ID articol: 317371 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie modul de utilizare a instrumentului Remote Shutdown (Shutdown.exe) pentru închiderea și repornirea unui computer local sau la distanță care execută Windows 2000 sau Microsoft Windows NT 4.0.

Shutdown.exe este disponibil în Microsoft Windows 2000 Resource Kit. Este un instrument în linia de comandă care permite închiderea sau repornirea unui computer local sau a unui computer de la distanță pe care se execută Windows 2000 sau Windows NT 4.0. Dacă doriți programarea unui computer pentru a se închide sau pentru a reporni la o anumită oră, utilizați Shutdown.exe în combinație cu comanda at sau cu Task Scheduler.

Descrierea instrumentului Shutdown.exe

Shutdown.exe utilizează următoarea sintaxă:
shutdown \\numecomputer /l /a /r /t:xx "msg" /y /c
Se pot utiliza următorii parametri cu Shutdown.exe:
 • \\computername: Utilizați acest parametru pentru a specifica ce computer la distanță să se închidă. Dacă omiteți acest parametru, se va utiliza numele computerului local.
 • /l (Rețineți că acesta este caracterul L mic, nu majuscula): Utilizați acest parametru pentru a închide computerul local
 • /a: Utilizați acest parametru pentru a ieși dintr-o operațiune de închidere. Aveți posibilitatea să faceți aceasta doar în perioada de pauză. Dacă utilizați acest parametru, vor fi ignorați toți ceilalți parametri.
 • /r: Utilizați acest parametru pentru a reporni computerul în loc de a-l închide complet.
 • /t:xx: Utilizați acest parametru pentru a specifica timpul (în secunde) după care se va închide computerul. Setarea implicită este de 20 de secunde.
 • "msg": Utilizați acest parametru pentru a specifica un mesaj în timpul procesului de închidere. Numărul maxim de caractere care pot fi conținute în mesaj este de 127.
 • /y: Utilizați acest parametru pentru a forța un răspuns „da” la toate interogările computerului.
 • /c: Utilizați acest parametru pentru a închide toate programele în curs de execuție. Dacă utilizați acest parametru, Windows forțează închiderea tuturor programelor în curs de execuție. Este ignorată opțiunea de salvare a datelor care s-au modificat. Astfel se pot pierde date din toate programele în care nu au fost salvate anterior datele.

Exemple

 • Pentru a închide computerul local în două minute și a afișa mesajul „Computerul se închide”, utilizați următoarea linie într-un fișier batch sau tastați-o la promptul de comandă, apoi apăsați ENTER:
  shutdown /l /t:120 "Computerul se închide" /y /c
  Pentru anularea procesului de închidere, tastați următoarea linie la promptul de comandă, apoi apăsați ENTER:
  shutdown /l /a /y
 • Pentru a închide și a reporni un computer la distanță denumit „suport”, utilizați următoarea linie într-un fișier batch sau tastați-o la promptul de comandă, apoi apăsați ENTER:
  shutdown \\suport /r
 • Pentru a programa computerul local să se închidă și să repornească la ora 22:00, tastați următoarea linie la promptul de comandă, apoi apăsați ENTER:
  at 22:00 shutdown /l /r /y /c
 • Pentru a programa computerul local să se închidă și să repornească la ora 18:00 în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, tastați următoarea linie la promptul de comandă, apoi apăsați ENTER:
  at 18:00 /every:M,T,W,Th,F shutdown /l /r /y /c

Depanarea problemelor

Este posibil să nu aibă loc închiderea computerului specificat când utilizați instrumentul Shutdown.exe pentru a-l închide. Acest comportament se poate manifesta în cazul în care caseta de dialog Unlock Computer apare pe desktop sau computerul este blocat. Pentru informații suplimentare despre rezolvarea acestei probleme, faceți clic pe numerele de articol de mai jos pentru a le vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
307635 Închiderea la distanță are ca rezultat Log off când este afișată caseta de dialog Unlock Computer (articolul poate să fie în limba engleză)
288180 Este posibil ca funcția ExitWindowsEx() să nu efectueze Log off pentru utilizator sau închiderea computerului în cazul în care computerul este blocat (articolul poate să fie în limba engleză)

REFERINȚE

Pentru mai multe informații despre Shutdown.exe, tastați shutdown /? la promptul de comandă, apoi tastați ENTER.

Pentru informații suplimentare despre modul de utilizare a comenzii AT pentru programarea activităților în Windows 2000, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
313565 Utilizarea comenzii AT pentru programarea activităților (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare despre modul de utilizare a Task Scheduler pentru programarea unei activități în Windows 2000, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
300160 Programarea unui proces de server în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru mai multe informații despre Windows 2000 Resource Kit, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/default.mspx

Proprietă?i

ID articol: 317371 - Ultima examinare: 2 noiembrie 2006 - Revizie: 6.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster KB317371

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com