Windows XP DHCP Client verzendt onjuist Unicast Discover-berichten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 320229 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u met een draadloos net werk verbonden bent, kan uw Windows XP DHCP client ten onrechte een Unicast Discover-pakket verzenden naar een DHCP-server. Als dit het geval is, gebruikt de client een van de volgende IP-adressen:
 • 0.0.0.0
 • Een IP-adres uit het APIPA-bereik van adressen (169.254.x.x)
 • Een IP-adres dat op hetzelfde subnet als DHCP-server, zelfs als deze ongepast te doen.

Oplossing

Dit probleem kunt oplossen, verkrijgen van het meest recente servicepack voor Windows XP. Voor meer informatie klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base:
322389Het meest recente Windows XP Service Pack ophalen

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld om alleen het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet wellicht extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, is het daarom raadzaam te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan gedownload worden, is er een sectie 'Hotfix gedownload' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weer gegeven, neem u contact op met Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

OpmerkingAls u nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk service verzoek indienen. De normale ondersteunings kosten blijven gelden voor extra ondersteunings vragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk service verzoek maken, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
OpmerkingHet formulier 'Hotfix downloaden beschikbaar' wordt weer gegeven de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weer gegeven, is omdat een hotfix niet voor die taal beschikbaar.

Bestandsinformatie

De Engelse versie van deze correctie moet de volgende bestands ken merken of hoger:
  Date     Time  Version   Size  File name
  ----------------------------------------------------
  23-Aug-2001 05:00 5.1.2600.0 97,000 Dhcpcsvc.dll
				

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit is een probleem in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld.In Windows XP Service Pack 1 werd voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.

Meer informatie

Wanneer u met een draadloos net werk verbonden bent, zwerven clients regelmatig vanaf één toegangs punt (AP) naar het andere. Het is onbekend of het nieuwe toegangs punt is aangesloten op hetzelfde subnet als de vorige AP. Vanwege dit activeert elke nieuwe AP-koppeling de DHCP-client het IP-adres vernieuwen. Het is mogelijk de Windows XP DHCP client voert een staat waarin ten onrechte een IP-adres aanvraagt.

Dit probleem kan optreden wanneer een DHCP-client een Unicast Discover-pakket naar een DHCP-server verzendt met behulp van een relay-agent. Omdat het een Unicast-pakket, is het niet gewijzigd door de DHCP Relay-Agent. Met geen relay-agent die het veld GIADDR in de Discover-pakket niet wordt bijgewerkt en blijft ingesteld op 0.0.0.0. De DHCP-server interpreteert dit juist als een lokale client op hetzelfde IP-subnet als DHCP-server zelf.

Vanwege dit gedrag ontvangt de client niet het DHCP-OFFER-antwoord van de DHCP-server. Dit gebeurt omdat het pakket niet subnet zonder geldige GIADDR waarde voor het retour pad van de client worden teruggestuurd.

Eigenschappen

Artikel ID: 320229 - Laatste beoordeling: zondag 11 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbbug kbenv kbfix kbnetwork kbwinxpsp1fix kbmt KB320229 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:320229

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com