Artikel-id: 315222 - Visa produkter som artikeln gäller.
En version av den här artikeln för Microsoft Windows 2000 finns i 202485.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

INLEDNING

I den här artikeln diskuteras olika felsäkra startalternativ i Windows, som innebär att en minimal uppsättning drivrutiner laddas. Du kan använda alternativen för att starta Windows så att du kan modifiera registret eller läsa in eller ta bort drivrutiner.

Mer Information

Gör så här:
 1. Starta om datorn och tryck på F8 på tangentbordet medan datorn startar. På en dator som är konfigurerad för att starta med flera operativsystem kan du trycka på F8 när du ser Start-menyn.
 2. Välj ett alternativ när menyn Avancerade alternativ för Windows visas och tryck på RETUR.
 3. När Boot (Start) visas igen och orden "Felsäkert läge" visas i blått längst ned väljer du önskad installation och trycker på RETUR.

Beskrivning av alternativ för felsäker start

 • Felsäkert läge (SAFEBOOT_OPTION=Minimal): En minimal uppsättning drivrutiner och tjänster används för att starta Windows.
 • Felsäkert läge med nätverk (SAFEBOOT_OPTION=Network): En minimal uppsättning drivrutiner och tjänster används för att starta Windows, tillsammans med drivrutinerna som krävs för laddning av nätverksfunktioner.
 • Felsäkert läge med kommandotolk (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)): Samma alternativ som Felsäkert läge, förutom att Cmd.exe startas i stället för Utforskaren.
 • Aktivera VGA-läge: Windows startas i läget 640 x 480 med hjälp av den aktuella grafikdrivrutinen (inte Vga.sys). Det här läget är användbart om den aktuella inställningen inte kan visas på bildskärmen.

  Obs! I Felsäkert läge och Felsäkert läge med nätverk laddas drivrutinen Vga.sys i stället.
 • Senast fungerande konfiguration: Windows startar med den senast fungerande konfigurationen.
 • Återställning av katalogtjänst: Gäller endast domänkontrollanter med Windows. Läget innebär att katalogtjänsten repareras.
 • Felsökningsläge: Felsökningsläget i Windows aktiveras. Felsökningsinformation kan skickas via en seriell kabel till en annan dator där ett felsökningsprogram körs. Det här läget är konfigurerat för användning av COM2.
 • Aktivera startloggning: Loggning aktiveras när datorn startas med något av alternativen för felsäker start utom Senast fungerande konfiguration. Startloggningstexten sparas i filen Ntbtlog.txt i mappen %SystemRoot%.
 • Starta Windows normalt: Windows startar i normalt läge.
 • Starta om datorn: Datorn startas om.
 • Gå tillbaka till listan över operativsystem: På en dator som är konfigurerad för start med mer än ett operativsystem innebär detta alternativ att du kommer tillbaka till Start-menyn.
När du använder ett alternativ för felsäker start ställs en miljövariabel in. Denna variabel är SAFEBOOT_OPTION och den ställs in på antingen Nätverk eller Minimal.

Microsofts standard-VGA-drivrutin används för visning med upplösningen 640 x 480 och 16 färger. Du måste logga in i alla lägen via en domän eller den lokala Security Accounts Manager, beroende på vilket läge för felsäker start du väljer.
Obs! Det här är en "FAST PUBLISH?-artikel som skapats direkt inom Microsofts supportorganisation. Informationen i artikeln tillhandahålls i befintligt skick för att besvara framtida frågor. På grund av den snabba framtagningen kan materialet innehålla typografiska fel och kan utan förvarning när som helst komma att omarbetas. Se användarvillkoren för andra hänsynstaganden.

Egenskaper

Artikel-id: 315222 - Senaste granskning: den 26 februari 2014 - Revision: 1.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbenv kbinfo KB315222

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com