Cikk azonosítója: 315231 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszert. További tudnivalókért keresse fel a Microsoft következő weblapját: Megszűnik egyes verziók támogatása – Windows

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Ez a cikk ismerteti, hogy miként automatizálható a Windows XP rendszer bejelentkezési folyamata a jelszó és az egyéb fontos adatok beállításjegyzékbe történő mentésével. A szolgáltatás révén más felhasználók is elindíthatják a számítógépet, és automatikusan bejelentkezhetnek a rendszerbe az e célra létrehozott felhasználói fiókkal.

Fontos: Ha bekapcsolja az automatikus bejelentkezést, a Windows XP használata kényelmesebbé válik. A szolgáltatás használata ugyanakkor biztonsági kockázattal jár.

További információ

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben

Az automatikus bejelentkezést lehetővé tévő számítógépeken az azokhoz fizikailag hozzáférő személyek a számítógépeken tárolt összes adathoz is hozzáférhetnek, beleértve a számítógépeket magukba foglaló hálózato(ka)t is. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az automatikus bejelentkezés engedélyezésével a jelszó egyszerű szöveges formátumban tárolódik a beállításjegyzékben, és az ezt az értéket tároló beállításkulcsot (korábbi nevén rendszerleíró kulcs) a Hitelesített felhasználók csoport tagjai távolról is olvashatják. Ezek fényében ezt a lehetőséget csak akkor tanácsos alkalmazni, ha a számítógép fizikai biztonsága szavatolt, illetve ha biztos abban, hogy a nem megbízható (jogosultság nélküli) felhasználók távolról nem férhetnek hozzá a beállításjegyzékhez.Az automatikus bejelentkezés ki- és bekapcsolásához tanulmányozza az Automatikus javítás című szakaszban írtakat. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.

Automatikus bejelentkezés engedélyezése Windows XP rendszerben
Microsoft Fix it 50529
Automatikus bejelentkezés kikapcsolása Windows XP rendszerben
Microsoft Fix it 50532


Megjegyzések
 • Az automatikus bejelentkezési szolgáltatás használata ugyanakkor biztonsági kockázattal jár.
 • Ellenőrizze, hogy helyes-e a felhasználónév és a jelszó.
 • Tiltsa le a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációt a Windows XP rendszerbe való bejelentkezéshez. További információt A CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció engedélyezése és letiltása a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 rendszerbe való bejelentkezéshez című cikkben talál.
 • Ha a felhasználónév egy tartománynév, az alábbi formátumban adja meg az értéket a DefaultUsername bejegyzésben:

  tartomány\felhasználónév
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy egy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.
Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

1. módszer:

A bejelentkezési adatok hozzáadása a Beállításszerkesztő segédprogrammal történik. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a következő beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 3. Felhasználói fiókja és jelszava megadásával kattintson duplán a DefaultUserName bejegyzésre, írja be a felhasználónevét, és kattintson az OK gombra.
 4. Kattintson duplán a DefaultPassword bejegyzésre, írja be a jelszavát az Érték mezőbe, majd kattintson az OK gombra.

  Amennyiben nem szerepel a listában a DefaultPassword érték, hozza létre azt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. A beállításszerkesztőben mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Karakterlánc parancsra.
  2. Adja meg a DefaultPassword nevet az érték neveként, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  3. Kattintson duplán az újonnan létrehozott kulcsra, és írja be a jelszavát az Érték mezőbe.
  Megjegyzés: Ha a DefaultPassword bejegyzés nem létezik, a Windows XP az AutoAdminLogon beállításkulcs értékét 1 (igaz) értékről automatikusan 0 (hamis) értékre módosítja az AutoAdminLogon szolgáltatás kikapcsolásához a számítógép újraindításakor.
 5. Kattintson duplán az AutoAdminLogon bejegyzésre, az Érték mezőbe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.

  Ha nem találja az AutoAdminLogon bejegyzést, hozza létre azt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. A beállításszerkesztőben mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Karakterlánc parancsra.
  2. Adja meg az AutoAdminLogon nevet az érték neveként, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  3. Kattintson duplán az újonnan létrehozott kulcsra, majd írja be az 1 értéket az Érték mezőbe.
 6. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 7. Kattintson a Start menü Újraindítás parancsára, majd kattintson az OK gombra.
A számítógép és a Windows XP újraindítása után automatikusan bejelentkezhet.

Ha az automatikus bejelentkezési szolgáltatás nélkül, más felhasználónévvel kíván bejelentkezni, akkor a kijelentkezést követően vagy a Windows XP rendszer újraindítása után tartsa lenyomva a SHIFT billentyűt (ez az eljárás csak az első bejelentkezésre vonatkozik). A beállítás jövőbeni kijelentkezésekre történő alkalmazásához a rendszergazdának be kell állítania a következő beállításkulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon


Azonosítónév: ForceAutoLogon
Típus: REG_SZ
Adat: 1

2. módszer:

Microsoft Windows XP Home Edition vagy Microsoft Windows XP Professional rendszerű, tartományba nem tartozó számítógépen a beállításjegyzék módosítása nélkül is engedélyezhető az automatikus bejelentkezési szolgáltatás. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:  
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a control userpasswords2 parancsot, és kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Amikor a felhasználók súgóinformációkat kísérelnek meg megjeleníteni a Windows XP Home Edition kiadásában a Felhasználói fiókok ablakban, a súgóinformáció nem jelenik meg. Ezenkívül a következőhöz hasonló hibaüzenet is megjelenik:
  A következő súgófájl nem található: Meghajtóbetűjel:\Windows\System32\users.hlp. Ellenőrizze, hogy a fájl létezik-e a merevlemez-meghajtón. Ha nem létezik, újra kell azt telepítenie.
 3. Jelölje be „A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni” jelölőnégyzetet, majd kattintson az Alkalmaz gombra.
 4. Az Automatikus bejelentkezés ablakban írja be a jelszót a Jelszó mezőbe, majd írja be ismét a Jelszó megerősítése mezőbe.
 5. Kattintson az OK gombra az Automatikus bejelentkezés ablak, majd ismét az OK gombra a Felhasználói fiókok ablak bezárásához.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315231 - Utolsó ellenőrzés: 2010. október 29. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbregistry kbenv kbui kbacwsurvey kbfixme kbmsifixme KB315231
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com