De computer loopt vast wanneer u deze uit de stand-bymodus haalt nadat u een Cardbus-kaart hebt verwisseld

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 318358 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL318358
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als u een CardBus-kaart verwisselt nadat de computer uit de stand-bymodus hebt gehaald, loopt de computer vast (blijft deze hangen).

Dit probleem treedt op met alle pc-kaartapparaten waarvoor een tabblad Energiebeheer wordt weergegeven in de eigenschappen. Als het selectievakje Dit apparaat mag de computer uit stand-by halen in de eigenschappen van het apparaat is ingeschakeld, kan de computer vastlopen wanneer pc-kaartapparaten worden verwisseld, nadat op de computer de stand-bymodus is ingeschakeld en weer is uitgeschakeld.

Oorzaak

Dit probleem wordt veroorzaakt door een probleem in Pcmcia.sys.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen met het recentste servicepack voor Windows XP. Klik op het volgende artikelnummer, zodat het desbetreffende Microsoft Knowledge Base-artikel wordt weergegeven voor meer informatie:
322389 Het meest recente service pack voor Windows XP ophalen

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet beschikbaar voor die taal.

Bestandsgegevens

De Engelse versie van deze correctie moet de volgende (of latere) bestandskenmerken hebben:
  Datum    Tijd  Versie     Grootte  Bestandsnaam
  ----------------------------------------------------
  12.03.2002 18:11:00 5.1.2600.37 115.584 Pcmcia.sys
				

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld. In Windows XP Service Pack 1 is voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.

Meer informatie

Wanneer u het 32-bits Cardbus-apparaat stopzet met gebruikmaking van het onderdeel Hardware veilig verwijderen in Windows XP, wordt de stroom (VCC) voor het desbetreffende apparaat niet uitgeschakeld. Dit probleem is inherent aan het ontwerp van Windows XP en betreft een beperking in het ontwerp. Als gevolg van de integratie van het PCI-stuurprogramma en het PCMCIA- stuurprogramma kan de stroom niet worden uitgeschakeld omdat anders de PCI-configuratie op de bus niet meer beschikbaar is.

Eigenschappen

Artikel ID: 318358 - Laatste beoordeling: woensdag 31 december 2008 - Wijziging: 3.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbfix kboswin2000fix kbwinxpsp1fix KB318358

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com