ID članka: 314481 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
POMEMBNO: Ta članek vsebuje informacije o spreminjanju registra. Preden se lotite opravila, register varnostno kopirajte in preberite navodila za njegovo obnovo, če bi prišlo do težav. Če želite več informacij o varnostnem kopiranju, obnovi in urejanju registra, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
256986 Opis registra v operacijskem sistemu Microsoft Windows
Razširi vse | Zmanjšaj

POVZETEK

V tem članku je opisano, kako ročno odstranite element s seznama Trenutno nameščeni programi v orodju »Dodaj ali odstrani programe«, če je element še vedno prikazan, potem ko ga prvič poskusite odstraniti.

DODATNE INFORMACIJE

Na seznamu Trenutno nameščeni programi so prikazani vsi programi, združljivi s programom Windows, ki imajo program ali funkcijo za odstranjevanje. Včasih se zgodi, da programa ni mogoče odstraniti v celoti, registrski ključ, ki se uporablja za prikaz programa na seznamu Trenutno nameščeni programi, pa ostane v računalniku. V takem primeru morate program ročno odstraniti s seznama Trenutno nameščeni programi v orodju »Dodaj ali odstrani programe«. Če želite to narediti, sledite tem korakom:

OPOZORILO: Če urejevalnika registra ne uporabljate pravilno, lahko povzročite resne težave, zaradi katerih boste morda morali znova namestiti operacijski sistem. Microsoft ne more jamčiti za odpravo vseh težav, ki nastanejo zaradi nepravilne uporabe urejevalnika registra. Urejevalnik registra uporabljate na lastno odgovornost.
 1. Kliknite Start in nato Zaženi.
 2. V polje Odpri vnesite regedt32 in kliknite V redu.
 3. V urejevalniku registra poiščite ta registrski ključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
 4. V levem podoknu kliknite registrski ključ Uninstall (Odstrani), nato pa v meniju Datoteka kliknite Izvozi.
 5. V pogovornem oknu Izvozi registrsko datoteko, ki se prikaže, na seznamu Shrani v kliknite Namizje, v polje Ime datoteke vnesite uninstall, nato pa kliknite Shrani.
 6. Posamezni ključi, ki so navedeni pod Uninstall (Odstrani) v levem podoknu urejevalnika registra, predstavljajo programe, ki so prikazani na seznamu Trenutno nameščeni programi v orodju »Dodaj ali odstrani programe«. Če želite ugotoviti, kateri program neki ključ predstavlja, kliknite ključ in si oglejte te vrednosti v podoknu s podrobnostmi na desni:
  DisplayName: Vrednost ključa »DisplayName« je ime, ki je navedeno v orodju »Dodaj ali odstrani programe«.

  – in –

  UninstallString: Vrednost ključa »UninstallString« je program, ki se uporablja za odstranjevanje programa.
 7. Ko najdete ključ, ki predstavlja program, ki ga želite odstraniti, a je še vedno prikazan na seznamu Trenutno nameščeni programi v orodju »Dodaj ali odstrani programe«, v desnem podoknu okna Urejevalnik registra kliknite ta ključ z desno tipko miške, nato pa kliknite Izbriši.

  Ko se prikaže sporočilo »Ali ste prepričani, da želite izbrisati ta ključ in vse njegove podključe?«, kliknite Da.
 8. V meniju Datoteka kliknite Izhod, da zaprete urejevalnik registra.
 9. Kliknite Start, Nadzorna plošča in nato še Dodaj ali odstrani programe.

  Na seznamu Trenutno nameščeni programi preverite, ali se je program, ki ste mu izbrisali registrski ključ, odstranil.
 10. Naredite nekaj od tega:
  • Če je seznam programov v orodju »Dodaj ali odstrani programe« napačen, dvokliknite datoteko Uninstall.reg, ki ste jo shranili v 5. koraku, da obnovite izvirni seznam programov v registru.

   – ali –
  • Če je seznam programov v orodju »Dodaj ali odstrani programe« pravilen, z desno tipko miške kliknite datoteko Uninstall.reg na namizju in nato kliknite Izbriši.
Če želite več informacij o dodajanju ali odstranjevanju programov v računalniku z operacijskim sistemom Windows XP, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
305548 POSTOPEK: Dodajanje komponent in programov v računalniku z operacijskim sistemom Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
307895 POSTOPEK: Spreminjanje ali odstranjevanje programa v operacijskem sistemu Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Lastnosti

ID članka: 314481 - Zadnji pregled: 1. december 2007 - Revizija: 1.3
VELJA ZA
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Ključne besede: 
kbhowto kbinfo kbui kbfaq kbdisplay KB314481

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com