Artikel ID: 315231 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL315231

Zorg dat Windows XP wordt uitgevoerd met Service Pack 3 (SP3) als u beveiligingsupdates voor Windows wilt blijven ontvangen. Raadpleeg de volgende Microsoft-webpagina voor meer informatie: Voor sommige versies van Windows wordt de ondersteuning beëindigd

Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Inleiding

In dit artikel wordt beschreven hoe u de aanmeldingsprocedure in Windows XP kunt automatiseren door uw wachtwoord en andere specifieke gegevens in de registerdatabase op te slaan. Met deze functie kunnen andere gebruikers uw computer opstarten en gebruikmaken van de account die u instelt voor automatische aanmelding.

Belangrijk Als u Automatisch aanmelden inschakelt, neemt het gebruiksgemak van Windows XP toe. Het gebruik van deze voorziening kan echter wel een beveiligingsrisico inhouden.

Meer informatie

Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het bewerken van het register. Als u het register onjuist bewerkt, kunnen er echter grote problemen optreden. Het is dan ook belangrijk dat u deze stappen zorgvuldig uitvoert. Maak een back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Als er een probleem optreedt, kunt u het register altijd nog herstellen. Als u meer informatie wilt over het maken van een back-up van het register en het herstellen van het register, klikt u op het volgende artikelnummer, zodat het desbetreffende Microsoft Knowledge Base-artikel wordt weergegeven:
322756 Back-ups van het register maken en het register terugzetten in Windows

Als u Automatisch aanmelden instelt op een computer, kan iedereen met fysieke toegang tot de computer tevens toegang krijgen tot alle beschikbare bronnen op de computer, inclusief netwerken waarop de computer is aangesloten. Bovendien wordt het wachtwoord dan als ongecodeerde tekst opgeslagen in het register. De registersleutel waarin het wachtwoord is opgeslagen, kan op afstand worden gelezen door de groep Geverifieerde gebruikers. Daarom is het gebruik van deze functie alleen verantwoord als de computer fysiek is beveiligd en als u er zeker van bent dat niet-vertrouwde gebruikers het register niet op afstand kunnen inzien.Als u automatische aanmelding door ons wilt laten inschakelen, gaat u naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossenAls u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard.

Automatische aanmelding inschakelen in Windows XP
Microsoft Fix it 50529
Automatische aanmelding inschakelen in Windows XP
Microsoft Fix it 50532


Opmerkingen
 • Het gebruik van deze functie voor automatische aanmelding kan echter wel een beveiligingsrisico inhouden.
 • Controleer of uw gebruikersnaam en wachtwoord juist zijn.
 • Zorg ervoor dat de toetsencombinatie CTRL+ALT+DELETE voor aanmelden bij Windows XP is uitgeschakeld. Raadpleeg voor meer informatie De toetsencombinatie CTRL+ALT+DELETE in- of uitschakelen voor aanmelden bij Windows XP, Windows Vista en Windows 7.
 • Als de gebruikersnaam een domeingebruikersnaam is, geeft u de waarde voor de DefaultUsername op met de volgende indeling: 

  domein\gebruikersnaam
 • Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.
Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?Dit probleem zelf oplossen

Methode 1:

U kunt de Register-editor gebruiken om uw aanmeldingsgegevens toe te voegen. Ga hiervoor als volgt te werk:
 1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ regedit en klik op OK.
 2. Ga naar de volgende registersleutel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 3. Dubbelklik, met gebruikmaking van uw accountnaam en ?wachtwoord, op de vermelding DefaultUserName, typ uw gebruikersnaam en klik op OK.
 4. Dubbelklik op de vermelding DefaultPassword, typ uw wachtwoord bij de waardegegevens en klik op OK.

  Als de waarde DefaultPassword niet aanwezig is, voegt u deze waarde toe. Ga hiervoor als volgt te werk:
  1. Open het menu Bewerken van de Register-editor, klik op Nieuw en klik op Tekenreekswaarde.
  2. Typ de waardenaam DefaultPassword en druk op ENTER.
  3. Dubbelklik op de zojuist gemaakte sleutel en typ uw wachtwoord in het vak Waardegegevens.
  Opmerking: Als de registervermelding DefaultPassword niet bestaat, wordt de waarde van de registersleutel AutoAdminLogon automatisch door Windows XP gewijzigd van 1 (waar) naar 0 (onwaar), zodat de functie AutoAdminLogon wordt uitgeschakeld nadat de computer opnieuw is gestart.
 5. Dubbelklik op de waarde AutoAdminLogon, typ 1 in het vak Waardegegevens en klik op OK.

  Als de waarde AutoAdminLogon niet aanwezig is, voegt u deze toe. Ga hiervoor als volgt te werk:
  1. Open het menu Bewerken van de Register-editor, klik op Nieuw en klik op Tekenreekswaarde.
  2. Typ de waardenaam AutoAdminLogon en druk op ENTER.
  3. Dubbelklik op de zojuist gemaakte sleutel en typ 1 in het vak Waardegegevens.
 6. Sluit de Register-editor af.
 7. Klik op Start, vervolgens op Opnieuw opstarten en tot slot op OK.
Nadat de computer opnieuw is opgestart en Windows XP is gestart, kunt u zich automatisch aanmelden.

Wanneer u de automatische aanmelding wilt overslaan en zich als een andere gebruiker wilt aanmelden, houdt u SHIFT ingedrukt terwijl u zich afmeldt of terwijl u Windows XP opnieuw start. Deze procedure is alleen van toepassing wanneer u zich voor het eerst aanmeldt. Als u deze instelling voor volgende afmeldingen wilt gebruiken, moet de beheerder de volgende registersleutel instellen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon


Waarde:ForceAutoLogon
Type: REG_SZ
Gegevens: 1

Methode 2:

U kunt automatische aanmelding ook inschakelen zonder het register te bewerken in Windows XP Home Edition en in Windows XP Professional wanneer de computer geen lid is van een domein. Ga hiervoor als volgt te werk:  
 1. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
 2. Typ control userpasswords2 in het vak Openen en klik op OK.

  Opmerking Wanneer gebruikers in Windows XP Home Edition Help-informatie willen weergeven in het venster Gebruikersaccounts, wordt deze informatie niet weergegeven. Bovendien wordt het volgende foutbericht weergegeven:
  Kan het bestand Station:\Windows\System32\users.hlp niet vinden. Controleer of het bestand aanwezig is op de vaste schijf. Als het bestand niet aanwezig is, moet u het opnieuw installeren.
 3. Schakel de optie 'Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken' uit en klik op Toepassen.
 4. Typ het wachtwoord in het vak Wachtwoord in het venster Automatisch aanmelden en typ het wachtwoord nogmaals in het vak Wachtwoord bevestigen.
 5. Klik op OK om het venster Automatisch aanmelden te sluiten en klik op OK om het venster Gebruikersaccounts te sluiten.

Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u contact opnemen met de ondersteuningsservice.
 • Wij stellen uw feedback op prijs. Als u feedback hebt of als u problemen met deze oplossing wilt rapporteren, kunt u een bericht plaatsen op het blog Het probleem voor mij oplossen of u kunt ons een e-mail sturen.

Eigenschappen

Artikel ID: 315231 - Laatste beoordeling: vrijdag 29 oktober 2010 - Wijziging: 6.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Trefwoorden: 
kbacwsurvey kbregistry kbhowto kbenv kbinfo kbui kbmsifixme kbfixme KB315231

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com