A Hangerő ikon nem látható az értesítési területen, és előfordulhat, hogy hibaüzenetet kap, amikor megpróbálja hozzáadni

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 319095 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználók számára íródott.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A következő tünetek valamelyikét tapasztalja a Windows XP rendszert futtató számítógépen:
 • A Hangerő ikon nem jelenik meg az értesítési területen (a tálca jobb szélén).
 • Amikor a hangerőszabályzó ikont megpróbálja hozzáadni az értesítési területhez, a következő hibaüzenetet kapja:
  A Windows nem tudja megjeleníteni a hangerőszabályzót a tálcán, mert a Hangerőszabályzó program nincs telepítve. A telepítéshez használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközét.
Ezért nem tudja elindítani a Hangerőszabályzó programot, és nem tudja beállítani a számítógép hangerejét.

Oka

A problémának két lehetséges oka is van:
 • A Hangerő ikon nem lett hozzáadva a számítógép értesítési területéhez. (A Hangerő ikon a Windows XP telepítésekor nem jelenik meg automatikusan.)
 • A Sndvol32.exe fájl sérült vagy hiányzik.

A megoldás

Megjegyzés A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni ezt a cikket.

Alapértelmezés szerint a Hangerő ikon a Windows XP telepítésekor nem jelenik meg automatikusan. A probléma megoldása érdekében próbálja meg hozzáadni a Hangerő ikont az értesítési területhez.

Megjegyzés Ha már megpróbálta hozzáadni a Hangerő ikont, és hibaüzenetet kapott, hagyja ki ezt a részt, és folytassa a 2. módszerrel.

1. módszer: A Hangerő ikon hozzáadása

A következő lépésekkel adja hozzá a Hangerő ikont a számítógép értesítési területéhez:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra:
  mmsys.cpl
 3. Jelölje be a Hangerőikon elhelyezése a tálcán jelölőnégyzetet.
 4. Kattintson az OK gombra.
Ha a Hangerő ikon megjelenik az értesítési területen, akkor készen van. Ha nem tudja hozzáadni a Hangerő ikont, vagy ha hibaüzenetet kap, amikor megpróbálja hozzáadni, előfordulhat, hogy a Sndvol32.exe fájl sérült vagy hiányzik. Tekintse meg a 2. módszert.

2. módszer: Mentse az Sndvol32.exe fájl egy új másolatát a merevlemezre

Ha az Sndvol32.exe fájl sérült vagy hiányzik, ki kell bontania az Sndvol32.exe fájl egy új másolatát a Windows XP CD-ről, és mentenie kell azt a számítógép merevlemezére.

Előfeltételek

Ehhez a módszerhez szüksége lesz a Windows XP telepítőlemezre.

Megjegyzés Ha nem rendelkezik hozzáféréssel a telepítőfájlokat tartalmazó Windows XP CD-hez, munkahelyi számítógép esetén kérjen segítséget a hálózati rendszergazdától, vagy lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal. Ha kapcsolatba kíván lépni az ügyfélszolgálattal, látogassa meg a Microsoft következő webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu
A Sndvol32.exe fájl másolatának a Windows XP CD lemezről való kibontásához és a fájl a számítógép merevlemezére való mentéséhez kövesse a következő lépéseket:
 1. Helyezze be a Windows XP CD-t a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába. A CD behelyezése közben tartsa lenyomva a SHIFT billentyűt, hogy a CD ne induljon el automatikusan.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra:
  cmd
  Megnyílik a parancssor.
 4. Írja be a CD- vagy DVD-meghajtó betűjelét, írjon be egy kettőspontot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. Például, ha a számítógépen a CD-meghajtó betűjele E, akkor írja be a következőt, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  e:
 5. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következőt, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  cd i386
 6. Másolja és illessze be (vagy írja be) a következőt, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  expand sndvol32.ex_ system_root\system32\sndvol32.exe
  Megjegyzés A system_root annak a mappának a neve és elérési útja, amelyben a Windows rendszerfájlok találhatók a számítógépen. Ez általában a C:\Windows mappa. Ha a C:\Windows mappa tartalmazza a számítógépen a Windows rendszerfájlokat, akkor írja be a következőt, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe
  Megjegyzés Ebben a parancsban van egy szóköz az „ex_” és a „c:\windows” elemek között.
 7. Írja be az exit parancsot a parancssorból való kilépéshez, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 8. Ellenőrizze, hogy el tudja indítani a Hangerőszabályzót, és hogy a Hangerő ikon megjelenik az értesítési területen (ha ezt a beállítást választotta az 1. módszerben).
Ha a Hangerő ikon megjelenik az értesítési területen, akkor készen van. Ha a Hangerő ikon nem jelenik meg az értesítési területen, akkor folytassa a „További lépések” résztől.

TOVÁBBI LÉPÉSEK

Ha ezek a módszerek nem segítettek, segítséget kérhet az ismerőseitől, vagy kapcsolatba léphet a hálózati rendszergazdával, és kérheti az ő segítségét is. Azt is megteheti, hogy további megoldások keresése céljából felkeresi a Microsoft ügyfél-támogatási szolgáltatásokat nyújtó webhelyét. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető tudásbázis: Műszaki tanácsadási információkat és Microsoft-termékekhez készült segédeszközöket kereshet.
 • Megoldásközpontok: Megtekintheti az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdéseket és az azokra adott válaszokat.
 • Microsoft ügyfél-támogatási hírcsoportok: Kapcsolatfelvétel más felhasználókkal és MVP szakemberekkel (MVP: Most Valuable Professional, a Microsoft technológiáiban jártas szakértő).
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel az ügyfél-támogatási szolgáltatással, illetve visszajelzés küldése.
Ha a Microsoft fenti webhelyeinek tanulmányozása után további kérdései vannak, vagy nem talált megoldást a problémájára a Microsoft támogatási webhelyén, az alábbi hivatkozásra kattintva kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal.
http://support.microsoft.com/contactus

További információ

Az értesítési területen megjelenő ikonokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
310578 A Windows tálca ikonjai
A Windows XP rendszer hanggal kapcsolatos hibáinak elhárításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
307918 A Windows XP hangproblémáinak elhárításával kapcsolatos tudnivalók

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 319095 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB319095
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com