A Lomtár megkerülése fájlok és mappák törlésekor Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 320031 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismerteti, hogy miként törölhetők a fájlok véglegesen a Lomtár megkerülésével Microsoft Windows XP rendszerben.

A fontos fájlok véletlen törlésének megelőzése érdekében a Lomtár tárolja a törölt fájlokat, és lehetővé teszi azok visszaállítását. Ha véglegesen törölni kíván egy fájlt, akkor közvetlenül a Lomtárból kell törölnie azt. A nem véglegesen törölt fájlok által lefoglalt lemezterület mindaddig nem használható más célokra, amíg nem törli azokat a Lomtár mappából.

Bizonyos esetekben – különösen nagyszámú (vagy kevesebb, de igen nagy méretű) fájl törlésekor –, ha biztos abban, hogy az adott fájlokra már nincs szükség, célszerű megkerülni a Lomtár használatát a fájlok által lefoglalt lemezterület felszabadítása érdekében.

A Lomtár végleges megkerülése

A Lomtár használatának végleges megkerüléséhez az alábbi lépésekkel módosítsa a Lomtár beállításait:
  1. Kattintson a jobb gombbal a Lomtár mappára, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  2. A Lomtár tulajdonságai párbeszédpanelen jelölje be A törölt fájlok ne kerüljenek át a Lomtárba, hanem azonnal semmisüljenek meg jelölőnégyzetet.
  3. Kattintson az OK gombra.
Beállíthatja azt is, hogy a Windows XP rendszer ne jelenítsen meg a Lomtár használatával kapcsolatban kérdést. Ehhez a Lomtár tulajdonságai párbeszédpanelen törölje a jelölést a Törlési jóváhagyás megjelenítése jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

A Lomtár megkerülése esetén a következő, megerősítést kérő üzenet jelenik meg:
Biztos, hogy törli a következőt: fájlnév?
Ha nem kerüli meg a Lomtár használatát, a következő, megerősítést kérő üzenet jelenik meg:
Biztos, hogy a Lomtárba dobja a következőt: <fájlnév>?
A megerősítést kérő üzenet alapján gyorsan megállapítható, hogy a Lomtár használatban van-e.

Az alábbi törlési műveletek esetén a fájlok nem kerülnek a Lomtárba, függetlenül attól, hogy az aktív-e, vagy sem:
  • Cserélhető lemezeken (CD-RW lemezek, hajlékonylemezek, Zip meghajtók és más cserélhető adathordozók) található fájlok törlése
  • Távoli megosztásokon található fájlok törlése
  • Tömörített mappákban lévő fájlok törlése
  • A parancssorból végrehajtott törlési műveletek
Megjegyzés: A Lomtár végleges megkerülésének beállításán kívül alkalmanként is mellőzheti a Lomtár használatát Windows XP rendszerben.

A Lomtár alkalmi megkerüléséhez egy fájl (vagy kijelölt fájlok) törlésekor a DEL billentyű lenyomása (vagy a Törlés parancs használata) közben tartsa lenyomva a SHIFT billentyűt. Ekkor a következő, megerősítést kérő üzenet jelenik meg:
Biztos, hogy törli a következőt: <fájlnév>?

Hivatkozások

A Lomtár mappával és annak működésével kapcsolatban további információt a Windows XP Súgó és támogatás szolgáltatásában keresve talál.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 320031 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbenv KB320031
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com