Το σφάλμα "Δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία Windows Installer" προκύπτει όταν προσπαθείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε ένα πρόγραμμα στα Windows XP ή Windows Server 2003

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 315346 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR315346
Αν είστε πελάτης του προγράμματος Small Business, μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων και πόρους εκμάθησης στην τοποθεσία Υποστήριξη για το Small Business.

Για να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows, βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τα Windows XP με Service Pack 3 (SP3). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web: Η υποστήριξη λήγει για κάποιες εκδόσεις των Windows

Για υποστήριξη σχετικά με αυτό το ζήτημα στα Windows 7 και Windows Vista, ανατρέξτε στο άρθρο 2642495 της Γνωσιακής Βάσης (Knowledge Base) της Microsoft : Εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία του Windows Installer” κατά την εγκατάσταση ή ενημέρωση προγραμμάτων στα Windows 7 ή Windows Vista
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
2684263
Σημαντικό Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες υπολογιστών. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την αντιμετώπιση προβλημάτων για προχωρημένους, ίσως να χρειαστεί να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει. Εναλλακτικά, για να λάβετε βοήθεια από την Υποστήριξη πελατών της Microsoft, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Συμπτώματα

Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή λογισμικού σε έναν υπολογιστή όπου εκτελούνται Windows XP ή Windows Server 2003, εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:
Δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία του Windows Installer. Αυτό μπορεί να συμβεί, εάν εκτελείτε τα Windows σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας ή εάν ο Windows Installer δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. Επικοινωνήστε με το προσωπικό της υπηρεσίας υποστήριξης για βοήθεια. (The Windows Installer Service could not be accessed. This can occur if you are running Windows in Safe mode or if the Windows Installer is not correctly installed. Contact your support personnel for assistance.)
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
2683283
Σημείωση Αυτό το ζήτημα ενδέχεται, επίσης, να παρουσιαστεί όταν προσπαθήσετε να καταργήσετε την εγκατάσταση μιας εφαρμογής λογισμικού.

Αιτία

Αυτή το ζήτημα μπορεί να προκύψει αν ισχύει μία από τις ακόλουθες συνθήκες:  
  • Τα αρχεία του Windows Installer που βρίσκονται στον υπολογιστή σας είναι κατεστραμμένα ή λείπουν.
  • Επιχειρείτε να εγκαταστήσετε ή να καταργήσετε ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο (.msi) του πακέτου εγκατάστασης λογισμικού της Microsoft (Microsoft Software Installation - MSI) για τον Windows Installer. Για παράδειγμα, το ζήτημα ενδέχεται να προκύψει όταν επιχειρείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας το Microsoft Office.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες μεθόδους:

Μέθοδος 1: Εκ νέου καταχώρηση του Windows Installer

Για να καταχωρήσετε ξανά τον Windows Installer, επιβεβαιώστε τη θέση του αρχείου Msiexec.exe στον υπολογιστή σας και στο Μητρώο των Windows και, στη συνέχεια, καταχωρήστε ξανά τον Windows Installer. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ εδώ ώστε να αναπτύξετε αυτήν την ενότητα.

Μέθοδος 2: Εκ νέου εγκατάσταση του Windows Installer

Για να εγκαταστήσετε ξανά τον Windows Installer, μετονομάστε τα κατεστραμμένα αρχεία του Windows Installer και στη συνέχεια εγκαταστήστε τον ξανά. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ εδώ ώστε να αναπτύξετε αυτήν την ενότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 315346 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 - Αναθεώρηση: 7.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbresolve kberrmsg kbprb KB315346

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com