Cum se configurează fișierele de paginare pentru optimizare și recuperare în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 314482 - View products that this article applies to.
Pentru o versiune Microsoft Windows NT și Windows 2000 a acestui articol, consultați 197379 (articolul poate să fie în limba engleză).
Măriți totul | Reduceți totul

REZUMAT

Fișierul de paginare (Pagefile.sys) este un fișier ascuns de pe hard diskul computerului, pe care Windows XP îl utilizează ca pe o memorie cu acces aleator (RAM). Fișierul de paginare și memoria fizică formează memoria virtuală. În mod implicit, Windows stochează fișierul de paginare pe partiția de încărcare (partiția care conține sistemul de operare și fișierele sale de suport). Mărimea implicită, sau recomandată, a fișierului de paginare este de 1,5 ori mai mare decât cea a memoriei RAM totale. Acest articol discută despre modul de configurare a fișierului de paginare pentru optimizarea și recuperarea sistemului.

Pentru îmbunătățirea performanțelor, se recomandă plasarea fișierului de paginare pe o partiție separată și pe o altă unitate fizică de hard disk. În acest fel, Windows poate trata mai repede solicitările multiple I/O. Când fișierul de paginare se află pe partiția de încărcare, Windows trebuie să efectueze solicitările de citire și scriere pe disc atât în folderul de sistem, cât și în fișierul de paginare. Când fișierul de paginare este mutat pe o altă partiție, scade competiția între solicitările de citire și cele de scriere.

Însă, dacă se elimină fișierul de paginare de pe partiția de pornire, Windows nu poate să creeze un fișier de imagine de memorie (Memory.dmp) în care să scrie informațiile de depanare pentru cazul în care ar apare un mesaj de eroare Stop în mod kernel. Aceasta ar conduce la un timp mare de nefuncționare, dacă ar trebui să depanați un mesaj de eroare Stop.

Soluția optimă este să se creeze un fișier de paginare care este stocat pe partiția de încărcare, apoi să se creeze un fișier de paginare pe o altă partiție, mai rar accesată, pe un alt hard disk, dacă este disponibil un alt hard disk fizic. În plus, este optim să se creeze un al doilea fișier de paginare, astfel încât el să aibă propria sa partiție, fără alte date sau fișiere specifice de sistem de operare. Windows este proiectat pentru a utiliza fișierul de paginare de pe partiția mai rar accesată mai mult decât fișierul de paginare de pe partiția de încărcare, care este accesată mai mult. Există un algoritm intern pentru determinarea fișierului de paginare de utilizat pentru gestionarea memoriei virtuale.

Dacă puneți un fișier de paginare pe propria partiție, acesta nu se fragmentează, acesta fiind încă un avantaj clar. Dacă un fișier de paginare se află pe o partiție care conține alte date, el se poate fragmenta pe măsură ce se extinde pentru a îndeplini cerințele de memorie virtuală solicitată. Un fișier de paginare nefragmentat conduce la un acces mai rapid al memoriei virtuale și la o șansă mai mare de a captura fișiere de imagine memorie lipsite de erori semnificative.

Dacă urmați aceste recomandări, îndepliniți următoarele obiective ale configurării fișierului de paginare pentru optimizare și recuperare:
  • Sistemul este configurat corect pentru a captura un fișier Memory.dmp în situația în care computerul întâlnește o eroare Stop de mod kernel.
  • Fișierul de paginare de pe partiția cel mai puțin accesată este utilizat cel mai frecvent, deoarece se află pe o partiție mai puțin ocupată.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru informații suplimentare despre mutarea fișierului de paginare în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
307886 Cum se mută fișierul de paginare în Windows XP
Pentru informații suplimentare privind modul de setare a opțiunilor de performanță în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
308417 Cum se setează opțiunile de performanță în Windows XP
Pentru informații suplimentare privind modul de configurare a tehnicilor de recuperare în Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
307973 Cum se configurează opțiunile de eroare și recuperare de sistem în Windows (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 314482 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.2
SE APLICĂ LA
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhowto kbinfo KB314482

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com