Felhasználók programokból történő kiléptetése és kijelentkeztetése meghatározott hosszúságú inaktív időszak után a Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 314999 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismerteti, hogyan lehet automatikusan a futó programokból kiléptetni, valamint kijelentkeztetni a munkaállomáson a felhasználót adott idő eltelte után.

A bejelentkezett állapotban hagyott munkaállomások biztonsági kockázatot jelenthetnek egy szervezet számára. Sok hálózat engedélyezi a felhasználók számára, hogy határozatlan ideig futva hagyjanak programokat és bejelentkezve maradjanak a számítógépeken. A Microsoft Windows 2000 Resource Kit csomag tartalmazza a Winexit.scr eszközt, amely használatával a felhasználók automatikusan kiléptethetők a programokból és kijelentkeztethetők a munkaállomásról.

A Winexit.scr képernyőkímélő eszköz beállítása

  1. A Windows Intézőben keresse meg a Winexit.scr fájlt a merevlemezen található Windows 2000 Resource Kit mappában.
  2. Kattintson jobb gombbal az Winexit.scr fájlra, majd kattintson a Telepítés parancsra.
  3. Megjelenik a Megjelenítés tulajdonságai párbeszédpanel Képernyőkímélő lapja. A program automatikusan bejelöli a Logoff Screen Saver (Kijelentkezés képernyőkímélő) elemet. Kattintson a Settings (Beállítások) gombra.
  4. Jelölje be a Force application termination (Alkalmazások bezárásának kényszerítése) elemet a programok kiléptetéséhez.
  5. A Countdown for n seconds (Várakozás n másodpercig) mezőbe írja be, hány másodpercig legyen látható a kijelentkezés képernyőkímélő, mielőtt az eszköz kijelentkezteti a felhasználót.
  6. A Logoff Message (Kijelentkezési üzenet) mezőbe írja be, milyen üzenet jelenjen meg a kijelentkeztetésre történő várakozás alatt. Kattintson az OK gombra.
  7. A Megjelenítés tulajdonságai párbeszédpanelen kattintson a Villámnézet gombra.
  8. Láthatóvá válik az Auto Logoff (Automatikus kijelentkezés) párbeszédpanel, amely a kijelentkezési üzenetet és a várakozás számlálóját tartalmazza. Kattintson a Mégse gombra.
  9. Kattintson az OK gombra.

Hibaelhárítás

A Force application termination (Alkalmazások bezárásának kényszerítése) beállítás akkor is kilépteti a felhasználót a programokból, ha azok nem mentett adatokat tartalmaznak. Ha nem használja ezt a beállítást, a nem mentett adatokat tartalmazó programok nem zárnak be és az eszköz nem jelentkezteti ki a felhasználót. A Force application termination (Alkalmazások bezárásának kényszerítése) beállítás használatakor célszerű a vállalati házirendben beállítani a felhasználói dokumentumok automatikus mentését.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 314999 - Utolsó ellenőrzés: 2006. február 9. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB314999
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com