A /3GB kapcsoló használata esetén egy illesztőprogram nem tölthető be

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 319043 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Boot.ini fájlban a /3GB kapcsolót használja a 2 gigabájtnál (GB) nagyobb virtuáliscím-tartományt használó programokhoz, előfordulhat, hogy a Windows indításakor nem töltődik be az illesztőprogram. Ez általában videokártya-illesztőprogramokkal fordul elő, és különösen jellemző abban az esetben, ha a hardvereszköz sok, pufferként használt RAM memóriát tartalmaz.

Oka

A probléma oka, hogy az eszköz pufferének leképezéséhez az illesztőprogram a kernel címtartományban megpróbálja megőrizni a nagy összefüggő virtuális memóriacím-blokkokat. A /3GB kapcsoló használatakor a kernelhez elérhető memória feleződik. Előfordulhat, hogy a kernel nem tud az illesztőprogram kérésének megfelelően kiosztani egy elegendő nagyságú memóriablokkot.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Fájlinformációk

A javítás angol nyelvű verziója a következő (vagy újabb) fájlattribútumokkal rendelkezik:
  Dátum    Idő  Verzió    Méret  Fájlnév
  ------------------------------------------------------
  2002.06.10. 15:44 5.1.2600.48 1836 KB Ntoskrnl.exe
  2002.06.10. 15:44 5.1.2600.48 1804 KB Ntkrnlmp.exe
  2002.06.10. 15:44 5.1.2600.48 1858 KB Ntkrnlpa.exe
  2002.06.10. 15:44 5.1.2600.48 1831 KB Ntkrpamp.exe
				

A gyorsjavítás telepítését követően használhatja az új /USERVA memóriakezelő-kapcsolót. A kapcsolóval állíthatja be a felhasználó módhoz kiosztott 2 gigabájtnál (GB) nagyobb és a kernelből elvett memóriát. A művelet végrehajtása egy olyan számot eredményezhet, amely engedélyezi az illesztőprogram betöltését.

A /USERVA=2800 kapcsoló Boot.ini fájlban való használatával például 2800 MB méretű felhasználói módú virtuális címtartomány és 1196 MB méretű kernel módú virtuális címtartomány állítható be.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

Hivatkozások

A /USERVA kapcsoló használatáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
316739 A felhasználói módú memória méretének beállítása 2 GB és 3 GB közé a /userva és a /3GB kapcsoló együttes használatával (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 319043 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kboswin2000fix kbwinxpsp1fix kbautohotfix KB319043
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com