Zakaj računalnik ne zazna nove naprave USB, ko zaženem Windows XP ali Windows Server 2003?

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 314634 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.

Če želite še naprej prejemati varnostne posodobitve za Windows, se prepričajte, da imate nameščen sistem Windows XP s servisnim paketom SP3. Če želite več informacij, obiščite to Microsoftovo spletno stran: Za nekatere različice sistema Windows se podpora ukinja

Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

Opis težave

Ko novo napravo USB priključite na računalnik, ki nima naprav USB, Windows XP in Windows Server 2003 morda ne zaznata nove naprave.

Če želite, da to težavo odpravimo namesto vas, preberite razdelek »Samodejno odpravljanje težave«. Če želite to težavo odpraviti sami, preberite razdelek »Težavo želim odpraviti sam«.

Samodejno odpravljanje težave

Če želite težavo odpraviti samodejno, kliknite povezavo Odpravi težavo. Nato v pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom tega čarovnika.

Fix this problem
Microsoft Fix it 50052


Opomba Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini, vendar pa samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.

Opomba Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do te težave, lahko samodejni popravek shranite na pogon USB ali CD in ga nato zaženete v računalniku, v katerem je prišlo do te težave.

Če želite preveriti, ali je čarovnik odpravil težavo, glejte razdelek »Ali je težava odpravljena?«.

Težavo bom odpravil sam

Do te težave pride, ko ni nobena naprava priključena na vrata USB. Tako gonilnik USB nastavi kontrolnik OHCI (Open Host Controller Interface) v stanje prekinitve. Ko je kontrolnik OHCI v stanju prekinitve, ne more vedno zaznati, kdaj dodate novo napravo USB v računalnik.

Zahteve

Če želite težavo odpraviti v računalnik s sistemom Windows XP, morate uporabljati servisni paket SP1 ali novejši. Če želite ugotoviti, ali uporabljate sistem Windows XP s servisnim paketom SP1 ali novejšim, kliknite Start, nato Zaženi, vnesite winver in kliknite V redu. Če v pogovornem oknu Vizitka sistema Windows ni naveden servisni paket SP1 ali novejši, s storitvijo Windows Update namestite najnovejši servisni paket, preden poskusite odpraviti težavo.

Koraki za odpravljanje težave

Ustvarite novo vrednost v registru, ki kontrolniku OHCI preprečuje vstop v stanje prekinitve.

Pomembno V tem razdelku, načinu ali opravilu so navodila za spreminjanje registra. Če nepravilno spremenite register, lahko pride do resnih težav, zato natančno sledite navodilom. Za dodatno zaščito varnostno kopirajte register, preden ga spremenite. Če pride do težav, ga bo tako mogoče obnoviti. Če želite več informacij o varnostnem kopiranju in obnavljanju registra, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
322756 Varnostno kopiranje in obnovitev registra v sistemu Windows (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
Če želite ustvariti nov vnos v register, ki onemogoči možnost začasne prekinitve gonilnika za zvezdišče USB, sledite tem navodilom:
 1. Kliknite Start in Zaženi, vnesite regedit in kliknite V redu.
 2. V registru poiščite in kliknite ta ključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB
 3. V meniju Urejanje pokažite na Novo in kliknite DWORD.
 4. Vnesite DisableSelectiveSuspend in pritisnite ENTER.
 5. V meniju Uredi kliknite Spremeni.
 6. Vnesite 1 in kliknite V redu.
Opomba Ta nastavitev vpliva na gonilnike za krmilnike gostitelja USB v sistemu.

Če je vrednost vnosa v registru DisableSelectiveSuspend nastavljena na 1, je funkcija Začasna prekinitev onemogočena. Poleg tega se za korensko zvezdišče USB na zavihku Upravljanje porabe ne prikaže potrditveno polje Dovoli računalniku izklop te naprave za varčevanje z energijo.

Ali je težava odpravljena?

 • Če se želite prepričati, da je samodejno odpravljanje težave uspelo, znova zaženite računalnik. Če računalnik prepozna napravo USB, je težava odpravljena in ste končali.
 • Če težave niste odpravili, se obrnite na službo za podporo.

STANJE

Microsoft je potrdil, da do te težave prihaja v Microsoftovih izdelkih, navedenih v razdelku »Velja za«. Težava je bila najprej odpravljena v servisnem paketu SP1 za Windows XP.

SKLICI

Če želite več informacij o težavah z napravami USB v sistemu Windows XP ali Windows Server 2003, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
310575 Splošno odpravljanje težav z univerzalnim serijskim vodilom (USB) v operacijskem sistemu Windows XP
925196 Računalnik s sistemom Windows XP ne zazna pogona USB, naprave Apple iPod ali zunanjega trdega diska (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
810090 Naprave univerzalnega serijskega vodila morda niso vedno zaznane, ko zaženete ali preklopite iz mirovanja računalnik s sistemom Windows 2000 ali Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
892050 Naprava USB, priključena na zvezdišče USB 2.0, ni zaznana v sistemu Windows XP s servisnim paketom SP2, Windows Server 2003 s servisnim paketom SP1 ali v različicah x64 sistema Windows Server 2003 (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
Če z zgoraj navedenimi članki težave ne morete odpraviti ali če prihaja do težav, ki so drugačne od tistih, opisanih v tem članku, poiščite več informacij v Microsoftovi zbirki znanja. Če želite pregledati članke v Microsoftovi zbirki znanja, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:
http://support.microsoft.com
Nato vnesite besedilo prikazanega sporočila o napaki ali vnesite opis težave v polje Preišči podporo (KB).

Lastnosti

ID članka: 314634 - Zadnji pregled: 28. maj 2010 - Revizija: 5.1
VELJA ZA:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows Server 2003
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
Ključne besede: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbbug kbenv kbfix kboswin2000fix kbui kbwinxpsp1fix KB314634

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com