Hardverhiba esetén rendszerhibáról tájékoztató üzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 315223 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Windows telepítése közben előfordulhat, hogy a számítógép nem válaszol (lefagy), és a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
*** Hardverhiba
További támogatásért lépjen kapcsolatba a hardver szállítójával
*** A rendszer leállt. ***
Az alábbi hibaüzenetek is megjelenhetnek:
NMI: Paritás-ellenőrzés / Memóriaparitás-hiba
NMI: Csatorna-ellenőrzés / IOCHK
NMI: Hibajavítási időzítő
NMI: Busz-időtúllépés
NMI: Szoftveres NMI létrehozva
NMI: EISA IOCHKERR kártya x

Oka

Ez akkor fordulhat elő, ha egy hardverösszetevő hibás, illetve ha a telepített illesztőprogram sérült vagy nem kompatibilis.

A megoldás

A probléma megoldásához alkalmazza az alábbi eljárásokat. Mivel a Windows hardverhiba esetén csak alapvető hibaüzeneteket tud megjeleníteni, a hibaelhárítás nehézségekbe ütközhet. A legtöbb eszközhiba forrása az alaplap, illetve az alaplapon vagy az adapteren található RAM memória vagy gyorsítótár-memória.

Az alapvető hardverproblémák megoldásához tegye a következőket:

Ellenőrizze az adaptereket

Távolítsa el a Windows indítása és futtatása szempontjából felesleges adaptereket. A legtöbb esetben a számítógép indításához csak a meghajtó-alrendszerellenőrző és a videokártya szükséges.

Ha a hibaüzenet nem jelenik meg, az eltávolított adapterek egyike okozza a problémát. Egyenként telepítse újra az adaptereket, minden telepítés után újraindítva a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a hiba visszatér-e. Ha a hiba nem jelentkezik újra az adapterek visszahelyezése után, elképzelhető, hogy csak valamelyik adapter behelyezése nem volt megfelelő. A számítógép újraindítása után figyelje a számítógépet, hogy nem tér-e ismét vissza a hiba.

Megoldás

Ha az adapterek visszahelyezése nem oldja meg a problémát, cserélje ki a hibás adaptert.

Ellenőrizze a számítógép BIOS rendszerét vagy konfigurációját

Győződjön meg arról, hogy a számítógépen a BIOS vagy a belső vezérlőprogram legújabb verziója található. Lépjen be a BIOS rendszerbe, töltse be a biztonságos alapértékeket vagy állítsa be a BIOS alapértékeit, tiltsa le a BIOS vírusvédelmét, majd állítsa a Plug and Play OS lehetőséget No (Nem) értékre.

A számítógép által használt hardver típusa, valamint az alaplap kialakítása határozza meg, hogy a számítógép belső vezérlőprogramjának melyik része frissíthető. A hibaelhárításhoz számos gyártó biztosít diagnosztikai eszközöket.

Megoldás

Frissítse a BIOS-t, a belső vezérlőprogramot, illetve az EISA-konfigurációt.

Ha ezen eljárások közül egyik sem oldja meg a problémát, valószínűleg az alaplap, a meghajtó-alrendszervezérlő, a merevlemez vagy a videokártya okozza a hibát. A továbbfejlesztett RAID- és egyéb gyorsítótáras vezérlők is rendelkezhetnek RAM memóriával vagy processzorral, amelyek szintén lehetnek a hiba forrásai. Ha a legegyszerűbb konfigurációban találhatók ilyen továbbfejlesztett adapterek, a probléma megoldásához további hibaelhárítási vagy diagnosztikai szoftverekre lehet szükség, valamint duplikált hardver használatára.

Ellenőrizze, hogy a legfrissebb illesztőprogramok vannak-e telepítve

Az illesztőprogramok frissítéséről és az eszközkezelésről Windows XP rendszerben a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
283658 ÚTMUTATÓ: Eszközkezelés Windows XP rendszerben

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315223 - Utolsó ellenőrzés: 2013. szeptember 26. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbhardware kbprb KB315223
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com