Üzenetek méretkorlátainak beállítása az Exchange Server szoftverben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 322679 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk az üzenetek méretére a Microsoft Exchange 2000 Server és a Microsoft Exchange Server 2003 szoftverben megadható különféle korlátozásokat, valamint a beállítások módját ismerteti.

Megjegyzés: Ha a globális beállításokban méretkorlátot adott meg az elküldött vagy a fogadott üzenetekre, a szigorúbb korlát mind a bejövő, mind a kimenő e-mail üzenetekre érvényes.

További információ

Az üzenetek méretkorlátait számos beállítás határozza meg. A beállítások felhasználónként változhatnak. A beállítások testreszabása az Exchange 2000 vagy Exchange 2003 szervezet, egy adott csatlakozás, adott virtuális kiszolgáló és egyéni felhasználó esetében lehetséges.

A méretkorlát meghaladása esetén a feladók jelentést is kaphatnak a kézbesítés sikertelenségéről (non-delivery report, NDR), amely az alábbi példához hasonló:

Üzenete csak néhány, vagy egy címzetthez sem jutott el.

Tárgy: teszt
Küldve: 2002.07.18 14:40
Az alábbi címzett(ek) nem voltak elérhetők:
Teszt Címzett, 2002.07.18 14:41
Az üzenet nagyobb a rendszer jelenlegi korlátozásánál vagy a címzett postafiókja megtelt. Rövidítse le a levél törzsét vagy távolítsa el a mellékleteket és próbálkozzon az újraküldéssel.
<server.domain.com #5.2.3>

Általános beállítások

Ez a beállítás az üzenetek maximális méretét határozza meg az Exchange 2000 szervezetben – az üzenetek lehetnek bejövők, kimenők vagy belsők.

Az általános beállítások megadásának lépései:
 1. Indítsa el az Exchange System Manager programot. Ehhez kattintson a Start gombra, mutasson Programok menüpontra, mutasson a Microsoft Exchange menüpontra, majd kattintson a System Manager (Rendszerkezelő) parancsra.
 2. Bontsa ki a Global Settings (Általános beállítások) csomópontot.
 3. Kattintson a jobb gombbal a Message Delivery (Üzenetkézbesítés) gombra, és kattintson a Properties (Tulajdonságok) parancsra.
 4. Az általános beállítások megadásához kattintson a Default (Általános) fülre.

Csatlakozás beállításai

Az egyes csatlakozások beállításai a felhasználók által az adott csatlakozáson át küldhető kimenő üzenetek maximális méretét szabályozzák.

A csatlakozásbeállítások megadásának lépései:
 1. Kattintson a Start gombra, mutasson a Programok menüpontra, mutasson a Microsoft Exchange menüpontra, és kattintson a System Manager (Rendszerkezelő) parancsra.
 2. Bontsa ki az Administrative Groups (Felügyeleti csoportok) csomópontot, majd bontsa ki a Felügyeleti csoport neve tárolót (a Felügyeleti csoport neve az aktuális felügyeleti csoport neve).
 3. Bontsa ki a Routing Groups (Útválasztási csoportok) csomópontot, majd bontsa ki az Útválasztási csoport neve tárolót (az Útválasztási csoport neve az aktuális útválasztási csoport neve).
 4. Bontsa ki a Connectors (Csatlakozások) csomópontot, kattintson a jobb gombbal a konfigurálni kívánt csatlakozáson, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 5. A Content Restrictions (Tartalmi korlátozások) lap Allowed sizes (Engedélyezett méretek) területén jelölje be az Only messages less than (KB) (Csak a következőnél (KB) kisebb üzenetek) jelölőnégyzetet, majd írja be a megengedni kívánt méretet (kilobájtban).

SMTP virtuális kiszolgáló beállítása

Ez a beállítás megadja azt a maximális üzenetméretet, amely áthaladhat a virtuális kiszolgálón. A virtuális kiszolgáló az Extended Simple Mail Transfer Protocol (ESMTP) SIZE parancsszaván keresztül teszi közzé a korlátot (RFC 1870).

Megjegyzés: A protokoll méretkorlátozásának célja az üzenetek visszautasítása más levelezőrendszerek határán. A korlátozások hatása az egyes kiszolgálókon érvényesül és nem a megfelelő módszer az üzenetméret Exchange vállalati kiszolgálócsoportban való korlátozására. A rendszergazda az általános beállítások üzenetkézbesítési opciójával adhatja meg a korlátot és szabályozhatja az üzenetméret korlátozásokat az Exchange 2000 vagy Exchange 2003 rendszert használó szervezeten belül. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
326154 A kapcsolat nélküli címjegyzék nem tölthető le a Microsoft Outlook szoftverbe Exchange 2000 Server környezetben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)


A Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) virtuális kiszolgáló beállításainak megadásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, mutasson a Programok menüpontra, mutasson a Microsoft Exchange pontra, és kattintson a System Manager (Rendszerkezelő) parancsra.
 2. Bontsa ki az Administrative Groups (Felügyeleti csoportok) csomópontot, majd bontsa ki a Felügyeleti csoport neve tárolót (a Felügyeleti csoport neve az aktuális felügyeleti csoport neve).
 3. Bontsa ki a Servers (Kiszolgálók), majd a Kiszolgáló neve tárolót (a Kiszolgáló neve az adott kiszolgáló nevét jelöli).
 4. Bontsa ki a Protocols (Protokollok), majd az SMTP csomópontot.
 5. A jobb gombbal kattintson az SMTP virtuális kiszolgáló neve tárolóra (az SMTP virtuális kiszolgáló neve az adott SMTP virtuális kiszolgáló neve), majd kattintson a Tulajdonságok gombra.
 6. Az engedélyezni kívánt maximális méret megadásához kattintson a Messages (Üzenetek) fülre.

Felhasználói postafiók beállítások

Ez a beállítás határozza meg a felhasználók által a postafiókjukon keresztül küldhető és fogadható maximális üzenetméretet. A felhasználói postafiók beállításait az üzenet kategóriakezelője helyett az információtároló érvényesíti. Ha az üzenet mérete meghaladja a felhasználói postafiók maximális üzenetméret beállítását, az információtároló megakadályozza a túlméretes üzenet átvitelét.

Egy adott felhasználó postafiókjának beállítása az alábbi lépésekkel végezhető el:
 1. Indítsa el az Active Directory - felhasználók és számítógépek beépülő modult, majd keresse meg a konfigurálni kívánt felhasználói fiókot.
 2. Kattintson a jobb gombbal a felhasználói fiókra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 3. Kattintson az Exchange General fülre, majd a Delivery Restrictions (Kézbesítési korlátozások) elemre az engedélyezni kívánt maximális méret beállításához
Megjegyzés: Az útválasztási csoportok között és az internetre küldött SMTP üzenetek mérete mintegy 30 százalékkal nő meg, ha bináris mellékleteket vagy más 8 bites adatot tartalmaznak.

Példák a hatályos méretkorlátokra

1. példa

A példában a következő méretkorlátozások vannak beállítva:
 • Az általános beállítás 5 MB.
 • Az Exchange SMTP csatlakozás beállítása 3 MB.
 • Az SMTP virtuális kiszolgáló beállítása 4 MB.
 • A felhasználói postafiók beállítása 2 MB.
Ezen beállítások alapján az Exchange 2000 vagy Exchange 2003 szervezet felhasználói legfeljebb 5 MB méretű üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak. A felhasználók legfeljebb 3 MB méretű üzenetet küldhetnek át a csatlakozáson. Minden, az SMTP virtuális kiszolgálón áthaladó levél mérete 4 MB-ra korlátozott. Az adott felhasználó, akinek postafiók beállítása 2 MB, legfeljebb 2 MB méretű üzeneteket küldhet és fogadhat.

2. példa

A példában a következő méretkorlátozások vannak beállítva:
 • Az általános beállítás 2 MB.
 • Az Exchange 2000 SMTP csatlakozás beállítása 5 MB.
 • Az SMTP virtuális kiszolgáló beállítása 2 MB.
 • A felhasználói postafiók beállítása 3 MB.
Az általános beállítás 2 MB. Az Exchange 2000 Server illetve Exchange Server 2003 minden, az alapértelmezett általános beállítást használó felhasználója legfeljebb 2 MB méretű üzeneteket küldhet és fogadhat. Ha valamely felhasználó postafiók beállítása 3 MB, az felülbírálja az általános beállítást.

Megjegyzés: Minden interneten továbbított e-mail üzenet küldésére és fogadására az általános beállítások korlátai vonatkoznak. Az üzenetek kategorizálója számítja ki a feladó küldési korlátját és a címzett fogadási korlátját. A fenti 2. példában az a felhasználó, akinek felhasználói postafiók beállítása 3 MB, képes fogadni egy másik, 3 MB-os küldési korláttal rendelkező felhasználó üzeneteit. Mivel azonban az internetes felhasználókra az általános beállítások vonatkoznak, azok csak 2 MB méretű üzeneteket küldhetnek.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 322679 - Utolsó ellenőrzés: 2007. november 26. - Verziószám: 9.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Exchange 2000 Server Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo KB322679
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com