Hálózati nyomtatók és mappák automatikus keresésének letiltása Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 320138 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismerteti, hogy miként tiltható le a hálózati nyomtatók és mappák automatikus keresése Microsoft Windows XP rendszerben.

A megosztott erőforrásokhoz való egyszerűbb kapcsolódás érdekében a Windows XP alapértelmezés szerint figyeli a megosztott hálózati erőforrásokat. Ez a Windows XP rendszerben megjelent új szolgáltatás a hálózaton található számítógépek rendszeres időközönkénti ellenőrzésével működik. Az ellenőrzés során a Windows XP azonosítja az új hálózati megosztásokat, például az újonnan megosztott nyomtatókat vagy mappákat.

Amikor a Windows XP újonnan megosztott hálózati erőforrást talál, hozzáad egy, az erőforráshoz tartozó ikont a Hálózati helyek mappához, illetve, ha az új erőforrás nyomtató, a Nyomtatók és faxok mappához. Így kényelmesen nyomon követhetők a hálózaton elérhető megosztott erőforrások, miközben a Windows XP-alapú számítógép általános terhelése nem nő számottevő mértékben.

Előfordulhat azonban, hogy az új szolgáltatás eme előnye nem kívánatos, például ha a hálózati erőforrások automatikus kereséséből származó adatok nem használhatók.

Bizonyos felhasználók viszonylag szűk körű feladatokat végeznek mindennapi munkájuk során. Számukra elegendő, ha csak egy-két megosztott mappához férnek hozzá, amelyek általában a munkakörükkel kapcsolatos dokumentummappákat tartalmazó fájlkiszolgálókon találhatók. Az is elképzelhető, hogy csak egy bizonyos nyomtatót, például az előnyomott számlákat tartalmazó vállalati nyomtatót használják, mert a számlázási osztályon dolgoznak. Előfordulhat, hogy bizonyos megosztott erőforrások használatához nincs megfelelő jogosultságuk. Ilyen esetekben az új nyomtatók és megosztott mappák felderítése nem fontos és nem szükséges.

Egyes felhasználók hordozható számítógépen használják a Windows XP rendszert, és a számítógép előtt töltött idejük nagy részét kapcsolat nélküli módban töltik. Az is lehetséges, hogy rendszeresen több különböző hálózathoz kapcsolódnak hordozható számítógépükkel (akár a vállalat székhelyén belül, akár a különböző kirendeltségeken). A Windows XP rendszer erőforrásainak ilyen célú felhasználása negatív hatással lehet a teljesítményre. A Hálózati helyek mappában megjelenő, nem mindig használható ikonok pedig zavaróak lehetnek a felhasználó számára.

Hálózati nyomtatók és mappák automatikus keresésének letiltása

A hálózati nyomtatók és mappák automatikus keresésének letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Megjelenés és témák hivatkozásra, és a Mappa beállításai hivatkozásra kattintva nyissa meg a Mappabeállítások párbeszédpanelt.
  2. Kattintson a Nézet fülre.
  3. A Speciális beállítások listában törölje a jelölést a Hálózati mappák és nyomtatók automatikus keresése jelölőnégyzetből.
  4. Kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Ez a funkció nem engedélyezett, ha a rendszer több mint 32, megosztott erőforrásokkal rendelkező számítógépet észlel a hálózaton, ha tartományhoz csatlakozik, ha telefonos vagy VPN-kapcsolatot használ, illetve ha a rendszergazda csoportházirenddel letiltotta a szolgáltatást.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 320138 - Utolsó ellenőrzés: 2008. február 21. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbnetwork KB320138
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com