Volumepictogram wordt niet weergegeven in het systeemvak en er wordt een foutbericht weergegeven wanneer u probeert het toe te voegen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 319095 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is bedoeld voor beginnende tot enigszins ervaren computergebruikers.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Doet zich een van de volgende symptomen op een computer met Windows XP:
 • Het pictogram Volume wordt niet weergegeven in het systeemvak uiterst rechts op de taakbalk.
 • Wanneer u het pictogram Volumeregeling aan het systeemvak toevoegen, wordt het volgende foutbericht weergegeven:
  De volumeregeling op de taakbalk niet worden weergegeven omdat het programma Volumeregeling niet is geïnstalleerd. U installeert via deze software in Configuratiescherm.
Daarom het programma Volumeregeling niet kunt starten en het volume en geluid instellingen van uw computer kan niet worden aangepast.

Oorzaak

Er zijn twee mogelijke oorzaken van dit probleem:
 • Het pictogram voor het Volume is niet toegevoegd aan het systeemvak van de computer. (Het pictogram Volume wordt niet automatisch weergegeven wanneer u Windows XP installeert.)
 • Het bestand Sndvol32.exe ontbreekt of is beschadigd.

Oplossing

OpmerkingHet is makkelijker de stappen uit te voeren als u dit artikel afdrukt.

Het pictogram Volume wordt niet standaard weergegeven wanneer u Windows XP op uw computer installeert. Probeer dit probleem op te lossen het volumepictogram toevoegen aan het systeemvak.

Opmerking Als u al geprobeerd het volumepictogram toevoegen en heeft een fout aangetroffen, kunt u deze sectie overslaan en gaat u naar methode 2.

Methode 1: Het volumepictogram toevoegen

Als u wilt het volumepictogram toevoegen aan het systeemvak van de computer, de volgende stappen uit:
 1. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren
 2. Kopieer en plak of typ de volgende opdracht in het vak openen en klik op OK:
  mmsys.cpl
 3. Klik op het selectievakje volumepictogram in de taakbalk plaatsen .
 4. Klik op OK.
Als het pictogram Volumeregeling in het systeemvak van de computer wordt weergegeven, bent u klaar. Als u niet het volumepictogram toevoegen of als u een foutbericht ontvangt wanneer u probeert toe te voegen, kan het bestand Sndvol32.exe ontbreekt of beschadigd zijn. Ga naar methode 2.

Methode 2: Een nieuwe kopie van het bestand Sndvol32.exe op de vaste schijf opslaan

Als het bestand Sndvol32.exe is beschadigd of ontbreekt, moet u een nieuw exemplaar van het bestand Sndvol32.exe uitpakken vanaf de cd-rom van Windows XP en opslaan op de vaste schijf van uw computer.

Vereisten

Deze methode moet u de installatie-CD van Windows XP.

Opmerking Als u geen toegang tot de Windows XP-CD met de installatiebestanden, vraag de netwerkbeheerder om hulp als de computer op uw werk of neem contact op met ondersteuning. Contact opnemen met Microsoft Support, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/
Pak een kopie van het bestand Sndvol32.exe vanaf de CD met Windows XP en opslaan op de vaste schijf van uw computer, gaat u als volgt te werk:
 1. Plaats de CD met Windows XP in het cd-rom-station of DVD-station van uw computer. Druk op en houdt u SHIFT ingedrukt terwijl u de cd-rom als u wilt voorkomen dat automatisch wordt gestart.
 2. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren
 3. Kopieer en plak of typ de volgende opdracht in het vak openen en klik op OK:
  cmd
  Hiermee opent u de opdrachtprompt.
 4. Typ de stationsaanduiding van het cd-rom-station of DVD-station, typt u een dubbele punt en druk op ENTER. Bijvoorbeeld, als uw cd-rom-station station E is, typt u het volgende en druk vervolgens op ENTER:
  e:
 5. Kopieert en plakt of typt u het volgende en druk vervolgens op ENTER:
  cd i386
 6. Kopieert en plakt of typt u het volgende en druk vervolgens op ENTER:
  expand sndvol32.ex_ system_root\system32\sndvol32.exe
  Opmerkingsystem_root is de naam van het pad en de map waar de systeembestanden van Windows op de computer bevinden zich. Doorgaans is dit C:\Windows. Als de map waarin de systeembestanden van Windows op uw computer C:\Windows is, typt u het volgende en druk vervolgens op ENTER:
  expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe
  Opmerking Er staat een spatie tussen 'ex_' en 'c:\windows' in deze opdracht.
 7. Type exit tot sluit de opdrachtprompt en druk op ENTER.
 8. Controleer of u Volumeregeling kunt starten en dat het pictogram Volumeregeling in het systeemvak wordt weergegeven (als u deze optie hebt geselecteerd in methode 1).
Als het pictogram Volumeregeling in het systeemvak wordt weergegeven, bent u klaar. Als het pictogram Volumeregeling in het systeemvak niet wordt weergegeven, gaat u naar de sectie 'Volgende stappen'.

VOLGENDE STAPPEN

Als deze methoden niet werkt, wilt u mogelijk vraag iemand die u kent om hulp of u kunt contact opnemen met de netwerkbeheerder voor hulp. U kunt ook de website van Microsoft Customer Support Services gebruiken om andere oplossingen te vinden. De website van Microsoft Customer Support Services biedt onder andere de volgende services:
 • Doorzoekbare Knowledge Base: zoeken naar technische ondersteuning en zelfhulpmiddelen voor Microsoft-producten.
 • Solution Centers: Productspecifieke veelgestelde vragen en veelvoorkomende problemen bekijken.
 • Andere ondersteuningsopties: Stel via het Web een vraag, neem contact op met Microsoft Customer Support Services of geef feedback.
Als u nog vragen hebt na het gebruik van deze Microsoft-websites of als u een oplossing op de website Microsoft Support Services niet kunt vinden, klikt u op de volgende koppeling om contact op te nemen met Support.
http://support.Microsoft.com/contactus

Meer informatie

Voor meer informatie over de pictogrammen die worden weergegeven in het systeemvak klikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
310578 Pictogrammen in het systeemvak Windows
Voor meer informatie over het oplossen van geluidsproblemen, klikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
307918 Het oplossen van geluidsproblemen in Windows XP

Eigenschappen

Artikel ID: 319095 - Laatste beoordeling: zondag 29 september 2013 - Wijziging: 5.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kberrmsg kbprb kbmt KB319095 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 319095

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com