NUM LOCK billentyű bejelentkezési állapotának beállítása Windows XP esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314879 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó verziója: 262625 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk bemutatja, hogy miként állítható be a NUM LOCK billentyű állapota úgy, hogy alapértelmezett bejelentkezés esetén bekapcsolt legyen. Ez a beállítás elvégezhető egy parancsfájl használatával, amely vagy fut rendszerindításkor, vagy Windows XP Professional esetén Csoportházirend modulon keresztül érhető el.

További információ

Mivel a Windows XP-profilok a felhasználó kijelentkezése után megőrzik a NUM LOCK billentyű állapotát, a runonce parancs használatával egyszer lefuttatva ezt a parancsfájlt beállítható a kezdeti állapot; bejelentkezési parancsfájlként azonban ne használja.

A NUM LOCK billentyű állapota minden felhasználó esetén egyedi. Alapértelmezés szerint a NUM LOCK billentyű ki van kapcsolva.

A cikk a Microsoft Windows Script Host használatára támaszkodik. A Windows XP a Microsoft Windows Script Host 5.6 verzióját tartalmazza. A Microsoft kifejezetten ajánlja a Windows Script Host legújabb verziójának letöltését a parancsfájlok megfelelő működésének ellenőrzéséhez. A Windows parancsfájlokkal kapcsolatos legfrissebb információkat a Microsoft alábbi webhelyén találja:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms950396.aspx

Parancsfájlok beállítása

Ha parancsfájlt kíván beállítani a NUM LOCK billentyű állapotának megváltoztatásához, akkor kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Nyissa meg a Jegyzettömböt.
 2. Másolja a vágólapra az alábbi kódot, majd illessze be a szövegfájlba:
  Set rendszerhej = CreateObject("WScript.Shell")
  rendszerhej.SendKeys "{NUMLOCK}"
  					
 3. Mentse a fájlt "numlock.vbs" néven (idézőjelekkel együtt). Így egy .vbs kiterjesztésű fájlt hozott létre. Ekkor a Jegyzettömb ikonja helyett a parancsfájl ikonja jelenik meg.

Parancsfájl futtatása az Indítópult mappából

A parancsfájl helyi futtatásának beállításához másolja a Numlock.vbs fájlt a felhasználó Indítópult mappájába, ami általában a felhasználó profiljának elérési útvonalán található.

Ha azt szeretné beállítani, hogy minden felhasználó futtathassa a parancsfájlt, akkor másolja a Numlock.vbs fájlt a Minden felhasználó profil Indítópult mappájába. Ennek a mappának az alapértelmezett elérési útvonala: Dokumentumok és beállítások\Minden felhasználó\Start Menü\Programok\Indítópult.

Parancsfájl futtatása Csoportházirend modulon keresztül

Fontos megjegyezni, hogy a parancsfájl csoportházirend modulon keresztül történő futtatása csak Windows XP Professional rendszer használata esetén lehetséges, Windows XP Home Edition esetén nem.

Az újonnan létrehozott parancsfájl Csoportházirend modulon keresztül történő futtatásának beállításához először másolja a Numlock.vbs parancsfájlt a Csoportházirend modul bejelentkezési parancsfájl mappájába.

A helyi bejelentkezési parancsfájl alapértelmezett elérési útvonala: %SystemRoot%\System32\GroupPolicy\Felhasználó Számítógép\Parancsfájlok\Bejelentkezés.

A tartomány bejelentkezési parancsfájl elérési útvonala: %SysVolFolder%\Sysvol\Sysvol\Tartománynév\Parancsfájlok.

A parancsfájl megfelelő helyre történő másolását követően hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az mmc parancsot, majd kattintson az OK gombra a Microsoft Management Console (MMC) elindításához.
 2. Kattintson a Konzol menü Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása parancsára.
 3. Kattintson a Hozzáadás gombra, majd a Csoportházirend elemre, végül a Hozzáadás gombra.
 4. Kattintson a megfelelő Csoportházirend-objektumra. A helyi számítógép az alapértelmezett, de a Tallózás gombra kattintva választhat egy másik Csoportházirend-objektumot.
 5. Kattintson a Befejezés, majd a Bezárás, végül pedig az OK gombra.
 6. A Csoportházirend-kezelő beépülő modulban keresse meg a Felhasználói beállítások\Windows beállítások\ (Bejelentkezési/Kijelentkezési) Parancsfájlok mappát. (A Felhasználói beállítások mappát helyettesítheti a Számítógép konfigurációja mappával.)
 7. Kattintson duplán a Bejelentkezési parancsfájl objektumra, kattintson a Hozzáadás, majd a Tallózás gombra, végül kattintson a Numlock.vbs parancsfájlra.
 8. Kattintson az Open, majd az OK gombra.
 9. Kattintson az OK gombra, majd zárja be a Csoportházirend-kezelő konzolt.
Ha engedélyezni kívánja a NUM LOCK billentyű bekapcsolását mielőtt a felhasználó a bejelentkezéshez lenyomja a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációt, akkor a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő segítségével módosítsa az alapértelmezett beállítást. Ennek módjáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
154529 A NUM LOCK billentyű engedélyezése a bejelentkezési képernyőn (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314879 - Utolsó ellenőrzés: 2007. augusztus 8. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbenv KB314879
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com