Иконата за звука не се показва в област за уведомяване и може да получите съобщение за грешка при опит да я добавите

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 319095 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Тази статия е предназначена за начинаещи и средно напреднали потребители.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Симптоми

Възниква един Препоръчано от следните симптоми на компютър, работещ под Windows XP:
 • Иконата за регулиране на нивото на звука не се показва в област за уведомяване най-вдясно на лентата на задачите.
 • Когато се опитвате да добавите иконата за управление на регулиране на нивото на звука в област за уведомяване, получавате следното съобщение за грешка:
  Windows не може да покаже управлението на регулиране на нивото на звука в лентата на задачите, защото програмата "Управление на силата на звука" не е инсталирана. За да го инсталирате, използвайте "Добавяне/Премахване на програми" в контролния панел.
Поради това вие не можете стартирате програмата за управление на регулиране на нивото на звука и не можете да коригирате звука и звуковите настройки на компютъра.

Причина

Има две възможни причини за този проблем:
 • Иконата за регулиране на нивото на звука не е добавена в област за уведомяване на компютъра. (Иконата за регулиране на нивото на звука не се показва автоматично при инсталираща назначена програма на Windows XP.)
 • Файлът Sndvol32.exe е повреден или липсва.

Разрешение

ЗабележкаМоже да ви е по-лесно да следвате стъпките, ако първо разпечатате тази статия.

по подразбиране иконата за регулиране на нивото на звука не се показва при първото инсталираща назначена програма на Windows XP на вашия компютър. За да разрешите този проблем, опитайте да добавите иконата за регулиране на нивото на звука в област за уведомяване.

Забележка: Ако вече сте опитали да добавите иконата за регулиране на нивото на звука и сте получили съобщение за грешка, пропуснете този раздел и преминете към метод 2.

Метод 1: Добавяне на иконата за звука

За да добавите иконата за регулиране на нивото на звука в област за уведомяване на компютъра, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт и след това върху Изпълнение.
 2. Копирайте и поставете или въведете следната команда в полето "Отвори" и след това щракнете върху OK:
  mmsys.cpl
 3. Щракнете, за да поставите отметка в квадратчето "Постави икона за сила на звука в лентата на задачите".
 4. Щракнете OK.
Ако иконата за регулиране на нивото на звука се показва в област за уведомяване на компютъра, значи сте готови. Ако не можете да добавите иконата за регулиране на нивото на звука или получавате съобщение за грешка, когато се опитате да го добавите, това означава, че файлът Sndvol32.exe е повреден или липсва. Преминете към метод 2.

Метод 2: Запишете ново непълно копиране на файла Sndvol32.exe на твърдия диск

Ако файлът Sndvol32.exe е повреден или липсва, трябва да извлечете ново непълно копиране на файла Sndvol32.exe Препоръчано от компактдиска с Windows XP и да го запишете на твърдия диск на компютъра.

Предварителни условия

Този метод изисква да имате инсталационния компактдиск на Windows XP.

Забележка: Ако нямате достъп до Компактдиска с Windows XP, която съдържа инсталационните файлове, попитайте мрежовия администратор за помощ, ако компютърът е на работното си място, или се свържете с поддръжката. За да се свържете с поддръжката на Microsoft, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://support.Microsoft.com/contactus/
За да извлечете непълно копиране на файла Sndvol32.exe Препоръчано от компактдиска с Windows XP и да го запишете на твърдия диск на компютъра, изпълнете следните стъпки:
 1. Поставете компактдиска с Windows XP в CD устройството или DVD устройството на компютъра. Натиснете и задръжте клавиша SHIFT при вмъкване на диска, за да предотвратите автоматичното стартиране.
 2. Щракнете върху Старт и след това върху Изпълнение.
 3. Копирайте и поставете или въведете следната команда в полето "Отвори" и след това щракнете върху OK:
  cmd
  Командният прозорец се отваря.
 4. Въведете буквата за устройство на CD или DVD устройството, въведете двоеточие и след това натиснете ENTER. Например, ако CD устройството на компютъра е устройство E, въведете следното и натиснете клавиша ENTER:
  e:
 5. Копирайте и поставете или въведете следното и натиснете ENTER:
  cd i386
 6. Копирайте и поставете или въведете следното и натиснете ENTER:
  expand sndvol32.ex_ системна_папка\system32\sndvol32.exe
  Забележкасистемна_папка е името на пътя и папка къде се намират системните файлове на Windows на вашия компютър. Това обикновено е C:\Windows. Ако папката, съдържаща системните файлове на Windows на вашия компютър е C:\Windows, въведете следното и натиснете клавиша ENTER:
  expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe
  Забележка: Има интервал между "ex_" и "c:\windows" в тази команда.
 7. Тип изход за да напуснете командния ред и натиснете ENTER.
 8. Проверете дали можете да стартирате "Управление на силата на звука" и дали иконата на регулиране на нивото на звука се показва в област за уведомяване (ако сте избрали тази опция в метод 1).
Ако иконата за регулиране на нивото на звука се показва в област за уведомяване, значи сте готови. Ако иконата за регулиране на нивото на звука не се показва в област за уведомяване, отидете на раздела "Следващи стъпки".

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ

Ако тези методи не работят за вас, можете да помолите някой познат за съдействие или да се обърнете към мрежовия администратор за помощ. Също така можете да използвате уеб сайта за услуги по клиентска разширена поддръжка на Microsoft, за да намерите други решения. Някои Препоръчано от услугите, които предоставя уеб сайтът за услуги по клиентска разширена поддръжка на Microsoft, включват следното:
 • Търсене в транзитна база събиране на данни знания: Търсене на информация за техническа разширена поддръжка и инструменти за самостоятелна помощ за продукти на Microsoft.
 • Центрове за разрешения: Прегледайте често задавани въпроси за конкретен продукт и основните точки за разширена поддръжка.
 • Други опции за разширена поддръжка: Използвайте Интернет, за да зададете въпрос, да се обърнете към уеб сайта за услуги по клиентска разширена поддръжка на Microsoft или да предоставите обратна връзка.
Ако все още имате въпроси, след като използвате тези уеб сайтове на Microsoft или ако не можете да намерите обосновано решение наж уеб сайта за услуги по клиентска разширена поддръжка на Microsoft, щракнете върху следната връзка, за да се свържете с поддръжката.
http://support.Microsoft.com/contactus

Допълнителна информация

За допълнителна информация относно иконите, които се показват в област за уведомяване, щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
310578 Windows икони в системния панел
За повече информация относно начините за отстраняване на проблеми със звука щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft:
307918 Как да отстранявате проблеми със звука в Windows XP

Свойства

ID на статията: 319095 - Последна рецензия: 28 юли 2014 г. - Редакция: 11.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Ключови думи: 
kberrmsg kbprb kbmt KB319095 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 319095

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com