Het USB-toetsenbord werkt niet nadat u de computer weer activeert vanuit de stand-by- of slaapmodus

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 315502 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL315502
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer de computer terugkeert uit stand-by- of slaapmodus, werkt het USB-toetsenbord (Universal Serial Bus) niet. Dit probleem kan optreden op computers waarbij de USB-functionaliteit is gebaseerd op de Intel ICH2-chipset.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen met het recentste servicepack voor Windows XP. Klik op het volgende artikelnummer, zodat het desbetreffende Microsoft Knowledge Base-artikel wordt weergegeven voor meer informatie:
322389 Het meest recente service pack voor Windows XP ophalen

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet beschikbaar voor die taal.

Bestandsgegevens

De Engelstalige versie van deze correctie moet de volgende (of recentere kenmerken) bestandskenmerken hebben:
  Datum    Tijd  Versie     Grootte  Bestandsnaam
  ----------------------------------------------------
  30-jan-2002 18:07 5.1.2600.28  19.200 Usbuhci.sys
				

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld. In Windows XP Service Pack 1 is voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.

Meer informatie

Als u uw computer met Windows XP zodanig configureert dat deze actief wordt bij invoer vanaf een USB-apparaat (in dit geval het toetsenbord), wordt het toetsenbord niet geactiveerd wanneer de computer terugkeert uit Stand-by- of Suspend-modus. De USB-poort is onbruikbaar nadat dit probleem is opgetreden. In Apparaatbeheer wordt bij het onderdeel USB-controller 'Onbekend' weergegeven zonder uitroepteken. De apparaatstatus is 'Er zijn geen stuurprogramma's voor dit apparaat geïnstalleerd'. Tevens worden geen apparaten weergegeven bij Human Input Devices in Apparaatbeheer.

Eigenschappen

Artikel ID: 315502 - Laatste beoordeling: woensdag 31 december 2008 - Wijziging: 3.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbfix kboswin2000fix kbwinxpsp1fix KB315502

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com