Ondersteunings beleid van Microsoft voor Hardware die niet in de Windows HCL voorkomt

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 315239 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Zie voor een Microsoft Windows 2000-versie van dit artikel:142865.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

De Microsoft Windows hardware compatibility list (HCL) bevat een overzicht van computers en computerhardware die uitvoerig met Windows zijn getest op stabiliteit en compatibiliteit. Microsoft Product Support Services (PSS) wordt de HCL gebruikt om vast te stellen of bepaalde hardware wordt ondersteund voor gebruik met het besturings systeem Windows.

Voordat u Windows op een computer installeert, controleert u de HCL om vast te stellen of de computer is door Microsoft gecertificeerd als zijnde compatibel met Windows.

Voor meer informatie over hardware die wordt ondersteund op een Windows XP-computer, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
314062De meest recente Windows XP lijst met compatibele Hardware (HCL)

Meer informatie

Een hardware-apparaat wordt niet ondersteund als deze niet wordt vermeld in de HCL-lijst. Voor een computer te worden beschouwd als een compatibel systeem moet de computer worden vermeld in de HCL-lijst. Als een computer niet wordt weer in de HCL-lijst gegeven, maar deze is gebouwd met hardware die wordt vermeld in de HCL-lijst (bijvoorbeeld een moeder bord van een referentie systeem, een erkende SCSI-controller, een erkende video adapter en een erkend net werk kaart), is het nog steedsnietbeschouwd als een systeem HCL. Bovendien, elke computer met een apparaat dat niet in de HCL-lijst wordt niet beschouwd als compatibel. Als een bepaalde computer in de lijst voorkomt, kan elke combinatie van apparaten die worden vermeld in de HCL-lijst bevatten en nog steeds in aanmerking voor ondersteuning, zelfs als het systeem in zijn geheel niet is getest.

Microsoft volgt de volgende richtlijnen en stappen voor probleemoplossing voor niet-Compatibele apparatuur ondersteuning bij problemen.

Stap 1: Hardwareconfiguratie informatie

 1. De medewerker van Microsoft Support vraagt over de hardwareconfiguratie van de klant.
 2. Hardware die niet voorkomt in de Windows HCL wordt niet ondersteund. Microsoft zal echter steun bij het oplossen van deze problemen als de klant dat wenst. Microsoft kan niet garanderen dat voor niet-Compatibele apparatuur een oplossing wordt gevonden. Ondersteuning van toepassing zijnde tarieven van toepassing voor probleemoplossing van Microsoft-ondersteuning.
 3. Overleg, de medewerker gaat verder met "stap 2: problemen oplossen." Let erop dat Microsoft niet een oplossing in gevallen met niet-Compatibele apparaten garanderen kan.
 4. Als er geen overeenkomst (de klant lijkt een incident dient niet te betalen voor), de medewerker gaat verder met "stap 3: andere bronnen."

Stap 2: problemen oplossen

Een procedure voor probleemoplossing standaard wordt gebruikt voor het isoleren van de oorzaak van de probleem. De volgende lijst bevat enkele van de middelen en technieken die gebruikmaakt van de Support medewerker van Microsoft:
 • De Microsoft Knowledge Base is beschikbaar voor klanten via Microsoft TechNet en op de volgende Microsoft-website:
  http://support.Microsoft.com/support
 • Hiermee bepaalt u of het probleem op een ondersteunde hardware optreedt.
 • Controleert de hardware en stuur programma configuratie door het verwijderen van niet-ondersteunde (of verdachte) onderdelen (bijvoorbeeld adapterkaarten en video kaarten). Problemen met betrekking tot niet-ondersteunde systemen en moeder borden kunnen niet op deze wijze worden gerealiseerd.
In de loop van de procedure voor probleemoplossing als het probleem is gerelateerd aan een niet-Compatibele apparaat, de medewerker verdergaan met stap 3 en sluit het incident.

Als er geen oplossing voor het probleem, de medewerker de reden wordt uitgelegd en biedt alternatieven, waaronder een of meer van de volgende:
 • Biedt het telefoonnummer en website voor het moeder bord, adapterkaart of fabrikant, indien beschikbaar, zodat de klant vragen kan voor het oplossen van suggesties en stuur programma's van derden bijgewerkte.
 • Beveelt aan dat de aanvraag van de klant de hardwareleverancier proberen Windows op het systeem installeert of configureert op zodanige wijze dat Windows stabiel en functioneel wordt.
 • Informeert de klant van het BIOS of firmware-updates. Informatie over mogelijke updates is beschikbaar in de Microsoft Knowledge Base.

Stap 3: Andere bronnen

PSS beleid met betrekking tot een probleem met betrekking tot niet-Compatibele hardware is als volgt:

De medewerker zorgt ervoor dat de klant het volgende Knowledge Base-artikel:
310064PROCEDURE: Problemen tijdens de installatie van Windows XP oplossen als u een vanaf Windows 98 of Windows Me upgrade
Ook de medewerker geven informatie over de locatie van hetzelfde bestand of de bestanden en waar zij kunnen worden gedownload (website van Microsoft, Microsoft FTP-server en Microsoft Download Library). Als de klant wil omzeilen stap 2 (niet wil worden aangerekend voor een incident), proberen de klant kosteloos oplossen via de eerder genoemde documenten.

Server Down of gegevens verlies problemen

Er is een mogelijkheid die door te installeren of een upgrade naar Windows XP een klant kan verloren gaan bepaalde functies van het besturings systeem of gegevens op niet-ondersteunde hardware. In gevallen waar het vorige besturings systeem is een Microsoft besturings systeem (zoals Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition [Me], Microsoft Windows NT 4. 0 of Microsoft Windows 2000), de medewerker wordt bepaald of het probleem een probleem met het besturings systeem is of is gerelateerd aan een probleem met niet-Compatibele hardware. Als het probleem het besturings systeem is, de medewerker bestanden van een rapport en evalueert het probleem een oplossing bieden. De medewerker probeert ook om het systeem te herstellen.

Als het probleem is gerelateerd aan hardware-incompatibiliteit, zal de klant het vorige besturings systeem en gegevens terugzetten vanaf back-up nodig. Als de klant heeft geen back-up van het vorige besturings systeem, de Medewerker helpt de klant alleen het vorige werkende besturingssysteem installeren. Dit geldt niet voor andere bestands station structuren, gegevens of beveiliging of andere vorige besturings systeem instellingen.

In gevallen waar het vorige besturings systeem Microsoft is werkt systeem (bijvoorbeeld een PowerPC-systeem met een AIX, Linux of Macintosh-besturingssysteem), Microsoft niet helpen klanten hun systemen te herstellen. PSS Support Professionals zijn niet verantwoordelijk voor herstel procedures uitvoeren op niet-Microsoft-besturingssystemen.

De producten van andere leveranciers die worden beschreven in dit artikel worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk van Microsoft zijn. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 315239 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbmt KB315239 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:315239

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com