Cikk azonosítója: 315265 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Small Business felhasználói további tájékoztatást és hibaelhárítással kapcsolatos információkat találnak a Small Business támogatása webhelyen.

Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, győződjön meg arról, hogy Service Pack 3 (SP3) szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszert futtat. További információért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét: Megszűnik egyes Windows-verziók támogatása

A cikkben foglaltak Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó verziója: 156571. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Chkdsk (Chkdsk.exe) a merevlemez-meghajtón található kötetek hibáinak vizsgálatára szolgáló parancssori eszköz. A fellelt hibák kijavítását is megkísérli. A Chkdsk például ki tudja javítani a hibás szektorokkal, elveszett fürtökkel, kereszthivatkozott fájlokkal és könyvtárakkal kapcsolatos hibákat. A Chkdsk segédprogram használatához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként kell bejelentkeznie. 

A Chkdsk program a Sajátgép vagy a Windows Intéző ablakból is futtatható.

A Chkdsk futtatása

A kép összecsukásaA kép kibontása
2683283
Megjegyzések
  • A Chkdsk programnak futtatás közben kizárólagos hozzáférésre van szüksége a kötethez. Ezért, ha az ellenőrizni kívánt lemezen egy vagy több fájl nyitva van, a Chkdsk rákérdez, hogy a lemez ellenőrzésével várjon-e a számítógép következő újraindításáig.
  • A Chkdsk program futtatása hosszú időt vehet igénybe a fájlok és mappák számától, a kötet méretétől, a lemez teljesítményétől és a rendelkezésre álló erőforrásoktól – például a processzortól és a memóriától – függően.
  • Előfordulhat, hogy a Chkdsk pontatlan információkat közöl írásvédett módban.

A Chkdsk futtatása a parancssorból

Kattintson ide a további információk megjelenítéséhez/elrejtéséhez

A Chkdsk futtatása a Sajátgép vagy a Windows Intéző segédprogramból

Kattintson ide a további információk megjelenítéséhez/elrejtéséhez

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315265 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 28. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbacwsurvey kbenv kbinfo kbsetup KB315265
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com