ID članka: 315335 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Simptomi

Kada instalirate Microsoft Windows XP, tijekom odvijanja instalacijskog programa mogli biste dobiti "Stop" poruku sličnu nekoj od sljedećih::
STOP 0x0000008e
STOP 0x00000050 PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA
K tome, ako otklonite pogrešku uklanjanjem nepotrebnih hardverskih uređaja instaliranih na računalu, a zatim pokrenete instalacijski program, mogli biste dobiti poruku o pogrešci sličnu ovoj:
Setup cannot copy the file Setupdd.sys. (Instalacijski program ne može kopirati Setupdd.sys.)

Uzrok

Taj se problem može pojaviti ako se zadovolji jedan od sljedećih uvjeta:
 • Neki moduli RAM memorije instalirani na računalu nisu ispravni.
 • Konfiguracija RAM-a nije kompatibilna sa sustavom Windows XP.

Rješenje

Da biste riješili ovaj problem, slijedite ove korake:
 1. Uklonite neke od memorijskih modula instaliranih na računalu. Ostavite barem onoliko RAM-a koliko je potrebno za pokretanje i rad sustava Windows XP.

  Preporučeni RAM za rad sustava Windows XP je 128 megabajta (MB). Minimum je 64 MB, a maksimum 4 gigabajta.

  Ako su, na primjer, u računalo instalirana dva memorijska modula od 256 MB, uklonite jedan.
 2. Ponovo pokrenite računalo i instalacijski program:
  1. U CD-ROM pogon umetnite instalacijski CD sustava Windows XP, pokrenite računalo, a potom kliknite OK (U redu) i odaberite prvi zaslon mogućnosti za instalaciju kopije sustava Windows XP.
  2. Kliknite Accept (Prihvaćam), a zatim slijedite upute za dovršenje instalacije sustava Windows XP koje se prikazuju na zaslonu.
 3. Ako ponovo dobijete poruku o pogrešci spomenutu u odjeljku "Simptomi", idite na korak 4.
 4. Uklonite neki drugi memorijski modul ili instalirajte RAM u neki drugi memorijski utor.
 5. Ponovo pokrenite računalo i instalacijski program.

  Možda ćete morati ponovo pokrenuti računalo nekoliko puta da biste otkrili konkretne memorijske module koji ne rade ispravno.

Dodatne informacije

Informacije o dodavanju i uklanjanju RAM-a zatražite od proizvođača računala ili ih potražite u dokumentaciji koju ste dobili uz računalo.

Dodatne informacije o instalacijskom programu za Windows XP potražite u člancima iz Microsoftove baze znanja pod brojevima
306824 Napomene u trenutku izdavanja instalacijskog programa za Windows XP sadržane u datoteci Home.txt (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
286463 Napomene u trenutku izdavanja instalacijskog programa za Windows XP sadržane u datoteci Pro.txt (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
286647 Sadržaj datoteke Read1st.txt u sustavu Windows XP (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
Informacije o kontaktu s P1 potražite u odgovarajućem članku sa sljedećeg popisa članaka iz Microsoftove baze znanja:
65416 Popis kontakata nezavisnih dobavljača hardvera i softvera, A – K (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

60781 Popis kontakata nezavisnih dobavljača hardvera i softvera, L – P (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

60782 Popis kontakata nezavisnih dobavljača hardvera i softvera, Q – Z (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
Microsoft nudi informacije za kontaktiranje drugih proizvođača da bi vam pomogao u pronalaženju tehničke podrške. Te se informacije za kontakt mogu promijeniti bez najave. Microsoft ne jamči točnost informacija za kontaktiranje drugih proizvođača.

Svojstva

ID članka: 315335 - Posljednja izmjena: 7. lipnja 2013. - Revizija: 3.2
Odnosi se na:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ključne riječi: 
kberrmsg kbenv kbprb KB315335

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com