A Services.exe 128-as kódú hiba miatti váratlan leállásáról tájékoztató hibaüzenet a Windows 2000 indításakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 318447 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentésével, módosításával és visszaállításával kapcsolatos információkat a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha indításakor a Windows 2000 Server a hálózati kapcsolatok előkészítéséről tájékoztató üzenetet küld, akkor az alábbi hibaüzenet is megjelenhet:

A rendszer leállítás alatt van. Mentse minden munkáját, és jelentkezzen ki. Minden nem mentett módosítás el fog veszni. A leállítást NT AUTHORITY\SYSTEM kezdeményezte.

'C:\WINNT\SYSTEM32\SERVICES.EXE' rendszerfolyamat váratlanul véget ért a következő állapotkóddal: 128. A rendszer most leáll, és újraindul.)

Oka

Ez a probléma akkor léphet fel, ha helytelenek a megosztott mappákra mutató hivatkozások a rendszerleíró adatbázis alábbi kulcsában:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Lanmanserver\Shares
Ezen kívül a hiba akkor is bekövetkezhet, ha egy már törölt megosztás elévült biztonsági azonosítója megmarad az alábbi rendszerleíró kulcsban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\Shares\Security

A megoldás

FIGYELEM! A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata súlyos problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt mindenki a saját felelősségére használhatja.

A probléma megoldásához végezze el az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet csökkentett módban:
  1. Indítsa újra a számítógépet.
  2. Amikor a „Válassza ki az indítani kívánt operációs rendszert” üzenet megjelenik, nyomja le az F8 billentyűt.
  3. A Windows speciális rendszerindítási lehetőségeinek menüjében a nyílbillentyűkkel lépjen a Csökkentett mód elemre, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  4. Ha több operációs rendszert használ a számítógépen, a nyílbillentyűkkel lépjen a Microsoft Windows 2000 lehetőségre a megjelenő listában, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Keresse meg, majd kattintson a következő rendszerleíró kulcsra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\Shares
 4. Készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró kulcsról:
  1. Kattintson a Rendszerleíró adatbázis menü Rendszerleíró adatbázis exportálása parancsára.
  2. A Fájlnév mezőbe írja be a következőt: Shares_RegKey, és kattintson a Mentés gombra.

   Ez a lépés másolatot készít a rendszerleíró kulcsról a Shares_RegKey szövegfájlba, amely segítségével később visszaállíthatja a kulcs értékét. Alapértelmezés szerint a fájl a Dokumentumok mappába kerül. A rendszerleíró kulcsok visszaállításáról információt a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő súgójában találhat a Rendszerleíró kulcs importálása című témakörben.
 5. Vizsgálja meg az értékeket a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő jobb oldali ablaktáblájában.

  Az Érték oszlopban található a megosztott mappák elérési útvonala. A következőhöz hasonló értéket találhat:
  CSCFlags=0 MaxUses=4294967295 Path=E:\NS Permissions=0 Remark= Type=0
  Ez az E:\NS megosztott mappára utal.
 6. A Windows Intézőben ellenőrizze, hogy az Érték oszlopban lévő összes elérési út létező megosztott mappának felel-e meg. Törölje az összes olyan étéket, amely nem tartozik megosztott mappához.
 7. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből, és indítsa újra a számítógépet.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 318447 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 2. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP2
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP1
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP2
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP1
 • Microsoft Windows 2000 Server SP2
 • Microsoft Windows 2000 Server SP1
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB318447
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com