Как да използвате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) в Windows XP в Windows XP Home Edition

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 320820 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.

Да продължи да получава актуализации на защитата за Windows, се уверете, че използвате Windows XP със Service Pack 3 (SP3). За Още действия информация обърнете се към тази уеб страница на Microsoft: Поддръжката се прекратява за някои версии на Windows

Неща, които трябва да знаете преди да използвате назначена програма за резервно копиране

Какво да се включи в архива

Ако искате да направите резервно непълно копиране на вашия компютър, ви препоръчваме да архивирате всички събиране на данни на вашия компютър, включително данните, състоянието на системата. Данните за състоянието на системата включват системния регистър, COM + клас регистрация транзитна база събиране на данни събиране на данни, файловете под защитата на Windows файл и обувка пила. Можете да архивирате данните за състоянието на системата на локалния компютър. Не може да архивирате данните за състоянието на системата на отдалечен компютър.

Това, което не се поддържа

Ако използвате архивирането в Windows XP Home Edition, автоматично Възстановяване на системата (ASR) не е поддържана функция. Можете да използвате текущата версия на Windows XP Home Edition за стартиране на процеса на конфигуриране за ASR, но не можете да изпълните процеса.За Още действия информация относно грешките, които възникват при опит за използване на функцията ASR с Windows XP Home Edition щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
302700Съобщение за грешка се показва, когато се опитвате да използват автоматизирана система за възстановяване на съветника

Том съображения

Можете да използвате помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и възстановяване на събиране на данни Препоръчано от FAT16, FAT32 или NTFS томове. Обаче Ако архивирате събиране на данни Препоръчано от NTFS дял, който се използва в Windows XP, ние препоръчваме, че можете да възстановите данните NTFS том, който се използва в Windows XP. Ако не, можете да загубите събиране на данни и някои функции, файлове и папки.

Някои файлови системи да не поддържат всички характеристики на други файлови системи. Например следните характеристики се губят, ако създадете резервно непълно копиране събиране на данни Препоръчано от NTFS дял, който се използва в Windows XP и след това възстановите данните на FAT или NFTS дял, използван под Windows NT 4.0:
 • Разрешения
 • Система за шифроване на файлове (EFS) настройки
 • Информация за дисковите квоти
 • събиране на данни за монтираните дялове
 • събиране на данни за външни носители
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Кратко изложение

Тази статия описва как да използвате помощната назначена програма, която е включена по подразбиране инсталацията на Windows XP, но не с по подразбиране инсталацията на Windows XP Home Edition. Въпреки това на помощната назначена програма е включена в Valueadd папка на компактдиска с Windows XP Home Edition. Следователно за да използвате назначена програма за резервно копиране в Windows XP Home Edition, трябва първо да инсталирате го.За Още действия информация относно инсталирането на помощната назначена програма за Windows XP Home Edition щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
302894Как да използвате помощна назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) да резервно непълно копиране на файлове и папки в Windows XP домашно огнище издание

Как да архивирате файлове и папки с помощта на помощната назначена програма

След инсталиране на помощната назначена програма Препоръчано от CD-ROM, следвайте тези стъпки, за да създадете резервно непълно копиране на вашите файлове и папки.

За да архивирате файлове и папки, трябва да сте влезли в компютъра като администратор или потребител, който е част Препоръчано от група на администраторите.
http://support.Microsoft.com/GP/Admin
Забележка Следващите стъпки обясняват как да създадете резервно непълно копиране ръчно с помощта на помощната назначена програма за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра). Можете също да създадете архив с помощта на архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и възстановяване на съветника. Въпреки това стъпки ще бъде малко по-различни Препоръчано от тези, които са изброени в следващия раздел.
 1. Стартиране на помощната назначена програма и изберете файловете и папките, които искате да архивирате.
  1. Щракнете върху Старт, посочете Всички програми, посочете Аксесоари, посочете Системни инструментии след това щракнете върху архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра).
  2. Щракнете върху Разширен режим.

   Забележка Ако за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и възстановяване на съветника започва, помощната назначена програма се изпълнява в режим със съветник. Можете да щракнете, за да изчистите Стартирай винаги в режим на съветника шах кутия и тогава заявявам отново на помощната назначена програма. Ако продължите да използвате за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и възстановяване на съветника, вашите стъпки ще варира леко Препоръчано от това, което фигурира в тази процедура.
  3. Щракнете върху архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) в раздела.
  4. На Работа меню, щракнете върху Нов.
  5. Отметнете квадратчетата до устройствата, които искате да архивирате. Ако искате да изберете конкретни файлове или папки, разгънете желания дял, където се намират тези файлове или папки. Отметнете квадратчетата до файловете или папките, които искате да архивирате.
 2. Изберете Състоянието на системата квадратче за отметка, което се намира под Моят компютър в навигационния екран.
 3. Ако Местоназначение на архива Списъкът е достъпен, щракнете върху местоназначение на архива, който искате да използвате.

  Бележки
  • Ако сте избрали Файл в тази стъпка, въведете пълния път и името на файла за който искате да архивирате данните в Архивния носител кутия или в име за влизане на файла кутия.
  • Можете да зададете мрежов дял като дестинация за архивния файл. Обикновено архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) на файлове имат разширение .bkf име за влизане. Въпреки това можете да използвате всяко разширението на файла, който искате.
 4. Щракнете върху Започнете архивирането за да отворите Информация за заданието за архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) диалоговия прозорец.
 5. Под Ако на носителя вече има архиви, направете едно Препоръчано от следните неща:
  • Ако искате да добавите този архивен файл с предишни резервни копия, щракнете върху Добави този архив на медиите.
  • Ако искате да замените предишния архивните файлове с този архивен файл, щракнете върху Замести данните върху носителя с този архив.
 6. Щракнете върху Разширено.
 7. Изберете Проверявай данните след архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) отметка в квадратчето.
 8. В Тип архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) Изберете тип архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), който искате да създадете. За описание на тип архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра), щракнете върху тип архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) и описанието се появява под Описание. Можете да изберете някоя Препоръчано от следните архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) типове:
  • Нормален
  • непълно копиране
  • Точкови
  • Диференциал
  • Ежедневно
 9. Щракнете върху OKи след това щракнете върху Започнете архивирането.
 10. Когато архивирането приключи, щракнете върху Затвори.

Библиография

За Още действия информация относно как да използвате архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) за възстановяване на файлове и папки щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
309340Как да използвате архивиране CompletePC (пълно архивиране на компютъра) за защита на данните и възстановяване на файлове и папки на компютър, работещ под Windows XP и Windows Vista
За Още действия информация относно инсталирането на помощната назначена програма за Windows XP Home Edition щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
302894Как да инсталирате назначена програма за резервно копиране Препоръчано от компактдиска на Windows XP Home Edition
Ако използвате архивирането в Windows XP Home Edition, автоматично Възстановяване на системата (ASR) не е поддържана функция. Можете да използвате текущата версия на Windows XP Home Edition за стартиране на процеса на конфигуриране за ASR. Въпреки това не можете да изпълните процеса.За Още действия информация относно грешките, които възникват при опит за използване на функцията ASR с Windows XP Home Edition щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
302700Съобщение за грешка се показва, когато се опитвате да използват автоматизирана система за възстановяване на съветника

Свойства

ID на статията: 320820 - Последна рецензия: 29 април 2013 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ключови думи: 
kbfilesystems kbhowto kbinfo kbmt KB320820 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена от софтуер за машинен превод на Microsoft, а не от човек преводач. Microsoft ви предлага както статии, преведени от хора, така и статии, преведени машинно, за да може да имате достъп на своя език до всички статии в нашата База знания. Обаче една статия, преведена машинно, невинаги е точна. Тя може да съдържа грешки в речниковия състав, синтаксиса или граматиката, точно както чужденец прави грешки, когато говори на вашия език. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Освен това Microsoft често актуализира софтуера за машинен превод.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 320820

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com