Domänprincip förhindrar användning av Internet-anslutningsdelning, eller Internet-anslutningsdelning stoppar tjänster

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 314592 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

När en grupprincip förhindrar användning av Brandvägg för Internet-anslutning eller Internet-anslutningsdelning, kan dessa tjänster inte vara aktiva.

Lösning

Lös problemet genom att hämta den senaste Service Pack-versionen för Windows XP. Om du vill veta mer klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322389 Skaffa den senaste Service Pack-versionen för Windows XP

Information om snabbkorrigeringen

En snabbkorrigering som stöds är tillgänglig från Microsoft. Den är emellertid endast avsedd att åtgärda det problem som beskrivs i artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem, rekommenderar vi att du väntar på nästa programuppdatering som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om snabbkorrigeringen är tillgänglig för hämtning anges detta högst upp i denna artikel. Annars kontaktar du Microsoft Support för att få snabbkorrigeringen.

Obs! Om det uppstår ytterligare problem eller krävs felsökning, måste du kanske skapa en särskild serviceförfrågan. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella snabbkorrigeringen. En fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! Samtliga språk som snabbkorrigeringen är tillgänglig för visas i en lista. Om ditt språk inte finns med i listan beror det på att ingen snabbkorrigering är tillgänglig för språket.

Filinformation

Den engelska versionen av denna korrigeringsfil ska ha följande filattribut (eller senare):
  Datum    Tid  Version   Storlek   Filnamn
  ----------------------------------------------------
  27-feb-02 14:01 5.1.2600.31 656 896 Userenv.dll
  27-feb-02 14:08 5.1.2600.31 453 120 Ipnathlp.dll
  27-feb-02 14:03 5.1.2600.31 148 992 Netman.dll
				

Workaround

Lös problemet genom att inte använda en grupprincip som utesluter Brandvägg för Internet-anslutning eller Internet-anslutningsdelning.

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i början av denna artikel. Detta problem åtgärdades först i Windows XP Service Pack 1.

Mer Information

Tjänsterna Brandvägg för Internet-anslutning och Internet-anslutningsdelning får inte inaktiveras trots grupprincipen. Om principen förändras eller datorn flyttas till en annan del av domänen som tillåter användning av dessa tjänster, kan tjänsterna ta emot principförändringen dynamiskt.

Egenskaper

Artikel-id: 314592 - Senaste granskning: den 23 december 2008 - Revision: 2.3
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbenv kbfix kbnetwork kbwinxpsp1fix KB314592

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com