ID на статията: 315231 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.

За да продължите да получавате актуализации на защитата за Windows, трябва да използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За повече информация посетете тази уеб страница на Microsoft: Приключва поддръжката за някои версии на Windows

Разгъване на всички | Сгъване на всички

ВЪВЕДЕНИЕ

Тази статия описва начините за конфигуриране на Windows XP с цел автоматизиране на процеса на влизане в системата чрез запазване на паролата и друга съответна информация в базата данни на системния регистър. Тази функция позволява на други потребители да стартират вашия компютър и да използват зададения от вас акаунт за автоматично влизане.

Важно Включването на автоматичното влизане прави използването на Windows XP по-удобно. Прилагането на тази функция обаче може да доведе до риск за защитата.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Важно Този раздел, метод или задание съдържа информация за промяна на системния регистър. Имайте предвид, че при неправилна промяна на системния регистър е възможно да възникнат сериозни проблеми. Затова спазвайте внимателно тези стъпки. За допълнителна защита направете резервно копие на системния регистър, преди да го промените. В случай на възникване на проблем чрез това копие ще можете да възстановите системния регистър. За допълнителна информация как да направите резервно копие на системния регистър или да го възстановите, щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft, за да я прегледате:
322756 Създаване на резервно копие и възстановяване на системния регистър в Windows

Ако зададете автоматично влизане за даден компютър, всяко лице, имащо физически достъп до компютъра, може да получи достъп до цялото негово съдържание, включително всяка мрежа или мрежи, към които той е свързан. Освен това, при включване на автоматичното влизане, паролата се съхранява в системния регистър под формата на обикновен текст. Специалният ключ в системния регистър, съхраняващ тази стойност, може да бъде прочетен дистанционно от групата Authenticated Users (Разпознати потребители). Следователно, тази настройка може да бъде използвана само ако компютърът е физически защитен и вие сте сигурни, че системният регистър е недостъпен дистанционно за съмнителни потребители.Ако искате ние да включим или изключим автоматичните актуализации вместо вас, отидете на раздела "Решете моя проблем". Ако предпочитате да решите проблема сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблемЗа да решите автоматично този проблем, щракнете върху бутона или връзката Fix it. Щракнете върху Изпълнение в диалоговия прозорец Изтегляне на файлове и следвайте стъпките в съветника за решаване на проблема.

Включване на автоматичното влизане в Windows XP
Microsoft Fix it 50529
Включване на автоматичното излизане от Windows XP
Microsoft Fix it 50532


Бележки
 • Използването на функцията автоматично влизане може да доведе до риск за защитата.
 • Уверете се, че вашето потребителско име и парола са правилни.
 • Уверете се, че използването на клавишната комбинация CTRL+ALT+DELETE за влизане в Windows XP е забранено. За повече информация вижте "Как се разрешава или забранява клавишната комбинация CTRL+ALT+DELETE за влизане в Windows XP, в Windows Vista и в Windows 7".
 • Ако потребителското име е име на потребител на домейн, посочете стойността за DefaultUsername, като използвате следния формат: 

  домейн\потребителско_име
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не използвате проблемния компютър, можете да запишете решението "Fix it" на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.
След това отидете на раздела "Това реши ли проблема?".Нека реша проблема сам

Метод 1:

Можете да добавите информацията за влизане в системата, като използвате редактора на системния регистър. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Изпълнение, въведете regedit, след което щракнете върху OK.
 2. Намерете следния ключ от системния регистър:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 3. Като използвате името и паролата на вашия акаунт, щракнете двукратно върху записа DefaultUserName(име на подразбиращия се потребител), напишете потребителското си име, след което щракнете върху OK.
 4. Щракнете двукратно върху записа DefaultPassword (Парола по подразбиране), напишете паролата си в полето за данни и щракнете върху OK.

  Ако няма стойност за DefaultPassword (Парола по подразбиране), трябва да я въведете. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
  1. В редактора на системния регистър щракнете върху Edit (Редактиране), щракнете върху New (Създай), а след това върху String Value (Стойност на низ).
  2. Въведете DefaultPassword (Парола по подразбиране) като име на стойността, след което натиснете ENTER.
  3. Щракнете двукратно върху новосъздадения ключ, след което въведете паролата си в полето Value Data (Данни за стойността).
  Забележка: Ако записът на системния регистър DefaultPassword не съществува, Windows XP автоматично променя стойността на ключа на системния регистър AutoAdminLogonот 1 (истина) на 0 (неистина), за да изключи функцията AutoAdminLogon след рестартиране на компютъра.
 5. Щракнете двукратно върху записа AutoAdminLogon, въведете 1 в полето Value Data (Данни за стойността) и щракнете върху OK.

  Ако няма запис за AutoAdminLogon, той трябва да бъде създаден. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
  1. В редактора на системния регистър щракнете върху Edit (Редактиране), щракнете върху New (Създай), а след това върху String Value (Стойност на низ).
  2. Въведете AutoAdminLogon като име на стойността и натиснете ENTER.
  3. Щракнете двукратно върху новосъздадения ключ, след което въведете 1 в полето Value Data (Данни за стойността).
 6. Затворете редактора на системния регистър.
 7. Щракнете върху Старт, щракнете върху Рестартиране, а след това щракнете върху OK.
След рестартирането на вашия компютър и стартирането на Windows XP ще можете да влезете в системата автоматично.

Ако искате да избегнете автоматичното влизане и да влезете като различен потребител, задръжте клавиша SHIFT след излизането си или след рестартирането на Windows XP. Обърнете внимание, че тази процедура се отнася само за първото влизане. За прилагане на тази настройка при бъдещи изключвания администраторът трябва да зададе следния ключ в системния регистър:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon


Value: (Стойност) ForceAutoLogon
Type: (Тип:) REG_SZ
Data: (Данни:) 1

Метод 2:

В Windows XP Home Edition и Windows XP Professional можете да включите автоматичното влизане и без редактиране на системния регистър, при компютри, които не са присъединени към домейн. За да направите това, изпълнете следните стъпки:  
 1. Щракнете върху Старт и след това върху Изпълнение.
 2. В прозореца Отвори напишете control userpasswords2, след което щракнете върху OK.

  Забележка Помощната информация в прозореца User Accounts (потребителски акаунти) на Windows XP Home Edition не се показва повече при поискване. Освен това може да се появи следното съобщение за грешка:
  Cannot find the Устройство:\Windows\System32\users.hlp Help file. (Не може да бъде намерен помощният файл \Windows\System32\users.hlp). Проверете дали файлът съществува на твърдия ви диск. В случай че не съществува, трябва да бъде преинсталиран.
 3. Премахнете отметката от полето "Users must enter a user name and password to use this computer" (За използване на този компютър потребителят трябва да въведе потребителско име и парола), след което щракнете върху Apply (Приложи).
 4. В прозореца Automatically Log On (Автоматично влизане) въведете паролата в полето Password (Парола), а после я въведете повторно в полето Confirm Password (Потвърждение на паролата).
 5. Щракнете върху OK за затваряне на прозореца Automatically Log On (Автоматично влизане), след което щракнете върху OK за затваряне на прозореца User Accounts (Потребителски акаунти).

Това реши ли проблема?

 • Проверете дали е проблемът е решен. Ако е решен, не е необходимо да четете по-нататък в този раздел. Ако проблемът не е решен, може да се обърнете към поддръжката.
 • Ние ще сме признателни за предоставената от вас обратна информация. За да предоставите обратна информация или да съобщите за проблеми с това решение, добавете коментар в блога "Решете моя проблем" или ни изпратете имейл.

Свойства

ID на статията: 315231 - Последна рецензия: 25 септември 2011 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Ключови думи: 
kbacwsurvey kbregistry kbhowto kbenv kbinfo kbui kbmsifixme kbfixme KB315231

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com