Az engedélyezett gyorsítótárral rendelkező IDE-meghajtón lévő kötet csatlakoztatásakor megjelenő „Stop 0x000000ED” hibaüzenet

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 315403 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Engedélyezett gyorsítótárral rendelkező IDE-meghajtón lévő, NTFS fájlrendszerű kötetek használatakor az indítás során a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Stop 0x000000ED
Unmountable_Boot_Volume
Ilyen esetben a szokásos helyreállításhoz futtassa a chkdsk /r parancsot a helyreállítási konzolból, majd folytassa a munkát. A Windows XP OEM-verzióiban előfordulhat, hogy a helyreállítási konzol nem elérhető. Ha ez a javítás nem szerepel a Windows XP OEM-verziójában, akkor előfordulhat, hogy a helyreállítási konzol nem elérhető, és hogy a chkdsk /r parancs nem futtatható a helyreállításhoz. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
308402 A Windows XP helyreállítási konzoljába történő bejelentkezéskor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A jelszó érvénytelen”

Oka

Az IDE-lemezmeghajtók írásmódszer-optimalizálásának köszönhetően a gyorsítótár időnként nem sorrendben, hanem a lemezen való elhelyezkedésük szerint végzi az adatok írását annak érdekében, hogy a meghajtó írási sebessége a lehető leggyorsabb legyen. Ekkor egy időzítési rés keletkezik, melynek során megsérülhetnek a lemez NTFS fájlrendszerének kritikus fontosságú táblái, ha az írási művelet nem fejeződik be. A Microsoft korábban az IDE-meghajtók gyorsítótárazásának kikapcsolását javasolta az olyan programok esetében, melyek fontos adatokat tárolnak a lemezen, illetve azokban az esetekben, melyek az általános sebesség kismértékű csökkenését okozhatják. A fontos adatokat tartalmazó programokat ajánlott SCSI-meghajtón használni, amely biztonságosabb adatátvitelt tesz lehetővé.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
A probléma megoldásához szerezze be a következő frissítést a Microsoft Windows Update webhelyéről:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 2002. február 10-én kiadott fontos frissítés letöltése
Kiadás dátuma: 2002. február 10.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

A javítás angol nyelvű verziója a következő fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik:
  Dátum    Idő  Verzió    Méret   Fájlnév  Platform
  ---------------------------------------------------------------------
  2002.01.30. 14:58 5.1.2600.28  516 480 Ntfs.sys Intel
  2002.01.30. 14:59 5.1.2600.28 1 746 304 Ntfs.sys 64 bites Itanium
				

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

A fontos rendszerfájlok módosítása lehetővé teszi, hogy a rendszerkötet folytassa a csatlakozást egy olyan pontig, ahol a chkdsk parancs már futtatható. E fájlokat a lehető leghamarabb be kell tölteni, még mielőtt a probléma megtörténne. A probléma jelentkezése esetén szükség lehet a számítógép gyártójától beszerezhető rendszerhelyreállító szoftver használatára.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 315403 - Utolsó ellenőrzés: 2006. április 6. - Verziószám: 2.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbbug kbfix kbqfe kbenv kboswin2000fix kbwinxpsp1fix KB315403
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com