιά του;" (Are you sure you want to delete this key and all of its subkeys?).
 8. Από το μενού Αρχείο (File), κάντε κλικ στην εντολή Έξοδος (Exit), για να κλείσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor).
 9. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Add or Remove Programs).

  Στη λίστα Τρέχοντα εγκατεστημένα προγράμματα (Currently installed programs), επιβεβαιώστε ότι το πρόγραμμα, του οποίου διαγράψατε το κλειδί μητρώου δεν αναγράφεται πλέον στη λίστα.
 10. Κάντε ένα από τα παρακάτω:
  • Εάν η λίστα προγραμμάτων στο παράθυρο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs) δεν είναι σωστή, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Uninstall.reg, που αποθηκεύσατε στην επιφάνεια εργασίας στο βήμα 5, για να επαναφέρετε την αρχική λίστα προγραμμάτων στο μητρώο.

   -ή-
  • Εάν η λίστα προγραμμάτων στο παράθυρο διαλόγου "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add or Remove Programs) είναι σωστή, κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο αρχείο Uninstall.reg στην επιφάνεια εργασίας και, κατόπιν, κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή (Delete).
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσθήκης ή κατάργησης προγραμμάτων σε έναν υπολογιστή που βασίζεται σε Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
305548 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Προσθήκη στοιχείων και προγραμμάτων σε υπολογιστή με Windows XP
307895 Αλλαγή ή κατάργηση προγράμματος σε υπολογιστή με Windows XP

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 314481 - Τελευταία αναθεώρηση: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2007 - Αναθεώρηση: 2.2
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbinfo kbwin98 kbwinme kbtool kbui win98se win98 kbfaq win95 kbdisplay KB314481

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com