16 bites Windows-programok hibaelhárítása Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314495 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó verziója: 103656.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Számos, Microsoft Windows 3.1 rendszerhez kifejlesztett 16 bites program tesztek alapján a Windows XP rendszerben is használhatónak bizonyult. Ha egy 16 bites, Windows alapú program Windows XP rendszerben nem működik megfelelően, a hibaelhárításhoz vegye figyelembe az alábbiakat:
 • Ha lehetséges, győződjön meg arról, hogy a program Microsoft Windows 3.0 és Windows 3.1 rendszerben megfelelően működik.
 • Tartsa szem előtt, hogy ha a program futásához virtuális eszközillesztő (VxD) szükséges, akkor Windows XP rendszerben nem fog megfelelően működni.
 • Győződjön meg arról, hogy a Vezérlőpulton ki van jelölve alapértelmezett nyomtató. Egyes programok (például a Microsoft Word 2.0) alapértelmezett nyomtató kijelölése nélkül nem működnek megfelelően Windows XP rendszerben. Néhány korábbi 16 bites program használatához a program beállításaiban is ki kell jelölni egy nyomtatót.
 • Győződjön meg arról, hogy a program által használt dinamikus csatolású függvénytárak (DLL-fájlok) aktuálisak és a program számára elérhetők (azaz vagy a rendszermappában, vagy a program-, illetve munkakönyvtárban egyértelműen definiált útvonalon találhatók).
 • Győződjön meg arról, hogy a Config.nt és az Autoexec.nt fájlban az összes alapértelmezett elem megtalálható, a megfelelő sorrendben.

  Windows XP rendszerben a Config.nt fájl alapértelmezésben az alábbi parancsokat tartalmazza:
    dos=high, umb
    device=%SystemRoot%\system32\himem.sys
    files=40
  					
  Az Autoexec.nt fájl alapértelmezésben az alábbi parancsokat tartalmazza:
    @echo off
    lh %SystemRoot%\system32\mscdexnt.exe
    lh %SystemRoot%\system32\redir
    lh %SystemRoot%\system32\dosx
    SET BLASTER=A220 I5 D1 P330 T3
  					
 • Minden olyan környezeti változónak, amelyre a Windows alapú programnak szüksége van, az Autoexec.nt fájlban kell szerepelnie; ha a fájlban megtalálhatók, a Windows megfelelően fogja őket használni.

  Vegye figyelembe, hogy ha a Windows 3.0 vagy Windows 3.1 alrendszerhez (Wowexec.exe) kapcsolódó változókban módosítás történik, a módosítások életbe léptetéséhez újra kell indítani a számítógépet.
 • Derítse ki, hogy a Windows önálló operációs rendszerként lett-e telepítve, vagy pedig egy korábbi Windows 3.0 vagy Windows 3.1 telepítés frissítése. Ha frissítés, akkor előfordulhat, hogy a Win.ini és/vagy System.ini fájl adatai hibásan kerültek át a Windows rendszerleíró adatbázisába.

  A probléma elhárításához másolja át újra ezeket a beállításokat, vagy telepítse újra a nem működő programot.

  Ha segítségre van szüksége a programadatoknak a rendszerleíró adatbázisba történő átmásolásához, a Microsoft Tudásbázisban keressen rá a következő kifejezésekre:
  áttelepítés (migrate) és Win.ini
 • Futtassa a programot egy önálló memóriaterületen. Ennek érdekében módosítsa a programhoz tartozó ikon vagy parancsikon tulajdonságait: az Általános párbeszédpanelen kattintson a Speciális gombra, majd kattintással jelölje be a megfelelő jelölőnégyzetet.

További információ

További információt Windows 3.1 csoportok áttelepítéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
102884 Windows 3.1 csoportok áttelepítése a rendszer telepítése után (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314495 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 2. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbinterop kb3rdparty KB314495
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com