A Windows lapozófájljának törlése a rendszer leállításakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314834 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata: 182086.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a Windows Pagefile.sys nevű lapozófájljának rendszerleállítás közbeni törlési módját ismerteti. A törlés révén a rendszerleállást követően nem maradnak védtelen adatok a lapozófájlban.

Megjegyzés: Ez a funkció megnövelheti a rendszerleállítás idejét.

További információ

Egyes harmadik felektől származó alkalmazások ideiglenes jelleggel titkosítás nélküli formában („nyílt szövegként”) is tárolhatnak jelszavakat és más érzékeny adatokat a memóriában. A Windows virtuális memórián alapuló memóriakezelése következtében ezen adatok a lapozófájlban is megjelenhetnek.

Bár a lapozófájl törlése nem helyettesíti teljes mértékben a számítógép fizikai védelmét, ezzel is növelheti a számítógép biztonságát, amikor nem fut a Windows.

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
Ha automatikusan szeretné beállíttatni a Windows lapozófájljának törlését a rendszer leállításakor, folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50463


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójában is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.Kézi javítás


 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt (a Regedt32.exe nevű program).
 2. Az alábbi beállításkulcsban található ClearPageFileAtShutdown azonosítót állítsa az 1 értékre:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
  Ha az azonosító nem létezne, hozza létre az azonosítót az alábbiak szerint:
  Azonosítónév: ClearPageFileAtShutdown
  Azonosítótípus: REG_DWORD (duplaszó)
  Érték: 1
A módosítás a számítógép újraindításakor lép érvénybe.

A munkafolyamat-kezelő memóriakezelési beállításairól a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
102985 Beállításjegyzék: A CurrentControlSet kulcs – 2. rész: A SessionManager kulcs

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha a cikkbeli megoldással kapcsolatban visszajelzést szeretne küldeni, illetve problémát szeretne jelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314834 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 27. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Professional
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbinfo kbsecurity kbmsifixme kbfixme KB314834
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com