Cum se creează și șterg partajările ascunse sau de administrare pe computerele client

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 314984 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol etapizat descrie cum se creează și șterg partajările ascunse sau de administrare pe computerele Windows XP Professional, Windows 2000 Professional și Windows NT 4.0 Workstation.INFORMAȚII SUPLIMENTARE

O partajare ascunsă se identifică printr-un semn dolar ($) de la sfârșitul numelui de partajare. Partajările ascunse nu sunt enumerate când vă uitați la partajările de pe un computer sau utilizați comanda net view. Versiunile de Windows care sunt enumerate în secțiunea „Se aplică la” creează partajări de administrare ascunse pe care administratorii, programele și serviciile le pot utiliza pentru gestionarea mediului unui computer în rețea. Windows poate activa, în mod implicit, următoarele partajări de administrare ascunse:
 • Partiții sau volume rădăcină
 • Folderul rădăcină de sistem
 • Partajarea FAX$
 • Partajarea IPC$
 • Partajarea PRINT$
Partițiile și volumele rădăcină sunt partajate cu litera de nume a unității, la care se adaugă semnul $. De exemplu, literele de unitate C și D sunt partajate ca C$ și D$.

Folderul rădăcină al sistemului (%SYSTEMROOT%) este partajat ca ADMIN$. Acesta este folderul dvs. Windows, iar partajarea de administrare oferă administratorilor acces ușor la ierarhia folderelor rădăcină de sistem prin rețea.

Partajarea FAX$ este utilizată de clienții fax pentru trimiterea de faxuri. Acest folder partajat memorează fișierele în cache și accesează paginile de însoțire stocate pe un server de fișiere.

Partajarea IPC$ se utilizează în conexiunile temporare dintre clienți și servere, prin utilizarea de canale denumite pentru comunicarea între programele de rețea. Este utilizată în principal pentru administrarea de la distanță a serverelor de rețea.

Partajarea PRINT$ este utilizată pentru administrarea de la distanță a imprimantelor.

Partajările de administrare ascunse care sunt create de către computer (cum ar fi ADMIN$ și C$) se pot șterge, dar computerul le creează din nou după oprirea și repornirea serviciului Server sau după repornirea computerului. Partajările ascunse care sunt create de către utilizatori se pot șterge și nu sunt create din nou după repornirea computerului. Microsoft Windows XP Home Edition nu creează partajări de administrare ascunse.

Crearea unei partajări ascunse

Pentru a crea o partajare ascunsă, urmați acești pași:
 1. În Panoul de control, faceți dublu clic pe Instrumente de administrare, apoi faceți dublu clic pe Gestionare computer.
 2. Extindeți Shared Folders, faceți clic cu butonul din dreapta pe Shares, apoi faceți clic pe New File Share.
 3. În caseta Folder to share, tastați calea folderului pe care doriți să îl partajați sau faceți clic pe Browse pentru a găsi folderul.
 4. Tastați numele de partajare pe care doriți să-l utilizați urmat de semnul dolar, apoi faceți clic pe Next.
 5. Pentru a face partajarea accesibilă numai administratorilor, bifați caseta de selectare Administrators have full control; other users have no access, apoi faceți clic pe Finish.
 6. Faceți clic pe Yes pentru a crea o nouă partajare sau pe No pentru a reveni la consola Gestionare computer.

Ștergerea unei partajări ascunse

Pentru a șterge o partajare ascunsă, urmați acești pași:
 1. În Panoul de control, faceți dublu clic pe Instrumente de administrare, apoi faceți dublu clic pe Gestionare computer.
 2. Extindeți Shared Folders, apoi faceți clic pe Shares.
 3. În coloana Shared Folder, faceți clic cu butonul din dreapta pe partajarea pe care doriți să o ștergeți, faceți clic pe Stop sharing, apoi pe OK.

Depanarea problemelor

Testați funcționalitatea programelor și serviciilor după dezactivarea partajărilor de administrare implicite. Unele servicii Windows depind de existența acestor partajări. În plus, este posibil ca unele programe terțe să necesite ca unele din aceste partajări de administrare să existe. De exemplu, este posibil ca unele programe de copiere de rezervă să necesite aceste partajări.

REFERINȚE

Pentru mai multe informații despre folderele partajate, vizitați următorul site Web Microsoft:

Windows XP
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/sharing_files_overvieww.mspx
Windows 2000
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000pro/proddocs/probook/prof03.mspx

Proprietă?i

ID articol: 314984 - Ultima examinare: 1 decembrie 2007 - Revizie: 10.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster kbenv KB314984

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com