Kan ikke koble til webområder som krever SSL 3.0

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 318815 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

Symptom

Når du bruker Internet Explorer på operativsystemene som er oppført i begynnelsen av denne artikkelen, kan du ikke koble til enkelte webområder. Hvis du for eksempel prøver å koble til https://www.microsoft.com, kan du få følgende feilmelding:
Siden kan ikke vises.
Nederst på feilsiden kan det stå "Finner ikke server eller DNS-feil."

Årsak

Dette problemet kan oppstå hvis målwebområdet krever en SSL 3.0-tilkobling (Secure Sockets Layer). På et område som krever en SSL 3.0-tilkobling, blir alle tilkoblingsforsøk som ikke oppfyller kravene til SSL 3.0, avvist av webområdet.

Mer informasjon

Når Internet Explorer starter en SSL 3.0-tilkobling, sendes det en ClientHello-melding til serveren. Deler av ClientHello-meldingen inneholder et avsnitt kalt RandomData. SSL 3.0-spesifikasjonen krever at de fire første bytene i RandomData-delen som sendes av Internet Explorer, må inneholde klienttidsangivelsen i formatet "Unix Time". I alle versjoner av Internet Explorer på Windows-versjoner før Microsoft Windows XP, sender Schannel.dll-filen bare tilfeldige data i stedet for en tidsangivelse.

Hvis du vil se dokumentasjonen for SSL 3.0 og Transport Layer Security-protokoll (TSL) SSL 3.0, går du til følgende Netscape-webområde:
http://wp.netscape.com/eng/ssl3/
Den nyeste Draft SSL 3.0-spesifikasjonen er et Internett-utkast som er datert november 1996. Det er en rettighetsbeskyttet protokoll, ikke et Internett-utkast eller en Internett-standard. TLS 1.0 var et IETF-utkast, og er en foreslått standard. Hvis du vil se gjennom informasjon om IETFs foreslåtte standard for tidsangivelse, går du til følgende webområde og finner delen "7.4.1.2":
http://www.ietf.org/rfc/rfc2246.txt
Se gjennom informasjonen om "Client hello" og "gmt_unix_time." Gmt_unix_time er gjeldende klokkeslett og dato i standard UNIX 32-biters format (sekunder etter midnatt 1. januar 1970, GMT) ifølge senderens interne klokke. Klokker må IKKE angis korrekt av den grunnleggende TLS-protokollen. Protokoller på høyere nivå eller programprotokoller kan definere flere krav.

Løsning

For å løse dette problemet anskaffer du den siste oppdateringspakken for Windows 2000. Hvis du vil ha mer informasjon, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
260910 Slik henter du den siste oppdateringspakken for Windows 200

Status

Microsoft har bekreftet at dette er et problem for Microsoft-produktene som er nevnt på begynnelsen av denne artikkelen. Denne feilen ble først rettet opp i Windows 2000 Service Pack 3.

Egenskaper

Artikkel-ID: 318815 - Forrige gjennomgang: 29. mars 2006 - Gjennomgang: 3.8
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Internet Explorer 6.0 på følgende plattformer
    • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
    • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
    • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Nøkkelord: 
kbqfe kbhotfixserver kbsecurity kbprb kbbug kbfix kbwin2000sp3fix KB318815

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com