Syy siihen, miksi tietokone ei tunnista uutta USB-laitetta Windows XP:ssä tai Windows Server 2003:ssa

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 314634 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Ongelman kuvaus

Kun yhdistät uuden USB-laitteen tietokoneeseen, jossa ei ole USB-laitteita, Windows XP ja Windows Server 2003 eivät tunnista uutta laitetta.

Jos haluat Microsoftin korjaavan tämän ongelman puolestasi, siirry Korjaa ongelma puolestani -osaan. Jos haluat korjata tämän ongelman itse, siirry Haluan korjata ongelman itse -osaan.

Korjaa ongelma puolestani

Jos haluat, että tämä ongelma korjataan automaattisesti, napsauta Korjaa tämä ongelma -linkkiä. Valitse sitten Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata tämän ohjatun toiminnon ohjeita.

Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50052


Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla saatavana vain englanninkielisenä. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.

Huomautus Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, voit tallentaa automaattisen korjauksen muistitikkuun tai CD-levylle, jotta voit suorittaa sen tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Voit tarkistaa, korjasiko tämä ohjattu toiminto ongelman, siirtymällä Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Haluan korjata ongelman itse

Tämä ongelma ilmenee, kun USB-porttiin ei ole yhdistetty mitään laitetta. Tämä saa USB-ohjaimen asettamaan OHCI (Open Host Controller Interface) -ohjaimen keskeytettyyn tilaan. Kun OHCI-ohjain on keskeytettyyn tilaan, se ei aina tunnista tietokoneeseen lisättyä uutta USB-laitetta.

Edellytykset

Jos haluat korjata tämän ongelman Windows XP -tietokoneessa, sinulla on oltava käytössä Windows XP Service Pack 1 (SP1) tai uudempi versio. Jos haluat selvittää, onko käytössä Windows XP SP1 tai uudempi versio, napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita winver ja valitse sitten OK. Jos Tietoja: Windows -valintaikkunassa ei näy versiota SP1 tai uudempaa versiota, asenna uusin Service Pack -paketti Windows Updaten avulla, ennen kuin yrität korjata tämän ongelman.

Tämän ongelman korjaamisen vaiheet

Luo uusi rekisteriarvo, joka estää OHCI-ohjainta siirtymästä keskeytettyyn tilaan.

Tärkeää Tässä osassa, tavassa tai tehtävässä olevissa vaiheissa kerrotaan, miten rekisteriä muokataan. Vakavia ongelmia saattaa kuitenkin ilmetä, jos rekisteriä muokataan virheellisesti. Varmista siis, että noudatat ohjeita huolellisesti. Varmuuskopioi rekisteri varmuuden vuoksi ennen sen muokkaamista. Tällöin voit palauttaa sen, jos ongelmia ilmenee. Lisätietoja rekisterin varmuuskopioimisesta ja palauttamisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322756 Rekisterin varmuuskopioiminen ja palauttaminen Windowsissa
Jos haluat luoda uuden rekisterimerkinnän, joka poistaa käytöstä USB-keskitinohjaimen valikoivan keskeytyksen, toimi seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita regedit ja valitse sitten OK.
 2. Etsi seuraava avain rekisteristä ja napsauta sitä:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB
 3. Valitse Muokkaa-valikosta Uusi ja valitse sitten DWORD.
 4. Kirjoita DisableSelectiveSuspend ja paina sitten ENTER-näppäintä.
 5. Valitse Muokkaa-valikosta Muokkaa.
 6. Kirjoita 1 ja valitse sitten OK.
Huomautus Tämä asetus vaikuttaa järjestelmän kaikkiin USB-isäntäohjaimen ohjaimiin.

Jos rekisterimerkinnän DisableSelectiveSuspend arvoksi on asetettu 1, valikoiva keskeytys on poistettu käytöstä. Lisäksi Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi -valintaruutua ei näy USB-pääkeskittimen Virranhallinta-välilehdessä.

Korjasiko tämä ongelman?

 • Tarkista, että automaattinen korjaus toimi, käynnistämällä tietokone uudelleen. Jos tietokone tunnistaa nyt USB-laitteen, ongelma on korjattu, eikä sinun tarvitse enää tehdä muita tämän artikkelin toimia.
 • Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit myös ottaa yhteyttä tukeen.

Tila

Microsoft on vahvistanut, että tämä ongelma esiintyy artikkelin alussa luetelluissa Microsoftin tuotteissa. Tämä ongelma korjattiin Windows XP Service Pack 1:ssä.

Suositukset

Lisätietoja Windows XP:n tai Windows Server 2003:n USB-ongelmista saat napsauttamalla seuraavia artikkeleiden numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
310575 Windows XP:n yleinen USB-vianmääritys
925196 Windows XP -tietokone ei tunnista USB-muistitikkua, Apple iPod -laitetta tai ulkoista kiintolevyasemaa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
810090 USB-laitteita ei välttämättä tunnisteta aina, kun Windows 2000- tai Windows XP -tietokone käynnistetään tai sen toimintaa jatketaan (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
892050 USB 2.0 -keskittimeen yhdistettyä USB-laitetta ei tunnisteta Windows XP Service Pack 2:ssa, Windows Server 2003 Service Pack 1:ssä tai Windows Server 2003 x64 -versioissa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Jos näiden artikkelien tiedot eivät auta sinua ratkaisemaan ongelmaa tai jos kohtaat ongelman oireita, jotka eivät ole samat kuin tässä artikkelissa kuvatut oireet, etsi lisätietoja Microsoft Knowledge Base -tietokannasta. Voit etsiä Microsoft Knowledge Base -tietokannasta seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://support.microsoft.com
Kirjoita sitten kohtaamasi virhesanoman teksti tai ongelman kuvaus Search Support (KB) -kenttään.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 314634 - Viimeisin tarkistus: 13. lokakuuta 2009 - Versio: 5.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
Hakusanat: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbbug kbenv kbfix kboswin2000fix kbui kbwinxpsp1fix KB314634

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com