Windows XP loopt vast door een programma in real-time als thema's zijn ingeschakeld

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 317159 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als u een programma hebt dat wordt uitgevoerd in real-time prioriteit en u klikt op een van de knoppen op de titelbalk (bijvoorbeeld Minimaliseren, Maximaliseren of Sluiten), reageert Windows XP niet meer (loopt vast).

Oorzaak

Dit probleem doet zich voor wanneer het proces wordt uitgevoerd in REALTIME_PRIORITY_CLASS en wanneer de thread die eigenaar is van het programmavenster, wordt uitgevoerd in THREAD_PRIORITY_TIME_CRITICAL. Als gevolg daarvan komt de indruktestroutine van de titelbalk in een lus terecht en stopt Windows XP met reageren.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen met het recentste servicepack voor Windows XP. Klik op het volgende artikelnummer, zodat het desbetreffende Microsoft Knowledge Base-artikel wordt weergegeven voor meer informatie:
322389 Het meest recente service pack voor Windows XP ophalen

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet beschikbaar voor die taal.

Bestandsgegevens

De Engelse versie van deze correctie heeft de bestandskenmerken die in de volgende tabel worden weergegeven (of recentere kenmerken). De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC-notatie (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Als u het verschil tussen UTC en lokale tijd wilt bepalen, gebruikt u het tabblad Tijdzone van de optie Datum en tijd in het Configuratiescherm.
  Datum    Tijd  Versie     Grootte  Bestandsnaam
  ---------------------------------------------------------------------
  21-feb-2002 11:28 6.0.2600.29 190.464 Uxtheme.dll
				

Workaround

Als u dit probleem wilt omzeilen wanneer het programma in real-time moet worden uitgevoerd, gebruikt u een van de volgende methoden:
 • Thema's op de gehele computer uitschakelen door de service Thema's uit te schakelen.
 • Thema's in de betreffende programma's uitschakelen door SetThemeAppProperties aan te roepen.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld. In Windows XP Service Pack 1 is voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.

Eigenschappen

Artikel ID: 317159 - Laatste beoordeling: woensdag 31 december 2008 - Wijziging: 2.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbfix kbshell kbwinxpsp1fix KB317159

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com