Az asztal automatikus karbantartási szolgáltatásának letiltása Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 320154 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk részletesen ismerteti, hogy miként lehet letiltani az asztal automatikus karbantartási szolgáltatását Windows XP rendszerben.

A Windows XP része az Asztal karbantartása varázsló, amely nyomon követi az asztalon található ikonok használatát, és rendszeres időközönként felajánlja az utóbbi időben nem használt ikonok eltávolítását. Az ikonok általában azért vannak az asztalon, mert egy programhoz vagy dokumentumhoz való egyszerűbb hozzáférés érdekében létrehozta azokat. Egyes ikonok azonban azért lehetnek az asztalon, mert egy szoftver telepítőprogramja oda helyezte.

Az Asztal karbantartása varázsló 60 naponként fut. Ellenőrzi az asztalon található parancsikonok utolsó használati dátumát, és megjeleníti azok listáját. Az utóbbi 60 napban nem használt ikonok melletti jelölőnégyzet be van jelölve. Törölje az asztalon megtartani kívánt ikonokhoz tartozó jelölőnégyzetet, a varázsló ezután a kijelölt ikonokat eltávolítja.

Az ikonokat a program nem törli, hanem egy mappába helyezi, és azokat bármikor visszahelyezheti az asztalra. A rendszer automatikusan létrehozza a következő mappát, amikor a varázslóval első alkalommal távolít el ikonokat: C:\Documents and Settings\UserName\Desktop\Unused Desktop Shortcuts.

Megjegyzés: A Windows XP ehhez a mappához parancsikont helyez el az asztalon.

Az asztal automatikus karbantartási szolgáltatásának letiltása

A varázsló 60 naponkénti automatikus futásának letiltásához tegye az alábbiakat:
  1. Kattintson a jobb gombbal az asztal egy üres területére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. Ekkor megjelenik a Megjelenítés tulajdonságai párbeszédpanel.
  2. Kattintson az Asztal fülre.
  3. Kattintson Az asztali elemek testreszabása gombra az Asztali elemek párbeszédpanel megnyitásához.
  4. Törölje Az Asztal karbantartása varázsló futtatása 60 naponként jelölőnégyzet jelölését.
  5. Kattintson kétszer az OK gombra a párbeszédpanelek bezárásához.
A varázsló manuális futtatásához kattintson a Karbantartás most gombra az Asztali elemek párbeszédpanelen. A manuális karbantartást bármikor elvégezheti (akkor is, ha nem tiltotta le a varázslót).

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 320154 - Utolsó ellenőrzés: 2007. november 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbenv KB320154
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com