E-postmeddelanden i Outlook Express saknas i mappen Inkorgen

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 321505 - Visa produkter som artikeln gäller.
VARNING: Denna information är preliminär och har inte bekräftats eller testats av Microsoft. Används med försiktighet.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

Innehållet i mappen Inkorgen kan saknas när du startar Outlook Express. Innehållet kan ersättas med ett nytt första gången "Välkommen till Microsoft Outlook Express"-meddelande. Du får inte en varning om att e-postmeddelanden har tagits bort och saknade e-postmeddelanden inte är i mappen Borttaget.

Orsak

Det här problemet kan uppstå om du använder McAfee VirusScan antivirusprogram e scanning funktion. Om antivirusprogrammet McAfee VirusScan är installerat kan scanning funktioner används för e-postmeddelandet orsaka databasfilen för Inkorgen skadas. När e-postmeddelandet scanning funktion används skadas databasen.

Filen Inbox.dbx är Outlook Express-databasfil som används för mappen Inkorgen. Om den skadan, nästa gång du startar Outlook Express skapas Inbox.dbx databasfilen kontrolleras för konsekvens, som programmet VirusScan skadade data tas bort och ett nytt första gången "Välkommen till Microsoft Outlook Express"-meddelande.

Produkter från andra tillverkare som diskuteras i den här artikeln tillverkas av företag som är oberoende av Microsoft. Microsoft lämnar inga garantier, implicerade eller andra, vad gäller prestanda eller tillförlitlighet hos dessa produkter.

Lösning

Lös problemet genom att kontakta Network Associates för en uppgradering till den senaste versionen av VirusScan som är kompatibel med Outlook Express. Mer information om uppdatering av VirusScan finns på följande McAfee-webbplats:
https://mysupport.McAfee.com/eService/default.aspx
Microsoft tillhandahåller kontaktinformation till andra tillverkare som hjälper dig att hitta teknisk support. Denna information kan ändras utan föregående meddelande. Microsoft kan inte garantera riktigheten i denna information från tredje part.

Om du vill återställa data från filen Inbox.dbx att återställa Outlook Express-mappen till sin ursprungliga plats från säkerhetskopian.

Mer Information

Outlook Express är en e-postklient från Microsoft som levereras med Windows XP och Windows 2000. För Windows XP, Windows Vista och Windows 7, kanske du vill installera Windows Live Mail i stället. Finns på följande Microsoft-webbplats för mer information:

Försöker hämta Outlook Express? Försök i stället Windows Live Mail

Mer Network Associates supportinformation finns på följande Network Associates-webbplats:
http://www.mcafeehelp.com/

Egenskaper

Artikel-id: 321505 - Senaste granskning: den 17 november 2013 - Revision: 6.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Outlook Express 5.5
Nyckelord: 
kbprb kbmt KB321505 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 321505

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com