Как да се подготви за надграждане Windows 98 или Windows Millennium Edition до Windows XP

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 316639 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

Това стъпка по стъпка статия описва как да се подготви за надстройка Препоръчано от Microsoft Windows 98 или Microsoft Windows Millennium Edition на Microsoft Windows XP. Информацията в тази статия може да бъде полезно да ви помогне да избегнете някои общи ъпгрейд, свързани с въпроси.Допълнителна информация

Проверка на системата изисквания

Вашият компютър трябва да отговаря на следните хардуерни изисквания:
 • Процесор
  • Минимум 233 мегахерца (MHz) или по-висока тактова честота на процесора изисква, препоръчвани 300 MHz
  • Intel Pentium и Celeron семейството, AMD K6, трениран спортист, Duron семейство, или съвместим процесор препоръчва

   Забележка Windows XP Professional поддържа сингъл-CPU и двойствен-CPU компютри, но Windows XP Home Edition поддържа само един CPU компютри.
 • 128 мегабайта (МБ) оперативна памет или по-висока препоръчва (64 MB минимум поддържа, може да ограничи производителността и някои функции)
 • 1.5 гигабайта (ГБ) свободно пространство на твърдия диск
 • Super VGA (800 x 600) или по-висока резолюция видео адаптер и монитор
 • CD-ROM или DVD устройство
 • Клавиатура и Microsoft мишка или съвместимо сочи устройство
Да определите дали вашият компютър е съвместим с Windows XP Home или Windows XP професионално изглеждащ, посетете някой Препоръчано от следните уеб сайтове:
Windows XP Home
http://www.Microsoft.com/WindowsXP/Home/upgrading/checkcompat.mspx

Windows XP Professional
http://www.Microsoft.com/WindowsXP/Pro/upgrading/checkcompat.mspx

Проверка на софтуерната съвместимост

За информация за съвместимостта на програмите и за преминаване Препоръчано от Windows Millennium Edition или Windows 98, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://TechNet.Microsoft.com/EN-US/Library/bb457032.aspx

Проверка на хардуерната съвместимост

За информация относно съвместим хардуер за Windows XP вижте Windows външен списък за хардуерна съвместимост (HCL). Този външен списък е компилация Препоръчано от компютри и компютърни хардуерни устройства, които са тествани детайлно с Windows за стабилност и съвместимост. разширена поддръжка (PSS) на Microsoft използва HCL да се определи дали един компютър се поддържа за използване с Windows. За да видите на Актуалния, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://www.Microsoft.com/whdc/HCl/Default.mspx

Стартирате Windows XP Upgrade Advisor

Можете да използвате инструмента Microsoft Windows XP Upgrade Advisor да проследяване на текущото състояние на вашия компютър и да получат доклад на зная железария и въпроси софтуерната съвместимост (въз основа на тестването на Microsoft преди освобождаване). Ако сте загрижени за резултатите Препоръчано от отчета, не надграждане до тези опасения са решени. Свържете се с независим доставчик на хардуер или софтуера за актуализации, които правят продуктите функционират правилно под Windows XP.

Ако сте като се има предвид надграждане до Windows XP Home Edition или Windows XP Професионален а вие не разполагат с Windows XP CD-ROM, можете да изтеглите Windows XP Upgrade Advisor. За да направите това, посетете следния уеб сайт на Microsoft и след това щракнете върху Изтеглете съветника за надстройване:
http://www.Microsoft.com/WindowsXP/Home/upgrading/Advisor.mspx
Ако стартирате програмата за инсталираща назначена програма на Windows XP да започнете надстройката докато сте изпълнява друга операционна система, Windows XP автоматично изпълнява Windows XP Съветник за надстройка. Въпреки това в този случай Windows XP Upgrade Advisor генерира ограничен отчет, описващ само блокиращи въпроси, не целия доклад. Ако искате да създадете пълният текст на доклада (който се записва като Upgrade.txt файла) без да надстройвате, тичам winnt32 / / checkupgradeonly заповядвам Препоръчано от определителен член I386 папка на Windows XP CD-ROM.

Забележка Ако изберете Динамичен Актуализация Когато изпълните winnt32 / / checkupgradeonly команда, подходящите драйвери и поправки са изтеглени. Затова, когато изпълните надстройката и изберете Динамичен Update (препоръчително), не трябва да изтегляте повторно приложение драйверите.

Да стартирате winnt32 / / checkupgradeonly команда:
 1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип CMD в Отворен кутия и след това натиснете ENTER.
 2. Тип CD-ROM устройство писмо:, след което натиснете ENTER.

  Буква на CD-ROM устройство е буквата на устройството на CD-ROM или DVD-ROM устройството, където е поставен компактдиска с Windows XP.
 3. Тип CD i386и след това натиснете ВЪВЕДЕТЕ.
 4. Тип winnt32 / / checkupgradeonly, и след това натиснете ENTER.
На Windows XP Upgrade Advisor вас отчет може да ви помогне да решите дали да ъпгрейд на компютъра до Windows XP. След като прочетете отчета, уверете се, че всички устройства, които са посочени като неподдържани са драйвери на Windows XP налични от производителя (освен ако не се изисква този хардуер, за да работи в Windows XP). Това е особено важно за мрежова карта и модем драйвери така че ще имате връзка след надграждане на операционната система. След като имате мрежова свързаност, можете да изтеглите всички последващи приложими драйвери на устройства. Както винаги се уверете, че използвате драйвери, които са предназначени за употреба с Windows XP.

За да потърсите софтуерни ъпгрейди, които могат да бъдат достъпни, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://Update.Microsoft.com
Също така обърнете се към вашия производители на софтуер за всички пакети за надграждане Това може да бъде на разположение. Ако дадена програма изисква пакет за надграждане да тичам с Windows XP, трябва да имате този пакет по време на надстройването. Ако това е не е налично, може да се наложи да преинсталирате програмата след надграждането до Windows XP.

За допълнителна информация относно пакетите за надграждане щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
231418Задаване на допълнителни пакети за надграждане при надграждане от Windows 95/98 до Windows 2000
Търси в списъка за софтуер, който може да се наложи инсталира след надграждането или за софтуер, който изисква надграждане преди Тя може да работи с Windows XP. Може да искате да се определи дали има някакви актуализации или сервизни пакети, които са налични за софтуера, преди да започнете ъпгрейд. Ако имате тези актуализации, налични по време на надграждането, софтуерът вероятно ще функционира правилно с Windows XP. Освен това ако не сте сигурни за съвместимостта на определена програма, ние препоръчваме да премахнете софтуера, преди да надстроите операционната система, защото може да не успеете да я премахнете по правилен след надграждане до Windows XP.

Забележка Ако вашият компютър има едно или повече компресирани дискови устройства или една или повече програми или услугите се изпълняват, Windows XP Upgrade Advisor или надграждане на Windows XP може да не работи.

Функцията за динамична актуализация

Инсталиращата програма на Windows XP включва функцията за динамична актуализация. Динамичен Актуализация изтегля и използва критично важно съдържание, за да подобри инсталационната програма на Windows XP програма. Ако компютърът може да се свърже с интернет, докато програмата за инсталиране на Windows XP се изпълнява, Динамичното актуализиране подкана да изтеглите критично важно съдържание. Можеш пропуснете динамичната актуализация, но ние силно препоръчваме да не го пропуснете.

За допълнителна информация за динамично актуализиране щракнете върху следните номера на статии в базата знания на Microsoft:
311220Описание на функцията за динамична актуализация в инсталационната програма на Windows XP
314582 Списък с поправки, които са включени в пакета с Windows XP динамична актуализация 1.2

Затворете всички програми, които се изпълняват

За да премахнете потенциални проблеми с услуги и програми, които са тичане, използвайте една от следните опции:
 • Затворете всички програми, които се изпълняват. За да видите списък на всички изпълнявани програми, натиснете CTRL + ALT + DELETE, за да видите Затвори Програма диалоговия прозорец. Когато можете да ограничите броя на стартираните програми, допълнителни ресурси са на разположение за Windows XP Setup програма, и ти помогне предотвратяване на проблеми между инсталиращата програма и програми.
 • В Windows 98 или Windows Millennium Edition:
  1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Тичам, тип msconfigи след това щракнете върхуOK.
  2. Щракнете върху Селективно стартиране.
  3. Изчистете всички квадратчета и след това щракнете върху OK.
  4. Рестартирайте компютър и след това се опитайте да изпълните инсталационната програма Windows XP или Windows XP Upgrade Advisor отново.
  За допълнителна информация относно Msconfig.exe и тази процедура щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
  192926Как да извършите чисто обувка отстраняване на проблеми за Windows 98
 • Стартирайте компютъра в безопасен режим и изпълнете winnt32.exe команда, за да стартирате надстройката, или тичам winnt32.exe / checkupgradeonly да изпълните съветника за надстройване. Безопасен режим използва само минимален набор от драйвери, услуги и програми. Безопасният режим може да опрости инсталиране и премахване на елементи, които могат да попречат на надграждането. Въпреки това безопасен режим не засяга ъпгрейд. Елементите, които не са натоварени пак ще бъдат проверени и могат да бъдат включени в справката.
Забележка Обикновено CD-ROM устройството не е достъпно в безопасен режим.

За допълнителна информация как да получите достъп до CD-ROM устройството в безопасен режим щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
194846Как да направите CD-ROM устройството достъпно в безопасен режим

Архивиране на компютъра

Предупреждение Windows XP има опцията епилация. Въпреки това не можете да премахнете Windows XP след ъпгрейд, ако сте извършили надстройка от Windows 2000 Професионални, или ако е променено на файловата система на NTFS файловата система.

Архивиране на съдържанието на компютъра, включително всички данни, преди да започнете определителен член upgrade. С този архив лесно можете да възстановите вашите файлове с данни, ако решите да преинсталирате предишната операционна система.

За допълнителна информация как да направите резервно копие на вашия Windows 98 или Windows Millennium Edition-базирани компютър щракнете върху следните номера на статии в базата знания на Microsoft:
188575Как да архивирате на сменяем носител с помощта на Microsoft Backup
182624 Архивиране на Microsoft системни изисквания за Windows 98
187526 Как да възстановите Windows 98 от пълно копие на системата

Надграждане на BIOS на компютъра

Преди да започнете надграждането, намерете и инсталирайте Последна основния вход изходна система (BIOS) ъпгрейд за вашия компютър от производителя на компютъра. Ако актуализирате BIOS след надграждането на компютъра, може да се наложи да преинсталирате Windows XP, за да се възползвате от функции като Разширено конфигурация и Power интерфейс (ACPI) подкрепа в BIOS. Актуализирайте фърмуера на всички устройства, преди да започнете ъпгрейд, ако можете.

Предупреждение Ако надстроите или избухвам BIOS с неправилна версия за вашата специфична дънната платка, можете сериозно да повредите дънната платка. Следователно не работа с BIOS на вашия компютър, освен ако не сте много добре запознати с това как да се направи това, или сте получили подробни инструкции за безопасно така.

За информация за хардуера и BIOS актуализации, посетете следния уеб сайт на трета страна:
http://www.wimsbios.com/
Microsoft предоставя информация за контакт на трети лица да ви помогне да намерите техническа поддръжка. Тази контактна информация може да се промени без предупреждение. Microsoft does не гарантира точността на тази трета страна контакт информация.

Да изключите управлението на захранването

Уверете се, че управлението на захранването е изключена в Windows 98 или Windows Millennium Edition в инструмента на захранването в контролния панел. За да изключите управлението на захранването:
 1. Щракнете върху Старт, посочетеНастройки, щракнете върху Контролния панели след това Щракнете двукратно върху Управление на захранването.
 2. Щракнете върху Power схема в раздела.
 3. Комплект Изключване на монитора даНикога не.
 4. Комплект Изключване на твърдите дискове даНикога не.
 5. Комплект Готовност на системата даНикога не.
Ако можете да включите ACPI (Разширен интерфейс за конфигуриране мощност), изключете разширено управление на захранването (APM) в BIOS на компютъра. Ако има прекъсване на захранването докато програмата за инсталиране на Windows XP надграждане или съветника за надстройване на Windows XP се изпълнява, може да изпитате неочаквани резултати. Ако рестартирате компютъра, инсталационната програма Windows XP продължава от където тя спря. Въпреки това, резултатите да са ако компютъра автобиографии от различни състоянията на латентност на захранването. Затова е полезно да изключите управление на захранването.

Премахване или деактивиране на антивирусния софтуер

Премахване или деактивиране на антивирусния софтуер, който се изпълнява преди да започнете надграждането. Също така да изключите всички хардуерни устройства антивирусни функции, които се изпълняват. Например в някои компютри BIOS съдържа антивирусни функции.

В някои случаи инсталационната програма на Windows XP изключва антивирусен софтуер по време на надграждане, но в други случаи, трябва да изключете софтуера първо. Повечето антивирусни програми трябва да се актуализира, за да работят правилно с Windows XP. За повече информация за това как да забранявате вашия антивирусен софтуер, вижте документация или онлайн помощ.

Декомпресиране на всички компресирани дискови устройства

Windows XP работи само с компресия, която е включена с NTFS. Вие първо трябва да декомпресирате всички дискови устройства, компресирани с помощта на DoubleSpace, DriveSpace или всеки друг софтуер за компресиране. Ако ви да декомпресирате някое устройство, данните на диска не е налична в Windows XP. Данни на устройството е все още непокътнати, но не е налична в Windows XP. За да можете да използвате данните на компресирано дисково устройство, вие трябва да двойствен-обувка с операционната система, която поддържа метод за компресия. Ако устройството C е компресиран, не можете да инсталирате Windows XP. Ако се опитате да изпълните ъпгрейд или Windows XP Upgrade Advisor отчета, може да получите следното съобщение за грешка:
Windows е инсталиран на Drivespace, Помощта на DoubleSpace, или други компресиран диск. XP не поддържа компресирани дискови устройства. Вие трябва да декомпресирате преди надстройката.
За допълнителна информация как да декомпресирането на компресирани устройства, щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
96250Как да премахване на DoubleSpace и запазване на вашите файлове

Стартиране на Scandisk

Изпълнение на инструмента за Scandisk.exe на всички дискове, преди да започнете ъпгрейд. Scandisk помага за предотвратяване на грешки диск или копиране на файлове докато се изпълнява инсталиращата програма и помага за предотвратяване на излишни рестартирания на компютъра по време на надстройването, които могат да предизвикат инсталиращата програма да отнеме повече време за завършване. Включва повърхността сканиране за да сте сигурни, че няма лош сектор, който попречат на правилното прочитане на част от устройството. Тъй като голяма брой файлове са се чете от диска, проблеми с файл или папка повреда или лоши сектори на диска могат да причинят проблеми при надграждането или Съветникът за надстройване на Windows XP се изпълнява.

За допълнителна информация относно използването на инструмента Scandisk щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
186365Описание на ScanDisk за Windows (Scandskw.exe) в Windows 98 / Me

Тичам Scanreg

Scanreg.exe се изпълнява в Windows 98 да разгледа на системния регистър за грешки. Въпреки че системният регистър се сканира за грешки автоматично всеки път, когато стартира Windows 98, Scanreg може да помогне почистване на някои увреждането на системния регистър, които може да са настъпили. На Инсталационната програма Windows XP проверява регистъра по време на надстройването. Затова повредените записи могат да причинят проблеми.

За допълнителна информация относно Scanreg.exe щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
183887Описание на инструмента за проверка на системния регистър на Windows (Scanreg.exe)

Изтриване на временни файлове

Не трябва да премахнете временните файлове. Обаче тя може да бъде полезен за да направите това. За да премахнете временните файлове:
 1. Щракнете върху Старт, посочетеПрограми, посочете Аксесоари, посочетеСистемни инструментии след това щракнете върху Почистване на диска.
 2. Изберете Временни интернет Файлове, Кошчето, и Временни Файлове квадратчета.
 3. Щракнете върху OK.
Тези файлове са всички сканирани когато Изпълнява инструмента readiness Analyzer. Премахването им намалява броя на файловете, които трябва да бъдат сканирани. Windows XP съхранява колкото се може повече от тези файлове, тъй като той може, но много големите папки могат да причинят проблеми с XP инсталационната програма на Windows. Ако инсталационната програма открие тези проблеми, инсталиращата програма може да се наложи да изтриете временни Интернет файлове. Премахването на тези файлове, преди да започнете надстройка може да ускори и опрости ъпгрейд.Тази статия се отнася за стара версия на Windows. Ако имате нужда от помощ за това как да инсталиране, преинсталиране или деинсталиране на Windows, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://Windows.Microsoft.com/EN-US/Windows/Help/Install-reinstall-uninstall


Библиография

Връзки

За допълнителна информация относно операционните системи, Можете да надстроите до Windows XP, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://www.Microsoft.com/WindowsXP/Home/upgrading/Matrix.mspx
За информация относно как надграждане до Windows XP Professional посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://www.Microsoft.com/WindowsXP/Pro/upgrading/Advisor.mspx

Статии на базата знания на Microsoft

За допълнителна информация относно списък от операционни системи, които можете да надстроите до Windows XP, щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
292607Windows XP поддържани пътеки за надграждане
283253 Как да надстроите Windows 98 или Windows Millennium Edition профили към Windows XP домейн потребителски профили

Отстраняване на неизправности

310064 Как да отстранявате проблеми, инсталиране на Windows XP, когато извършвате надстройка от Windows 98 или Windows Me
315334 "D:\i386\win9xupg\w95upg.dll" съобщение за грешка при опит за надграждане до Windows XP
308368 Windows XP Upgrade Advisor предупреждение за протокола IrDA
315333 Отчет за GoBack надграждане по време на надграждане до Windows XP
312368 Загуба на данни може да възникне след преинсталиране, поправяне или надграждане на Windows XP
298427 Как да възстановите хора с трепвам програма след надграждане от Windows 95, Windows 98 или Windows Millennium Edition
303160 "Uninstall опция не е достъпна" съобщение за грешка при надграждане на компютъра до Windows XP
314057 "NTLDR липсва" грешка съобщение когато надстроите или инсталирате Windows XP през Windows 95, Windows 98 или Windows Millennium Edition
310562 Паролите се губят след надграждане до Windows XP

Свойства

ID на статията: 316639 - Последна рецензия: 30 април 2013 г. - Редакция: 13.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Ключови думи: 
kburl kbenv kbhowtomaster kbsetup kbupgrade w2000upgrade kbmt KB316639 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 316639

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com