A számokat tartalmazó fájl- és mappanevek rendezési sorrendje Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003 rendszerekben más, mint Windows 2000 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 319827 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Windows beállításjegyzékének ismertetése tapasztalt felhasználók számára
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003 rendszerekben alkalmazott rendezési sorrendet ismerteti számokat tartalmazó fájl- és mappanevek esetén. Arról is tájékoztat, hogy mennyiben különbözik az új rendezési sorrend a Windows 2000 rendezési sorrendjétől, illetve hogy miképp módosítható a Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003 rendezési módja.

További információ

Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003 rendszerekben a számokat tartalmazó fájl- és mappanevek rendezési sorrendje más, mint Windows 2000 rendszerben. A különbségeket az alábbi példa mutatja be.
Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003
Ie4_01
Ie4_128
Ie5
Ie6
Ie401sp2
Ie501sp2
Windows 2000
Ie4_01
Ie4_128
Ie401sp2
Ie5
Ie501sp2
Ie6
Az új rendezési sorrendben a rendszer a fájl- és mappanevekben található karakterláncokat nem szövegként, hanem számként értelmezi. A mappa- és fájlnevekben szereplő számok számszerű értékük alapján rendeződnek sorrendbe.

A fenti példában a 401 számszerűleg magasabb érték, mint a 6. Ezért az Ie401sp2 mappa az Ie6 mappa után szerepel a listán növekvő sorrendű rendezés esetén. Az alábbi példa néhány számokat tartalmazó fájlnév rendezési sorrendjét mutatja be.
Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003
5.txt
11.txt
88.txt
Windows 2000
11.txt
5.txt
88.txt

A Windows Vista, Windows XP és Windows Server 2003 rendezési sorrendjét módosító házirend-beállítás megadása

Figyelmeztetés: A beállításszerkesztővel (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy más eszközzel helytelenül módosított beállításjegyzék komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.

A megfelelő házirend-beállítással megadható, hogy a rendszer az új rendezési sorrendet vagy a Windows 2000 rendezési sorrendjét használja-e. A házirend-beállítás a beállításjegyzék alábbi bejegyzésében található:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Currentversion\Policies\Explorer\NoStrCmpLogical


HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Currentversion\Policies\Explorer\NoStrCmpLogical
A funkció Windows XP rendszerben való használatához telepíteni kell a Windows XP legújabb szervizcsomagját. A funkció elsőként a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg. A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
A Windows XP Service Pack 1 vagy újabb szervizcsomagjának telepítése után hozza létre a NoStrCmpLogical bejegyzést a beállításjegyzékben, majd konfigurálja a házirendet. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
 2. A következő műveletek közül hajtsa végre az adott helyzetnek megfelelőt:
  • Ha a házirendet a számítógép összes felhasználója számára be szeretné állítani, keresse meg, majd kattintson a következő beállításkulcsra:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Currentversion\Policies\Explorer
  • Ha a házirendet csak az aktuális felhasználó számára szeretné beállítani, keresse meg, majd kattintson a következő beállításkulcsra:
   HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Currentversion\Policies\Explorer
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 4. Írja be a NoStrCmpLogical nevet, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. A számokat tartalmazó fájl- és mappanevek rendezési sorrendjének beállításához használja az alábbi módszerek valamelyikét az adott helyzetnek megfelelően:
  • Ha Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerben a Windows 2000 fájl- és mapparendezési módját szeretné használni, írja be az Érték mezőbe az 1 számot, majd kattintson az OK gombra.
  • Ha Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerben az alapértelmezett fájl- és mapparendezési módot szeretné használni, írja be az Érték mezőbe a 0 számot, majd kattintson az OK gombra.

   Megjegyzés: Ha a
   NoStrCmpLogical
   azonosító nem létezik, vagy az értéke 0 (nulla), a rendszer a Windows XP rendezési sorrendjét alkalmazza.
 7. Lépjen ki a beállításszerkesztőből, és indítsa újra a számítógépet.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 319827 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 1.7
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Starter
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp1fix KB319827
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com