Cikk azonosítója: 316529 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
FONTOS:: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor CD-R-meghajtóval vagy CD-RW-meghajtóval próbál meg adatot írni, előfordulhat, hogy az adatokat nem sikerül elküldeni a CD-ROM-meghajtóra.

A CD-R-meghajtó vagy a CD-RW-meghajtó tulajdonságainak megtekintése során azt tapasztalhatja, hogy az Írás lap nem jelenik meg a CD-meghajtó (meghajtó_betűjele:) tulajdonságai párbeszédpanelen (ahol a meghajtó_betűjele a CD-R-meghajtót vagy a CD-RW-meghajtót jelölő betű).

Megjegyzés: A CD-meghajtó (meghajtó_betűjele:) tulajdonságai párbeszédpanel megtekintéséhez kattintson a Start gombra, a Sajátgép elemre, kattintson jobb gombbal a CD-R-meghajtóra vagy CD-RW-meghajtóra, majd válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát.

Oka

A hiba akkor fordulhat elő, ha a rendszer tévesen rögzítésre nem alkalmas eszközként azonosítja a meghajtót.

A megoldás

A probléma megoldásához módosítsa a Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisát, hogy a rendszer rögzítésre alkalmas eszközként azonosítsa a CD-R- vagy a CD-RW-meghajtót. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket.FIGYELMEZTETÉS:: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt saját kockázatára használhatja.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Bontsa ki a rendszerleíró adatbázis következő alkulcsát:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CD Burning\Drives
 4. Kattintson a Fájl menü Exportálás parancsára.
 5. A Fájlnév mezőbe írja be a meghajtók kulcsának biztonsági másolata szöveget, majd kattintson a Mentés gombra.

  Megjegyzés: A rendszerleíró adatbázis alkulcsának visszaállításához kattintson duplán a mentett meghajtók kulcsának biztonsági másolata.reg fájlra.
 6. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő bal oldali ablaktáblájában kattintson a Volume{GUID} mappára a Drives elem alatt (a GUID 32 karakterből álló hexadecimális, globálisan egyedi azonosító).

  Megjegyzés: Ha a számítógépben egynél több CD-ROM-meghajtó van, minden meghajtóhoz külön Volume{GUID} mappa tartozik.
 7. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő jobb oldali ablaktáblájában kattintson duplán a Drive Type elemre.
 8. Az Érték mezőbe írja be az 1 vagy a 2 értéket – a meghajtó típusától függően –, majd kattintson az OK gombra.

  Ha a meghajtó CD-R-meghajtó, akkor az 1, ha CD-RW-meghajtó, akkor pedig a 2 értéket válassza.
 9. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
 10. Kattintson a Start gombra, majd a Sajátgép elemre.
 11. A Cserélhető adathordozós eszközök csoportban kattintson jobb gombbal a CD-R- vagy a CD-RW-meghajtóra, majd válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát.
 12. Ha megjelenik az Írás lap, a Windows rögzítésre alkalmas eszközként ismerte fel a meghajtót.
 13. Kattintson a Mégse gombra.

  Megjegyzés: Ha a számítógépben több CD-ROM-, DVD-ROM- vagy CD-RW-meghajtó van, és az Írás lap nem jelenik meg, valószínűleg nem a megfelelő meghajtót állította be rögzítésre alkalmasként a Windows rendszerleíró adatbázisában. A probléma megoldásához hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Az 1-9. lépés szerint szerkessze a Drive Type azonosító értékét a Volume{GUID} mappában (amelynek értékét korábban módosította).
  2. Az Érték mezőbe írja be a 3 értéket, majd kattintson az OK gombra.

   A meghajtótípus 3 értéke azt jelenti, hogy a meghajtó normál CD-ROM-meghajtó, és nem írható.
  3. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő ablak bal oldali ablaktáblájában kattintson a következő Volume{GUID} mappára.
  4. A 7-8. lépés végrehajtásával módosítsa az Érték mezőt 1 vagy 2 értékre a meghajtó típusától függően.
  5. Lépjen ki a rendszerleíró adatbázis szerkesztőjéből, és a 10-12. lépés végrehajtásával ellenőrizze, hogy az Írás lap megjelenik-e a CD-R-meghajtó vagy a CD-RW-meghajtó tulajdonságlapján.

További információ

Előfordulhat, hogy ez az eljárás nem minden esetben használható. Ez csak egy kerülő megoldás abban az esetben, ha a CD-R-meghajtó vagy a CD-RW-meghajtó használható Windows XP rendszerben, de a rendszer tévesen ismeri fel valamilyen okból. Ha a meghajtó nem szerepel a hardverkompatibilitási listában (HCL), előfordulhat, hogy nem használható a beépített CD másolási szolgáltatással a rendszerleíró adatbázis beállításától függetlenül.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 316529 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhardware kbprb ocsso KB316529
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com