Cikk azonosítója: 314481 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
FONTOS! Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentésével, módosításával és visszaállításával kapcsolatos információkat a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk leírja, miként lehetséges elemek kézi eltávolítása a Programok telepítése és törlése segédprogram Jelenleg telepített programok listájából olyan az esetekben, amikor az elem eltávolítását követően az továbbra is szerepel a listában.

További információ

A Programok telepítése és törlése segédprogram Jelenleg telepített programok listája felsorolja az összes, eltávolító programmal vagy az eltávolítás lehetőségével rendelkező Windows-kompatibilis programokat. Olykor előfordulhat, hogy nem sikerül egy program teljes eltávolítása, és a programnak a Jelenleg telepített programok listában való megjelenítését előidéző rendszerleíró kulcs megmarad. Ilyen esetekben szükséges lehet a program kézi eltávolítása a Programok telepítése és törlése segédprogram Jelenleg telepített programok listájából. Ennek végrehajtásához kövesse a következő lépéseket:

FIGYELEM! A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata súlyos problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt saját felelősségére használhatja.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a regedt32 parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a következő rendszerleíró kulcsot a rendszerleíró adatbázisban, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
  .
 4. A bal oldali ablaktáblában kattintson az Uninstall rendszerleíró kulcsra, majd kattintson a Fájl menü Rendszerleíró adatbázis exportálása parancsára.
 5. A Rendszerleíró adatbázis exportálása párbeszédpanelen a Hely legördülő listában kattintson az Asztal értékre, írja be az uninstall nevet a Fájlnév mezőbe, majd kattintson a Mentés gombra.
 6. A bal oldali ablaktáblában az Uninstall rendszerleíró kulcs alatt található összes kulcs egy-egy, a Programok telepítése és törlése segédprogram Jelenleg telepített programok listájában megjelenített programot képvisel. Annak eldöntéséhez, hogy az adott kulcs mely programnak felel meg, kattintson a kulcsra, és a jobb oldali részletező ablaktáblában tekintse meg az alábbi értékeket:
  DisplayName: A DisplayName kulcs értéke a Programok telepítése és törlése listában megjelenő név.

  – és –

  UninstallString: Az UninstallString kulcs értéke a program eltávolítására szolgáló program neve.
 7. Az eltávolított, ám a Programok telepítése és törlése segédprogram Jelenleg telepített programok listájában továbbra is megjelenített programot képviselő rendszerleíró kulcs azonosítását követően a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő bal oldali ablaktáblájában kattintson jobb gombbal a rendszerleíró kulcsra, majd kattintson a Törlés parancsra.

  A „Biztosan törölni szeretné a kulcsot és az összes alkulcsot?” üzenet jóváhagyásához kattintson az Igen gombra.
 8. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
 9. Mutasson a Start menü Vezérlőpult pontjára, majd a Programok telepítése és törlése parancsra.

  Ellenőrizze, hogy a program, amelyhez tartozó rendszerleíró kulcsot törölte, nem jelenik már meg a Jelenleg telepített programok listában.
 10. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
  • Ha a Programok telepítése és törlése segédprogramban a programok listája helytelen, az asztalon kattintson duplán az 5. lépésben mentett Uninstall.reg fájlra, ezzel a rendszerleíró adatbázisban visszaállítja a programok eredeti listáját.

   – vagy –
  • Ha a programok listája helyes, az asztalon kattintson jobb gombbal az Uninstall.reg fájlra, majd kattintson a Törlés parancsra.
A Windows-összetevők Windows XP rendszerben történő hozzáadásáról és eltávolításáról további információkat a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
305548 Összetevők és programok telepítése Windows XP rendszerben
307895 Programok eltávolítása és módosítása a Windows XP rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314481 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 1.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbdisplay kbhowto kbinfo kbui KB314481
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com